CELEBRITIESSHOWBIZΆντρεα Κυριάκου: «Μικρή, ονειρευόμουν να γίνω μαμά»

Άντρεα Κυριάκου: «Μικρή, ονειρευόμουν να γίνω μαμά»

Η μεγάλη αγάπη για το ραδιόφωνο, η εξωτερική ομορφιά, η εμπιστοσύνη στον Γιώργο Μερκή, οι αλλαγές που έφερε η μητρότητα στη ζωή της και η επιθυμία να ξαναγίνει μαμά!

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΑΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

STYLING: SHONA MUIR

Πώς είναι να είσαι πίσω από το μικρόφωνο αντί μπροστά από την κάμερα;

Η επικοινωνία που έχεις με τους ακροατές, είναι πολύ διαφορετική από την επικοινωνία που έχεις με τους τηλεθεατές. Εξίσου όμορφη, όμως, πολύ διαφορετική. Το ραδιόφωνο είναι πιο άμεσο. Μεταφέρεις συναίσθημα, χρωματίζοντας τη φωνή σου και χωρίς ο αποδέκτης να έχει εικόνα. Μοναδικό εργαλείο είναι το συναίσθημα. Γι’αυτό θεωρώ πως η σχέση που αποκτάς με τους ακροατές, είναι πολύ ξεχωριστή.

Πώς προέκυψε το ραδιόφωνο στη ζωή σου;

Το ραδιόφωνο με… φλέρταρε χρόνια. Είχα κάνει πολλές συζητήσεις, αλλά μπήκε στη ζωή μου για πρώτη φορά το 2017. Απ’ όταν σπούδαζα, το ραδιόφωνο αποτελούσε έναν από τους στόχους μου, έτσι όταν ήρθε μια αξιόλογη πρόταση, είπα το ναι. Πλέον, με σιγουριά δηλώνω πως το ραδιόφωνο είναι μεγάλη αγάπη και με εκφράζει απόλυτα. 

Σε υποδέχτηκε εγκάρδια η μεγάλη οικογένεια του Sfera;

Από την πρώτη στιγμή! Ένιωσα ευθύς αμέσως μέλος της ομάδας και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη συνεργασία.

Πέραν αυτού, μοντέλο και blogger. Με την εξέλιξη των social media, το blogging ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της καριέρας σου;

Το blogging ήρθε ως φυσική εξέλιξη των σπουδών μου. Σπούδασα δημοσιογραφία, με επίκεντρο το διαδίκτυο. Το blogging και η διαδικτυακή δημοσιογραφία, ήταν εξαρχής αυτό που ήθελα να κάνω. Μέσω του blog, συνδύασα όλα όσα αγαπώ. Μοιράζομαι προβληματισμούς, την αγάπη μου για τη μόδα, συμβουλές ομορφιάς και διατροφής. 

Αποτελεί πρόκληση να κρατάς το ενδιαφέρον των followers σου αμείωτο;

Όταν κάνεις κάτι επαγγελματικά, τότε πρέπει να είσαι πρωτίστως συνεπής και δημιουργική. Δίνω μεγάλη έμφαση στην παραγωγή υλικού και δεν είναι κάτι που κάνω απλά διεκπεραιωτικά.

Πιστεύεις ότι με τα χρόνια οι bloggers θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δημοτικότητα;

Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον το fashion και lifestyle blogging, γιατί χρόνο με τον χρόνο αλλάζουν πολλά. Θεωρώ, όμως, πως θα ασκεί επιρροή στην παγκόσμια βιομηχανία, ίσως με κάποια αλλιώτικη μορφή. 

Ακολουθείς κάποιες με ευλάβεια;

Εννοείται! Λατρεύω τις Aylin Koenig, Black Palms, Negin Mirsalehi, Caroline Daur.

Το στιλ των Κυπρίων πώς το βρίσκεις;

Οι Κύπριες είναι πολύ καλόγουστες. Νοιάζονται για την εμφάνισή τους και ψάχνονται. Θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

 Μέσα από τις αναρτήσεις σου, είναι εμφανές ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου περιστρέφεται γύρω από τη μόδα και το στιλ. Πόσο από τον χρόνο σου αφιερώνεις σε αυτά;

Αφιερώνω παρά πολύ χρόνο! Όπως προανέφερα, δεν είναι κάτι που κάνω απλά στον ελεύθερό μου χρόνο. Όταν κανείς κάτι επαγγελματικά, είναι υποχρέωσή σου να παρέχεις ένα καλό υλικό. Χρειάζονται πολλές ώρες προετοιμασίας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Meetings, επιλογή ρούχων, φωτογραφήσεις, δημιουργία λεκτικού. Είναι full time job. 

Πώς αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι η εμφάνιση είναι κάτι το εφήμερο;

Δεν ήμουν ποτέ προσκολλημένη στην εικόνα μου. Έχω πλήρη επίγνωση πως η εξωτερική μου εμφάνιση θα αλλοιωθεί, έτσι εστιάζω σε άλλες πτυχές μου. Σίγουρα είναι ένα εργαλείο, ειδικά σε αυτή τη δουλειά, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό. Το στιλ είναι διαχρονικό. 

Ο χρόνος λειτουργεί ως σύμμαχος ή εχθρός στην περίπτωσή σου;

Σίγουρα σύμμαχος. Είναι ευλογία να μεγαλώνεις και να εξελίσσεσαι. Δεν έχουν όλοι αυτή την τύχη. Σαν εχθρό τον βλέπω μόνο όταν δεν με φτάνουν οι ώρες μέσα στη μέρα, για να κάνω όλα όσα έχω να κάνω!

 Μικρή, τι ονειρευόσουν να γίνεις;

Μικρή, ονειρευόμουν να γίνω μαμά. Νιώθω απίστευτα τυχερή και ευλογημένη που η μητρότητα ήρθε στη ζωή μου. Ευχαριστώ καθημερινά τον θεό για όλα όσα ζω. 

Κάποια παιδική ανάμνηση που έχει χαραχτεί στη μνήμη σου;

Τα οικογενειακά τραπέζια, ανήμερα Χριστουγέννων, και οι πασχαλινές διακοπές. Αγαπώ αυτού του είδους τη φασαρία. Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια και έχω ωραίες αναμνήσεις. Πλέον, οι οικογενειακές μας συνάξεις είναι ακόμη πιο όμορφες, αν και στριμωχνόμαστε λίγο, αφού έχουμε μεγαλώσει ως οικογένεια!

 Με ποιον από τους γονείς σου έχεις πιο στενή σχέση;

Τους λατρεύω εξίσου. Ακούγεται κλισέ, αλλά πραγματικά νιώθω τυχερή που έχω αυτούς τους γονείς. Είχα πάντα δυο κολλητούς, οι οποίοι, ενώ έθεταν σαφή όρια, ήταν πάντα δίπλα μου. Η μαμά μου με ηρεμεί, ενώ ο μπαμπάς μου με προσγειώνει. 

Είσαι εξαιρετικά δεμένη και με την αδερφή σου, σωστά;

Η αδερφή μου είναι ο άνθρωπός μου. Ξέρω πως έχω μονίμως ένα στήριγμα, μια φίλη που με ξέρει και με αγαπά ακριβώς όπως είμαι. Έχουμε τα ίδια βιώματα και μπορεί να αναγνωρίσει τις αιτίες που με οδηγούν στα λάθη μου. Το ίδιο όμορφη σχέση έχω και με τον αδερφό μου. Όπως όλους τους μεγάλους αδερφούς, υπήρξε πάντα ο προστάτης μου. 

Αυτή η άρρηκτη αδερφική σχέση είναι κάτι που θέλεις να βιώσει και ο γιος σας;

Υπάρχει πιο όμορφο δώρο για ένα μωρό από ένα αδερφάκι; Του χαρίζεις μια σχέση ζωής. Νιώθεις πως ακόμη κι όταν δεν θα είσαι δίπλα του, θα έχει έναν άνθρωπο δικό του να τον φροντίζει. Εννοείται πως θέλω να το ζήσει και μακάρι να μας ευλογήσει ο θεός ξανά.  

Η μητρότητα, τι σε έκανε να αναθεωρήσεις;

Τα πάντα. Τον τρόπο σκέψης μου, τις προτεραιότητες μου, όλα. Πλέον, όλα περιστρέφονται γύρω από το μωρό και οι αποφάσεις μου λαμβάνονται βάσει των δικών του αναγκών. 

Άλλαξε και τη σχέση σας με τον Γιώργο;

Η σχέση ενός ζευγαριού αλλάζει με το που έρχεται ένα μωρό. Όχι αρνητικά, όμως, αλλάζει τα πάντα. Πλέον, δεν είμαστε οι δυο μας. Ο μεταξύ μας χρόνος είναι περιορισμένος, ειδικά μακρυά από γονείς και πεθερικά, έτσι χρειάζεται κατανόηση και καλός προγραμματισμός, ώστε να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί. Τώρα πια, έχουμε βρει τις ισορροπίες μας και είμαστε ακόμη πιο δεμένοι.

 Μεταξύ σας υπάρχουν ανασφάλειες, λόγω και των επαγγελματικών σας υποχρεώσεων; Ζήλεια ίσως;

Δεν έχουμε δώσει αφορμές ο ένας στον άλλον για να νιώσουμε ζήλεια. Η εμπιστοσύνη είναι ό,τι πιο σημαντικό για μένα σε μια σχέση. 

Επιδιώκετε τα ταξίδια οι δυο σας, ώστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί; Έχετε προορισμούς που ξεχωρίζετε;

Αγαπάμε τα ταξίδια! Και φροντίζουμε να περνάμε χρόνο μαζί, ως ζευγάρι, γιατί σε καθημερινή βάση, αφιερώνουμε όλο μας τον χρόνο στο μωρό. Όπως προανέφερα, στη Λευκωσία είμαστε μόνοι, έτσι σπάνια περνάμε χρόνο μόνοι μας. Θεωρώ σημαντικό να ξεκλέβουμε λίγες μέρες για να αναπληρώνουμε στιγμές. Ο πιο όμορφος προορισμός είναι πάντα ο επόμενος. Κάθε φορά που οργανώνουνε ένα νέο ταξίδι, ενθουσιαζόμαστε σαν μικρά παιδιά!

 Ποια συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον χώρο της μόδας;

Χρειάζεται μεγάλη επιμονή και γερό στομάχι. Να μην απογοητεύονται και να μην τα παρατάνε στο πρώτο «χαστούκι». Εάν αξίζεις, θα βρεις τον δρόμο σου σε αυτό το χώρο. 

Αν είχες την ευκαιρία να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, τι θα έκανες διαφορετικά;

Τίποτα! Όλα τα σωστά και τα λάθη μου, με έφεραν εδώ που είμαι σήμερα, και για κανέναν λόγο δεν θα ήθελα να βρίσκομαι κάπου άλλου ή να ζω μια διαφορετική πραγματικότητα.

ΕΝΘΕΤΑ

«Δεν ήμουν ποτέ προσκολλημένη στην εικόνα μου. Έχω πλήρη επίγνωση πως η εξωτερική μου εμφάνιση θα αλλοιωθεί, έτσι εστιάζω σε άλλες πτυχές μου»

«Το ραδιόφωνο με… φλέρταρε χρόνια. Απ’ όταν σπούδαζα, αποτελούσε έναν από τους στόχους μου. Πλέον, με σιγουριά δηλώνω πως είναι μεγάλη αγάπη»

«Οι Κύπριες είναι πολύ καλόγουστες. Νοιάζονται για την εμφάνισή τους και ψάχνονται. Θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο»

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS