CELEBRITIESMUSICΠώς κατάφεραν οι Beyoncé και JAY-Z να οπτικοποιήσουν το «Apeshit» στο Λούβρο;

Πώς κατάφεραν οι Beyoncé και JAY-Z να οπτικοποιήσουν το «Apeshit» στο Λούβρο;

Το κυριότερο θέμα συζήτησης τις τελευταίες ώρες στη διεθνή μουσική κοινότητα είναι αναμφίβολα το κοινό άλμπουμ που κυκλοφόρησαν απροειδοποίητα η Beyoncé και ο JAY-Z.

Το διάσημο ζεύγος της μουσικής βιομηχανίας έκανε την έκπληξη και κυκλοφόρησε ψηφιακά μία δισκογραφική δουλειά που αποτελείται από εννέα τραγούδια και έχει τον τίτλο «Everything Is Love».

Το άλμπουμ δημοσιεύθηκε αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Tidal αμέσως μετά την λήξη της συναυλίας της Beyoncé και του JAY-Z στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, το Σάββατο 16 Ιουνίου.

Τις εντυπώσεις έκλεψε και το εντυπωσιακό video clip που δίνει μορφή στο τραγούδι «Apeshit», το οποίο γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο ιστορικό μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, φέρνοντας στις οθόνες μας πραγματικά ανεκτίμητα έργα τέχνης.

Πώς κατάφεραν όμως η Beyoncé και ο JAY-Z να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, σε έναν χώρο που δέχεται δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες;

Η «Μόνα Λίζα» (1503 – 06) του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η Αφροδίτη της Μήλου (101 π.Χ.), η Νίκη της Σαμοθράκης (190 π.Χ.), η Μεγάλη Σφίγγα (2.600 π.Χ) και άλλα εμβληματικά έργα τέχνης μαγνητίζουν το μάτι του θεατή, καθώς η Beyoncé και ο JAY-Z τραγουδούν.

Τη σκηνοθεσία του οπτικοποιημένου «Apeshit» ανέλαβε ο Ricky Saiz και βιντεοσκόπηση φέρεται να έλαβε χώρα εντός του Μαΐου.

Είναι δεδομένο ότι μέχρι τον Απρίλιο η Beyoncé ήταν άκρως απασχολημένη με την προγραμματισμένη (διπλή) εμφάνισή της στο φεστιβάλ του «Coachella», ένα φαντασμαγορικό show που σηματοδότησε την πολυαναμενόμενη επάνοδό της στη σκηνή.

Στις 6 Ιουνίου, βέβαια, ξεκίνησε από το Κάρντιφ της Μεγάλης Βρετανίας η δεύτερη κοινή περιοδεία του ζευγαριού, το «On the Run II Tour», οπότε ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν λογικά περιορισμένος.

Το μεγαλειώδες μουσείο του Λούβρου είναι κατά κανόνα κλειστό για το κοινό τις Πέμπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 8 στις 19 Μαΐου διεξήχθη το φεστιβάλ των Καννών και η προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν μαζικά στραμμένη στην Κυανή Ακτή. Συνεπώς η Beyoncé και ο JAY-Z θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν τα γυρίσματα στο Λούβρο εντός της συγκεκριμένης περιόδου, χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Υπολογίζοντας ότι μία ημέρα σίγουρα δεν ήταν αρκετή για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, το «Apeshit» είναι πιθανό να οπτικοποιήθηκε τις Πέμπτες 8 και 15 Μαΐου, δίνοντας στους Carters τη δυνατότητα να προετοιμαστούν και για την κοινή περιοδεία τους.

Παρόλα αυτά, η αλήθεια για το πώς κατάφεραν να δώσουν μορφή στο «Apeshit» υπό αυτές τις συνθήκες παραμένει προς το παρόν ανεξιχνίαστο μυστήριο και σαφέστατα απαιτήθηκε άψογος προγραμματισμός.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS