ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

BEAUTYΠόσο ασφαλές είναι τελικά να μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου; (ειδικά με τις...

Πόσο ασφαλές είναι τελικά να μοιράζεσαι τα καλλυντικά σου; (ειδικά με τις φίλες σου)

H επιστροφή στην κανονικότητα πλησιάζει. Θα συναντήσουμε ξανά συναδέλφους, συγγενείς και φίλους και όλα θα μοιάζουν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Παρόλα αυτά, καλούμαστε να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις συνήθειές που είχαμε, πριν ο Covid19 μας χτυπήσει την πόρτα. Μια από αυτές έχει να κάνει με την τάση μας να δανείζουμε ή να δανειζόμαστε προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Πόσο ασφαλές είναι αυτό γενικότερα αλλά πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο που ο κίνδυνος μόλυνσης από τον ιό υπάρχει ακόμα ανάμεσά μας;

Σύμφωνα με τη δερματολόγο και ιδρύτρια του Dermatology Centre στο Toronto Bay, Sandy Skotnicki, μπορεί να είμαστε όλοι υπέρ της φράσης ‘sharing is caring’, όμως το να χρησιμοποιεί κανείς προϊόντα ή και εργαλεία περιποίησης/ μακιγιάζ τα οποία έχει δανειστεί, είναι πολύ πιθανό να τον  φέρουν αντιμέτωπο με μια σειρά από προβλήματα, όπως η μόλυνση από έρπητα. Τόσο τα προϊόντα όσο και τα εργαλεία αποτελούν ιδανικό περιβάλλον για την επιβίωση βακτηρίων και μικροβίων, ακόμα και αν ο άνθρωπος που τα χρησιμοποιεί φαίνεται πως είναι απόλυτα υγιής.

Ένας ακόμα λόγος, που θα πρέπει να σε κάνει να το σκεφτείς καλύτερα, πριν χρησιμοποιήσεις προϊόντα κάποιας συναδέλφου ή φίλης, είναι ότι δεν γνωρίζεις αν έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους. Η εφαρμογή ληγμένων καλλυντικών μπορεί να έχει ως συνέπεια την εμφάνιση επιπεφυκίτιδας, δερματίτιδας, ακόμα και ακμής.

Τα προϊόντα που κρίνεται απαγορευτικό να εφαρμόσεις αν δεν είναι δικά σου είναι αυτά που απλώνονται στα χείλη ή τα μάτια, όπως θα πρέπει επίσης να αποφύγεις και τα πινέλα, αν αυτά δεν έχουν απολυμανθεί σωστά. Ακόμη, απαγορευτικό είναι και όποιο προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς τη σπάτουλα, αλλά με τη βοήθεια των δακτύλων, όπως οι κρέμες προσώπου ή τα balms, καθώς σε αυτά μπορεί να υπάρχουν βακτήρια που θα μεταφερθούν με τα δικά σου χέρια στο πρόσωπό σου.

«Κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις το προϊόν, βοηθάς ώστε να μπει αέρας στη συσκευασία και με τον τρόπο αυτό θρέφεις τα αερόβια βακτήρια που μπορούν να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον με οξυγόνο», λέει χαρακτηριστικά η Dr. Skotnicki για δύο προϊόντα, το eyeliner και τη mascara, που θεωρεί πιο επικίνδυνα από όλα.

πηγή: marieclaire.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS