ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZ26 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στο Plus για το «Αποκαλυπτικά»

26 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στο Plus για το «Αποκαλυπτικά»

Στους νομικούς συμβούλους της ανέθεσε η διεύθυνση του Plus την υπόθεση σχετικά με το πρόστιμο που της επέβαλε η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης. Μετά από αυτεπάγγελτη καταγγελία που αφορούσε το πρόγραμμα «Αποκαλυπτικά», η Αρχή επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 26 χιλιάδων ευρώ στο κανάλι, με τη διεύθυνση του Plus να κρίνει παράλογες τις ποινές που της επιβλήθηκαν και το θέμα να οδηγείται στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Αρχή έκρινε  παράνομη τη μετάδοση διαφήμισης/τηλεαγοράς, χωρίς αυτή να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και διακριτή από το συντακτικό περιεχόμενο, επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο €8.000, και τη μετάδοση προγράμματος στο οποίο έγινε χρήση της γλώσσας με τρόπο που μπορεί να θίξει τις ευαισθησίες φυλετικών/ κοινωνικών ομάδων, επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο €2.000.

Επίσης, κρίθηκε παράνομη η μετάδοση διαφήμισης/τηλεμπορικού μηνύματος, με υπερβολικούς ή/και ανυπόστατους ισχυρισμούς ή/και να παραπλανά σε σχέση με το διαφημιζόμενο προϊόν, επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο €8.000, και η μετάδοση διαγωνισμών στους οποίους καλείτο το κοινό να συμμετέχει χωρίς να αναφέρεται με σαφήνεια πώς μπορούσαν οι τηλεθεατές να προμηθευτούν τους έντυπους όρους, με πρόστιμο €8.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS