BEAUTYMAKE UPΚάνοντας μπάνιο με κρύο νερό χάνεις κιλά;

Κάνοντας μπάνιο με κρύο νερό χάνεις κιλά;

Η ψυχρολουσία, σύμφωνα με τους ειδικούς, βοηθάει να έχετε ελαστική επιδερμίδα, λαμπερά μαλλιά και εννιά κιλά λιγότερα στο σώμα σας! Παρόλα αυτά, δεν το επιλέγουμε συχνά στην καθημερινότητα μας και προτιμούμε ένα καυτό ντους μετατρέποντας το μπάνιο μας σε σάουνα που δυσκολεύει την αναπνοή μας και ζαλίζει τις αισθήσεις μας.

Ποια είναι όμως στα αλήθεια τα προτερήματα του κρύου ντους;

Οι εναλλαγές κρύου και ζεστού νερού κατά την διάρκεια του ντους, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Όταν το νερό είναι κρύο, το αίμα κατευθύνεται προς τα όργανα του σώματος για να τα διατηρήσει ζεστά. Όταν το νερό είναι ζεστό, το αίμα πηγαίνει προς την επιδερμίδα προσπαθώντας να γίνει και πάλι η ασπίδα προστασίας των οργάνων απέναντι στην θερμότητα. Έτσι, το αίμα κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις προσφέροντάς μας άμεσα ζωντάνια και τόνωση.

cold2

Αν έχετε ήδη δοκιμάσει το κρύο ντους, θα θυμάστε πως στην πρώτη επαφή μαζί του, η αναπνοή μοιάζει να κόβεται. Ουσιαστικά όμως, παίρνετε μια βαθιά ανάσα η οποία αυξάνει εντυπωσιακή την πρόσληψη οξυγόνου και εντείνει τον ρυθμό της καρδιάς. Αυτή η βαθιά ανάσα μπορεί να ξυπνήσει το σώμα και το πνεύμα σας ακαριαία και να αποβάλλεται την αίσθηση της ημικατάρρευσης που έχετε το πρωί.

Το κρύο νερό είναι πολύ πιο ευγενικό με την επιδερμίδα από το ζεστό. Πολλές φορές, το ζεστό, πολύ περισσότερο καυτό νερό, προκαλεί ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα. Η ξηρότητα εντείνεται όπως και η θαμπάδα που κανείς δεν θέλει να έχει. Επιπλέον, το κρύο νερό είναι ευεργετικό για τα μαλλιά και αφαιρεί πολύ πιο εύκολα την σαπουνάδα από το ζεστό. Το μόνο θετικό που έχει το ζεστό νερό είναι ότι ανοίγει τους πόρους του δέρματος και έτσι το κάνει πιο δεκτικό στην ενυδάτωση που θα ακολουθήσει. Το ίδιο, όμως, δεν μπορεί να καταφέρει ένα καλό, απολεπιστικό προϊόν;

Το κρύο νερό εκπαιδεύει, επίσης, το νευρικό μας σύστημα στο να αντέχει καλύτερα την πίεση. Με απλά λόγια, λειτουργεί σαν άμεσα καταπραϋντικό και μας σώζει από καταστάσεις έντονου stress. Μπορεί αρχικά να σας αγχώνει η παραμονή σας κάτω από αυτό αλλά μετά από ένα μήνα καθημερινής εξάσκησης, το κρύο νερό συνηθίζεται και γίνεται μέρος της ζωής μας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του κρύου ντους είναι ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα, στο σώμα μας υπάρχει το λευκό, κακό λίπος και το καφέ, καλό λίπος το οποίο έχει αναλάβει την λειτουργία της παραγωγής θερμότητας έτσι ώστε να διατηρείται ο οργανισμός μας σε μια σταθερή θερμοκρασία. Το κρύο ντους ενεργοποιεί την παραγωγή του καφέ λίπους, αυξάνοντας την ενέργεια καθώς και την καύση θερμίδων. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι με καθημερινά, κρύα ντους μπορείτε να χάσετε μέχρι εννιά κιλά το χρόνο. Χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS