ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΑθηνά – Alvaro: Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως!

Αθηνά – Alvaro: Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως!

Δίκες, μηνύσεις, κόντρες για τα άλογα, για τη διατροφή, για την περιουσία, οργισμένες συνεντεύξεις, χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη». Η Aθηνά Ωνάση και ο Alvaro de Miranda Neto, ετοιμάζονται για «μάχη μέχρι εσχάτων», πάνω από το… πτώμα του γάμου τους.

Της Κάλλιας Καστάνη

Πέρυσι, όταν έγινε γνωστό πως χωρίζουν, ο πλανήτης «πήρε φωτιά». Τα media οργίασαν, πλέκοντας σενάρια κι αναμασώντας εικασίες για τις αιτίες του διαζυγίου τους (Η απιστία; Η αδυναμία της να κάνει παιδιά; Η απληστία του Alvaro; Κάτι άλλο;). Κάποιοι θυμήθηκαν και την περίφημη «κατάρα» που κυνηγά την Αθηνά, μια παράξενη, δύστροπη  μοίρα, που καταδικάζει όλα τα μέλη της οικογένειάς της να δυστυχούν ή να έχουν κακό τέλος. Αλλά η πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί περισσότερο επώδυνη. Σε λίγες μέρες, η Αθηνά Ωνάση και ο -πρώην πια- σύντροφός της, Αlvaro de Miranda Neto, θα βρεθούν στα δικαστήρια, για την πρώτη φάση της «μητέρας των δικαστικών μαχών»: της δίκης για το μοίρασμα της περιουσίας που απέκτησαν από κοινού ως σύζυγοι. Ήδη, ο gossip Τύπος κάνει λόγο για ανατροπές, «χτυπήματα» και αποκαλύψεις που δεν θα αφήσουν κανέναν από τους δυο αλώβητο. Let the game begin.

ΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, αλλά και τις δηλώσεις του δικηγόρου της Αθηνάς, Robert Cohen, ο Αlvaro προτίθεται να ζητήσει για διατροφή, το ποσό μαμούθ των 300.000 ευρώ μηνιαίως – αντί για 150.000 ευρώ που του είχε επιδικάσει προσωρινά το δικαστήριο, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε πρώτη φάση, το δικαστήριο είχε επίσης παραχωρήσει στον Bραζιλιάνο ιππέα και το σπίτι της οικογένειας στο Βέλγιο όπου μένει, πια, με την 17χρονη κόρη του, Vivienne. Μέχρι σήμερα, η Αθηνά, υποχρεούται επίσης να πληρώνει όλα τα έξοδα και τους λογαριασμούς του σπιτιού, αλλά και τα δίδακτρα της Vivienne, η οποία φοιτά σε ακριβό ιδιωτικό σχολείο.

Σε ό,τι αφορά την περιουσία, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες: γράφεται πως ο πρώην σύζυγος της Αθηνάς διεκδικεί σχεδόν τη μισή περιουσία της -σχεδόν 358 εκατομμύρια δολάρια- αγνοώντας το προγαμιαίο συμβόλαιο που προέβλεπε πως σε περίπτωση διαζυγίου θα έπαιρνε μόλις 1 εκατομμύριο για κάθε χρόνο που θα διαρκούσε ο γάμος. Συνολικά, δηλαδή, 11 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Amaury Jr., εμφανίστηκε «αγανακτισμένος» με τα δημοσιεύματα. «Λένε ότι διεκδικώ τη μισή περιουσία της αλλά δεν ισχύει καθόλου κάτι τέτοιο. Διεκδικώ μόνο τα κεκτημένα μου, μόνο όσα μου ανήκουν. Παντρευτήκαμε με προγαμιαίο συμβόλαιο από δική μου επιλογή. Θέλω πίσω μόνο όσα έχω κερδίσει και τα άλογα της κόρης μου. Θέλω πίσω όλα όσα κατέκτησα με σκληρή, προσωπική μου δουλειά», είπε, αναφερόμενος στα μετάλλια και τις χορηγίες που είχε εξασφαλίσει όσο καιρό ήταν παντρεμένος με την Αθηνά. Πριν από λίγες μέρες, τα βραζιλιάνικα media έγραψαν πως ο Doda κατέθεσε αγωγή ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της πρώην συζύγου του, «δείχνοντάς» την ως υπεύθυνη για τις κακές του επιδόσεις στην ιππασία. Για την ακρίβεια, υποστηρίζει πως το γεγονός ότι η Αθηνά του απαγόρευσε να χρησιμοποιεί τα άλογά του, προκάλεσε την «πτώση» του από την 10η στην 205η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αφού, πλέον, προπονείται με άλογα κατώτερων δυνατοτήτων κι έτσι δεν μπορεί να έχει τις νίκες και/ή τα χρηματικά έπαθλα που υπολόγιζε. Πέρα από τα έπαθλα και τις χορηγίες που είχε εξασφαλίσει, ως επαγγελματίας ιππέας, για την κοινή εταιρία που είχε ιδρύσει το ζευγάρι το 2010, ζητά να του επιτραπεί, πλέον, να έχει «πρόσβαση» στα οκτώ καθαρόαιμά του και στον αθλητικό εξοπλισμό που φιλοξενείται στο αθλητικό ιππικό κέντρο και τους στάβλους του ζευγαριού στο Valkenswaard, στην Ολλανδία. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, προσέλαβε, λένε, και τη «βασίλισσα των διαζυγίων», όπως αποκαλούν τη δικηγόρο Priscila Corrêa da Fonseca για την «ανελέητη μαχητικότητά της», μες στις δικαστικές αίθουσες.

Από την πλευρά της η Αθηνά, δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει στο Doda ούτε σεντ παραπάνω απ’ όσα είχαν συμφωνήσει στο προγαμιαίο συμβόλαιο που υπέγραψαν. Ενδέχεται, μάλιστα, ο πρώην άντρας της να μην καταφέρει να πάρει ούτε και αυτά, αν στο συγκεκριμένο συμβόλαιο υπάρχουν, όπως λέγεται και όροι/ρήτρες που έχουν παραβιαστεί, όπως αυτός της συζυγικής πίστης. Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα sites, η Αθηνά κρατάει στο μανίκι της, έναν άσσο: έναν μυστηριώδη μάρτυρα-κλειδί που γνώριζε καλά το ζευγάρι και ο οποίος σκοπεύει να προσέλθει στο δικαστήριο και να καταθέσει πως ο Doda ήταν άπιστος από τον δεύτερο κιόλας χρόνο του γάμου του. Αν υπάρχει έστω κι ένας κόκκος αλήθειας σε αυτό το σενάριο, θα είναι ένα εντυπωσιακό, μεγαλειώδες twist στο «έργο» του διαζυγίου. Ένα φλος ρουαγιάλ που μπορεί να κερδίσει το σκληρό πόκερ του διαζυγίου για τη «χρυσή κληρονόμο».

ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ  

Σε κάθε περίπτωση, η γυναίκα που θα φτάσει στο δικαστήριο δεν θα έχει καμία σχέση με το μικρό, φοβισμένο κορίτσι, που κρυβόταν κάποτε από τους Έλληνες paparazzi, «αγκιστρωμένο» από το μπράτσο του πατέρα της. Σύμφωνα με τον Αλέξη Μανθεάκη -πρώην σύμβουλο και φίλο του Τhierry Roussel και της οικογένειας- η Αθηνά αντιμετωπίζει την κατάσταση και τη ζωή της με την αξιοπρέπεια και τη σιδερένια πυγμή μιας πραγματικής Ωνάση. Φτάνοντας στα δικαστήρια του Βελγίου, ο Alvaro de Miranda Neto, θα ανακαλύψει πως έχει να αναμετρηθεί με μια «κούκλα από ατσάλι». «Σύντομα θα γίνει το δικαστήριο και θα βγει το διαζύγιο, που σίγουρα θα του δώσει κάποια χρήματα αλλά, ελπίζω, πολύ λιγότερα από αυτά που απαιτεί από την Αθηνά», κατέληξε ο κ. Μανθεάκης, προσθέτοντας με νόημα : «Φυσικά ο κόσμος δεν ξέρει τι έχει γίνει, και δεν θα μιλήσω γι’ αυτά που ξέρω τώρα. Όλα θα έλθουν στο φως».

Προς το παρόν, η αναμέτρηση αυτή έχει έναν βουβό, υπόγειο αλλά βίαιο χαρακτήρα: όσο η Αθηνά απαγορεύει στον Αlvaro την πρόσβαση στα αγαπημένα του άλογα, με τα οποία είχε αγωνιστεί και πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε ιππικούς αγώνες, εκείνος απαντά αναρτώντας στα social media φωτογραφίες από τη σχέση του με την εκρηκτική Bραζιλιάνα δημοσιογράφο Denise Severo. Στη λεζάντα, μάλιστα, μιας από αυτές την αποκαλεί «μία και μοναδική μου αγάπη» – ακριβώς, όπως συνήθιζε να προσφωνεί και την Αθηνά. Τα «χτυπήματα» του Alvaro συνεχίστηκαν, με νέες φωτογραφίες όπου εκείνος και η Denise ποζάρουν γελαστοί παρέα με τη Vivienne, το κορίτσι που η Αθηνά μεγάλωσε από μωρό, σαν δικό της παιδί. Βλέποντας αυτές τις εικόνες η Aθηνά απαγόρευσε και στη Vivienne την πρόσβαση στους στάβλους της, αν και η τελευταία διαθέτει τρία άλογα που ανήκουν στην εταιρία της.

Από πέρσι, η μικρή Ωνάση (εκτός του ότι μπλόκαρε, με ασφαλιστικά μέτρα τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού, καθώς και οποιαδήποτε μετατροπή στους τίτλους της κοινής, ακίνητης περιουσίας τους, μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο), έχει απομακρύνει τον άντρα της από τη διεύθυνση της εταιρίας Victory, που είχαν ιδρύσει από κοινού στην Ολλανδία, για να διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητές τους σχετικά την εκτροφή αλόγων, τους ιππικούς αγώνες κλπ.

H ίδια, αφήνει να γράφεται πως αναζητεί αγοραστή για το αγαπημένο άλογο του Alvaro, το Cornetto K. Το τελευταίο της «χτύπημα», είναι το πωλητήριο που έβαλε στη βίλα τους, στο Γουέλινγκτον της Φλόριντα, το μέρος όπου έμελλε να γραφτεί και ο επίλογος του έρωτα και του γάμου της με τον Βραζιλιάνο playboy. Σε αυτό το σπίτι κάποιος από το προσωπικό ασφαλείας της, έπιασε τον Alvaro να την απατά.

Πρόκειται για μια αληθινά κομψή βίλα συνολικού εμβαδού 480 τετραγωνικών μέτρων – ένα κτίσμα ηλιόλουστο, με τέσσερα υπνοδωμάτια, ισάριθμα μπάνια, πισίνα, spa κλπ. χτισμένο μέσα σε ένα μίνι πάρκο τεσσάρων στρεμμάτων. Η Αθηνά την είχε αγοράσει έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων, πληρώνοντας άλλο 1,2 εκατ. για «λίγο έξτρα, περιβάλλοντα χώρο». Σύμφωνα με τη στήλη Page six της New York Post, η μικρή Ωνάση, δεν σκοπεύει να κάνει παζάρια. Η τιμή στο πωλητήριο της βίλας, ισούται, πάνω-κάτω με την τιμή της αγοράς της: 3.250.000 δολάρια. Προφανώς, η Αθηνά Ωνάση δεν θέλει να έχει τίποτα που να της θυμίζει τον γάμο της – σίγουρα όχι ένα ηλιόλουστο «νεκροταφείο αναμνήσεων». Λες και η αγάπη παύει να υπάρχει όταν δεν τη βλέπεις…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS