CELEBRITIESSHOWBIZΑλεξία Καρακάννα: Το χρονικό μιας εξαφάνισης από τους τηλεοπτικούς δέκτες

Αλεξία Καρακάννα: Το χρονικό μιας εξαφάνισης από τους τηλεοπτικούς δέκτες

Τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας της στην πρωινή ζώνη, η διοίκηση του ΡΙΚ φρόντισε να την «εξαφανίσει» από (τηλεοπτικού) προσώπου… γης. Όλο το χρονικό της απομάκρυνσής της παρουσιάζεται στο περιοδικό TV Mania από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη.

28 Ιουλίου 2017: Μετά από 14 χρόνια στην παρουσίαση της πολιτιστικής εκπομπής, «Εντέχνως», αποχαιρέτησε το κοινό της για να μετακομίσει στην πρωινή ζώνη.

11 Σεπτεμβρίου 2017: Τη δεύτερη βδομάδα του Σεπτέμβρη επέλεξε το ΡΙΚ για την πρεμιέρα της πρωινής εκπομπής του, «Καλή σας Μέρα». Λόγω τεχνικών προβλημάτων η επίσημη πρώτη της Αλεξίας Καρακάννα μετατέθηκε για τις 2 Οκτωβρίου.

2 Οκτωβρίου 2017: Το στούντιο στο οποίο θα στηνόταν το σκηνικό, εξακολουθούσε να είναι σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα η πρεμιέρα να αναβληθεί για δεύτερη φορά.

23 Οκτωβρίου 2017: Μετά από δύο αναβολές η εκπομπή έκανε πρεμιέρα και η Αλεξία Καρακάννα, με άλλο στυλ και αέρα, φόρεσε το νέο κοστούμι της και ρίχθηκε στη μάχη του πρωινού, με βοηθό της τον ηθοποιό Θανάση Ιωάννου, η παρουσία του οποίου διήρκεσε σχεδόν ένα μήνα.

17 Απριλίου 2018: Μετά από έξι μήνες χαμηλών πτήσεων στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen, η διεύθυνση του ΡΙΚ, αποφάσισε να χορηγήσει τονωτικές ενέσεις στο πρωινό, ώστε να ανακάμψουν τα νούμερά του. Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης ήταν η θεματολογία της εκπομπής. Ακολούθως η ενίσχυση της παρουσιάστριας με δεύτερο άτομο στην παρουσίαση. Αρχικά, η θέση προτάθηκε στον Ανδρέα Γιόρτσιο, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων την απέρριψε. Ακολούθως, ζητήθηκε η παρουσία του Θεόδουλου Κουλαππή, που εκείνο το διάστημα βρισκόταν στα ρεπορτάζ της εκπομπής. Παρέμεινε στο πλευρό της Αλεξίας Καρακάννα μέχρι το τέλος της σεζόν.

27 Ιουλίου 2018: Η Αλεξία αποχαιρετά το κοινό τής πρωινής ζώνης χωρίς να γνωρίζει εάν θα συνεχίσει στο ίδιο πόστο και την επόμενη σεζόν ή αν θα επιστρέψει πίσω στα καθήκοντά της με νέα εκπομπή.

30 Ιουλίου 2018: Η απόφαση της διεύθυνσης του ΡΙΚ να προσλάβει εξωτερικούς συνεργάτες για τη νέα πολιτιστική εκπομπή που είχε στα σκαριά έθεσε εκτός την Αλεξία Καρακάννα που μέχρι σήμερα βρίσκεται στα «αζήτητα» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης -όπως και πολλοί άλλοι παρουσιαστές.

1 Αυγούστου 2018: Ενημερώνεται ότι μετατίθεται στο τμήμα ραδιοφώνου.

1 Σεπτεμβρίου 2018: Κι ενώ όλο αυτό το διάστημα έκανε αισθητή την παρουσία της στο ΡΙΚ, κάποια προβλήματα υγείας την έθεσαν εκτός.

20 Οκτωβρίου 2018: Μετά από σχεδόν ενάμιση μήνα απουσίας επέστρεψε στη βάση της. Το ΡΙΚ, ωστόσο φρόντισε να την ενημερώσει ότι τα καθήκοντά της, από τούδε και στο εξής, είναι αυτά του… παιδιού για όλες τις δουλειές ή του μπαλαντέρ, αν προτιμάτε. Δηλαδή, θα αναπληρώνει τα πόστα όλων όσων απουσιάζουν είτε με άδεια γιατρού είτε με ρεπό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS