BEAUTYMAKE UPΜάθετε τα πάντα για το μασάζ

Μάθετε τα πάντα για το μασάζ

Τα πεπειραμένα χέρια της αισθητικού αγγίζουν με περίτεχνες κινήσεις το πρόσωπο και μεταφέρουν ενέργεια και ηρεμία. Αυτό το είδος μασάζ, είναι γνωστό από πολύ παλιά, τώρα όμως, γίνεται must, αφού το σύγχρονο lifestyle μας «φορτώνει» με μπόλικο στρες που φαίνεται.

Της Λένας Τσουκαλά

Η ηρεμιστική μάλαξη προσώπου έχει σαν στόχο κυρίως την ξεκούραση των ατόμων που τη δέχονται. «Εκτελείται» με βάση τους μυς του προσώπου και του λαιμού. Απαραίτητη προϋπόθεση για το άτομο που εφαρμόζει το μασάζ, αποτελεί η γνώση της ανατομίας των περιοχών που μαλάσσει. Παράλληλα, η μάλαξη της περιοχής του αυχένα θεωρείται κλειδί για τη χαλάρωση και πρέπει να περιλαμβάνεται πάντα στη μάλαξη προσώπου. Η περιοχή των ώμων επίσης, θα πρέπει να αγγίζεται πριν από τη μάλαξη του προσώπου, καθώς συνεισφέρει στη γενική χαλάρωση. Ελαφρές μαλάξεις στα μάγουλα και γενικά στο πρόσωπο, διαχέουν βαθύτατη θεραπευτική δύναμη στο σύνολο του οργανισμού. Βεβαίως, η εφαρμογή της ηρεμιστικής μάλαξης δεν πρέπει ποτέ να προκαλεί ενόχληση ή πόνο. Επιπρόσθετα, να θυμάστε ότι το περιβάλλον παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της εφαρμογής της μάλαξης και δημιουργείται με κατάλληλες συνθήκες στο χώρο, με τη χρήση γήινων – απαλών χρωμάτων, απαλής μουσικής και αρωματικών ευωδιών από αιθέρια έλαια.

555

ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ
Η μάλαξη γίνεται με τα δάκτυλα ή και με ολόκληρη την επιφάνεια της παλάμης του χεριού ή των χεριών της αισθητικού. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για κάθε είδος μάλαξης, είναι η συνεχόμενη επαφή των χεριών της αισθητικού, μ’ αυτόν που δέχεται τη μάλαξη. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο βασικός σκοπός αυτού του είδους της μάλαξης είναι η ηρεμία του ατόμου που τη δέχεται, η τοπική υπεραιμία και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, που έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη θρέψη των ιστών τοπικά, η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα και η ενεργοποίηση της εκκριτικής διαδικασίας τόσο των σμηγματογόνων, όσο και των ιδρωτοποιών αδένων.

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Η ηρεμιστική μάλαξη του προσώπου, γίνεται με την εφαρμογή διαφόρων τεχνικών, όπου η καθεμία έχει να προσφέρει τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Η μάλαξη πάντοτε αρχίζει και τελειώνει με θωπείες. Οι θωπείες είναι ήπιοι χειρισμοί, που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν το άτομο που δέχεται τη μάλαξη, για τις πιο έντονες κινήσεις που ακολουθούν.Εκτελούνται με τα δάκτυλα των χεριών και δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση. Οι πιέσεις, τα πλήγματα, τα ραπίσματα και οι δακτυλικές επικρούσεις, είναι πιο έντονες κινήσεις και στόχο έχουν την πιο βαθιά μάλαξη. Είναι κινήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόκληση υπεραιμίας.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η μάλαξη γίνεται μόνο σε υγιείς δερματικές επιφάνειες. Απαγορεύεται να γίνεται σε περιοχές με εγκαύματα, τραύματα, πρόσφατες εγχειρήσεις, φλεγμονές, δερματικές νόσους, λοιμώδη νοσήματα, αλλά και στην περιοχή του θυρεοειδούς αδένα.

4444

ΛΕΜΦΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ
Ιδιαίτερα αγαπητή στην αισθητική γιατί είναι απαλή, περίτεχνη και χωρίς παρενέργειες. Η λεμφική μάλαξη λέγεται και παροχέτευση λέμφου ή λεμφοντρενάζ (lymphοdrainage). Αφορά όλο το κορμί και με τις ειδικές μαλάξεις που γίνονται με τα χέρια της αισθητικού απομακρύνει τα σωματικά υγρά που συσσωρεύονται στους ιστούς, δηλαδή δεν στοχεύει στους μυς και το κινητικό σύστημα, αλλά στη λεμφική ροή. Η λεμφική μάλαξη περιλαμβάνει ιδιαίτερες κινήσεις, όπως μαλακές πιέσεις, που ακολουθούν την κυκλοφορία της λέμφου.Οι κινήσεις της είναι ανάλογες των θωπειών, προσαρμοσμένες όμως και εμπλουτισμένες με εξειδικευμένες κινήσεις για τα λεμφογάγγλια. Η λεμφική μάλαξη, όπως και η κλασική, αρχίζει από τις κεντρικές περιοχές του σώματος και αφού αυτές έχουν απελευθερωθεί, ακολουθεί κατόπιν μάλαξη στην περιφέρεια. Η επιτυχία της σε περιοχές με μειωμένη εκροή λέμφου όπως είναι οι ουλές, οι ρυτίδες, το ακάθαρτο δέρμα, η κυτταρίτιδα και άλλα δερματικά προβλήματα είναι σημαντική, ενώ τα τοπικά οιδήματα, όπως είναι τα πρηξίματα από συσσώρευση λέμφου, χωρίς πόνο απομακρύνονται γρήγορα.

* Ευχαριστούμε την αισθητικό, Μαρκέλλα Σιαρλή για τις πληροφορίες που μας έδωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS