CELEBRITIESMUSICΕπτά ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε ο Luis Fonsi με το Despacito

Επτά ρεκόρ Γκίνες κατέρριψε ο Luis Fonsi με το Despacito

Όπως φαίνεται η παγκόσμια τρέλα γύρω από την επιτυχία του «Despacito» συνεχίζεται μανιωδώς.

Η αρχική σύνθεση του τραγουδιού ανήκει στον Luis Alfonso Rodríguez López-Cepero, ο οποίος έγινε φυσικά γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Luis Fonsi και έγραψε το τραγούδι σε μορφή μπαλάντας στο Μαϊάμι το 2016.

Την τελική επιμέλεια του σινγκλ, υπογράφουν οι Luis Fonsi, Erika Ender και Daddy Yankee, ενώ η παραγωγή φέρει την υπογραφή των Andrés Torres και Mauricio Rengifo. Η απογείωση του τραγουδιού προς την επιτυχία έγινε με την προσθήκη του Justin Bieber στα φωνητικά.

Η πορεία του τραγουδιού προς την επιτυχία ήταν φανερή από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, καθώς το official audio video του remix, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.8 εκατομμύρια views στην πλατφόρμα του YouTube, στο διάστημα μόνο των 24 πρώτων ωρών.

Πρόσφατα, ο διάσημος τραγουδοποιός από το Πόρτο Ρίκο, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται να παραλαμβάνει βραβείο Γκίνες για το παγκόσμιο ρεκόρ που κατάφερε να καταρρίψει με το τραγούδι του, σε επτά διαφορετικές κατηγορίες.

«Είναι τιμή για εμένα το να ανήκω στην οικογένεια των Βραβείων Γκίνες. Το Despacito κατέρριψε επτά ρεκόρ χάρη σε εσάς. Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η επιτυχία. Ευχαριστώ τον Daddy Yankee επίσης, μοιράζομαι το βραβείο μαζί σου αδελφέ», ήταν η επισήμανση του Fonsi.

Ο εκπρόσωπος των Guinness World Records, Ralph Hannah, παραδίδοντας το βραβείο στον Fonsi, δήλωσε: «Εκ μέρους των Guinness World Records, αποτελεί τιμή μας η αναγνώριση του Luis Fonsi για την παγκόσμια επιτυχία του Despacito. Ακολουθεί την παράδοση των καλλιτεχνών από το Πόρτο Ρίκο, που καταφέρνουν να καταρρίπτουν ρεκόρ αποδεικνύοντας ότι ένα τόσο μικρο νησί γεννά τόσο μεγάλα ταλέντα».

Το «Despacito» κατέρριψε τα εξής επτά ρεκόρ:

Περισσότερες εβδομάδες στο No. 1 του Billboard’s Hot Latin Songs chart
Βίντεο με τις περισσότερες προβολές
Βίντεο με τα περισσότερα like στο διαδίκτυο
Μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube για ντουέτο
Τραγούδι με τις περισσότερες ψηφιακές ακροάσεις παγκοσμίως
Το πρώτο βίντεο στο YouTube που συγκέντρωσε πέντε δισ. προβολές
Βίντεο με τα περισσότερα online views.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS