CELEBRITIESMUSICΟι ιστορίες πίσω από 5+1 διάσημα τραγούδια! (βίντεο)

Οι ιστορίες πίσω από 5+1 διάσημα τραγούδια! (βίντεο)

Πόσοι στίχοι τραγουδιών μας έχουν αγγίξει; Και ποιος δεν έχει γελάσει, νευριάσει ή κλάψει -έστω συγκινηθεί για τους πιο συγκρατημένους- με κάποιο τραγούδι. Είναι, όμως, όλα όπως φαίνονται;

Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από έξι πολύ γνωστά τραγούδια.

Summer of 69 – Bryan Adams

Όταν ο Bryan Adams εμφανίστηκε στο The Early Show το 2008, ρωτήθηκε σχετικά με την έννοια των στίχων του Summer of 69. Εκεί, επιβεβαίωσε ότι το τραγούδι ήταν για το σεξ και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Έτσι κι αλλιώς, το καλοκαίρι του 1969 ο Adams ήταν μόλις 10 ετών! Ναι, πίσω από όλο αυτό το ρομαντισμό κρύβεται η αδυναμία του τραγουδιστή στη γνωστή σεξουαλική στάση.

I shot the sheriff – Bob Marley

Αυτό το τραγούδι αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που πυροβολεί τον σερίφη (John Brown) που τον παρενοχλεί, αλλά κατηγορείται για δολοφονία του αναπληρωτή. Ο Marley δήλωσε πως κάποια στοιχεία του τραγουδιού είναι αληθινά, αλλά δεν προσδιόρισε ποια. Αργότερα, έγραψε το τραγούδι Mr Brown πιθανόν για το ίδιο πρόσωπο. Επιπλέον, και ο Bruce Springsteen χρησιμοποίησε το όνομα John Brown για έναν δικαστή στο τραγούδι του Johnny 99.

Παρ’ όλα αυτά, το 2001 στο ντοκιμαντέρ The Life Of Bob Marley, η πρώην σύντροφος του τραγουδιστή Esther Anderson ισχυρίζεται πως βοήθησε τον Marley να γράψει τους στίχους του τραγουδιού, που μάλιστα αναφέρονται στους καυγάδες τους για την αντισύλληψη που χρησιμοποιούσε. Ο «Σερίφης» είναι ο γιατρός που συνταγογραφούσε τα… αντισυλληπτικά!!

You Ain’t Seen Nothing Yet – Bachman Turner Overdrive

O Randy Bachman δεν είχε σκοπό να κυκλοφορήσει αυτό το τραγούδι με το τραύλισμα στα φωνητικά (b-b-b-baby you just ain’t seeing na-na-nothing yet). Το ηχογράφησε με αυτό τον τρόπο ως πλάκα για τον αδελφό του, Gary, ο οποίος είχε κάποιο σχετικό πρόβλημα στην ομιλία. Η έκδοση, όμως, αυτή άρεσε πολύ περισσότερο στην δισκογραφική του εταιρεία και τελικά αυτή ήταν που κυκλοφόρησε. Το τραγούδι αυτό με το τραύλισμα είναι το μοναδικό single των ΒΤΟ που έφτασε στο #1 στις ΗΠΑ, ενώ ο Gary σταμάτησε το τραύλισμα.

Ticket to Ride – The Beatles

Σύμφωνα με το A Hard Day’s Write του Steve Turner, πολλοί fans πίστευαν ότι το εισιτήριο (ticket) ήταν από την British Railways και η βόλτα (ride) αφορούσε την πόλη του Ryde στο Isle of Wight. Ο McCartney ομολόγησε πως αυτό ήταν εν μέρει αληθές, καθώς ο ίδιος επισκέφτηκε μια ξαδέρφη του, που είχε ένα μπαρ στο Ryde, μαζί με τον John (Lennon).

Από την άλλη, ο Don Short, ο οποίος ταξίδεψε με τους Beatles στη δεκαετία του ‘ 60, επισημαίνει πως ο John με τον όρο ” Ticket to Ride ” αναφερόταν σε μία κάρτα που έδιναν οι αρχές στις πόρνες στο Αμβούργο με «καθαρό» πιστοποιητικό υγείας την εποχή εκείνη!

Hey Jude – The Beatles

Και πάλι Beatles!!

Το τραγούδι αυτό γράφτηκε στην ουσία από τον Paul McCartney ως “Hey Jules”, καθώς προοριζόταν στον πεντάχρονο γιο του John Lennon και της Yoko Ono, Julian, ως παρηγοριά και συμπόνοια για το διαζύγιο των γονιών του. Η αλλαγή του ονόματος σε “Jude” ήταν εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα Jud του μιούζικαλ Oklahoma. O McCartney, άλλωστε, λάτρευε τα τραγούδια των μουσικών shows.

Louie Louie – The Kingsmen

Το τραγούδι αυτό γράφτηκε το 1955 από τον Richard Berry, ο οποίος το κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα με την μπάντα του Τhe Pharaohs, αλλά κυριάρχησε στα μουσικά δρώμενα με την μεταγενέστερη εκδοχή των Kingsmen. Με μια πρώτη ματιά, οι στίχοι μοιάζουν απλοί: ένας ναυτικός ταξιδεύει τρεις μέρες για να δει την κοπέλα του στη Τζαμάικα. Το FBI δεν είχε την ίδια άποψη, γι’ αυτό διεξήγαγε έρευνα για την εξακρίβωση του νοήματος του τραγουδιού, καθώς φήμες έλεγαν ότι περιέχει κρυμμένες βωμολοχίες! Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Να σημειωθεί ότι κατά περιόδους έχουν δημιουργηθεί διάφορες εικασίες για ύπαρξη έμμεσων σατανιστικών (!) μηνυμάτων σε τραγούδια, όπως το Stairway to Heaven των Led Zeppelin και το Hotel California των Eagles. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με το Louie Louie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=4V1p1dM3snQ

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS