CELEBRITIESSHOWBIZΔιαζύγιο, γυναίκες, πορνεία: Ο σκοτεινός De Niro

Διαζύγιο, γυναίκες, πορνεία: Ο σκοτεινός De Niro

Ο De Niro χωρίζει. Πάλι. Και τα gossip sites ξεθάβουν ιστορίες γύρω από την ταραγμένη προσωπική του ζωή, τις αδυναμίες, τους εθισμούς του. Δυστυχώς, ο μεγαλύτερος ηθοποιός του Hollywood, παραμένει ένας πολύ κοινός άνθρωπος…

Από την Κάλλια Καστάνη

Παρά τις κακές επιλογές ρόλων, τα τελευταία χρόνια, ο Robert De Niro είναι ένα από τα «ιερά τέρατα» της Tinseltown. Το ταλέντο του, είναι μέγα – σχεδόν όσο και η μνημειώδης προσκόλλησή του στη «Μέθοδο», την τεχνική με την οποία «βυθίζεται» σχολαστικά στους χαρακτήρες των ηρώων του, μέχρι να γίνει ο ρόλος που υποδύεται. Υπέροχους ρόλους σε εμβληματικές ταινίες, συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες, δύο Όσκαρ, επιτυχία, δόξα, έρωτα, πλούτο – ο «Bobby» του Hollywood τα είχε όλα, από νωρίς. Κι ωστόσο, στις συνεντεύξεις του, όποτε τον ρωτούν αν είναι ευτυχισμένος, αρκείται συνήθως στο να ανασηκώνει τους ώμους, με προφανή αμηχανία. Ή απαντάει με μια από κείνες τις διάσημες, γκριμάτσες του, σαν να αναρωτιέται, ξαφνικά, αν ο συνομιλητής του έχασε προσωρινά το μυαλό του («Αre you talkin’ to me?»).

Ο Robert De Niro έχει σίγουρα ταλέντο σε πολλά πράγματα, αλλά οι σχέσεις του με τις γυναίκες δεν είναι απ’ αυτά. Πρόσφατα έγινε γνωστό πως ο γάμος του με την Grace Hightower, το όμορφο μοντέλο, πρώην αεροσυνοδό και σύντροφο της ζωής του, οδεύει προς το διαζύγιο. Έχουν σχεδόν έναν χρόνο να εμφανιστούν μαζί – λέγεται μάλιστα, πως εδώ και λίγους μήνες, ο ηθοποιός, έχει μετακομίσει σε άλλο σπίτι. Ο λόγος του διαζυγίου; Άγνωστος. Μια πηγή, ανέφερε σιβυλλικά στο περιοδικό «People» πως «τα πράγματα δεν πάνε πάντα, όπως θα θέλαμε να πάνε…».

 


Με την υιοθετημένη κόρη του από τον πρώτο του γάμο, Drena, και τη σύζυγό του Grace Highlower.

Ο ηθοποιός και η Hightower παντρεύτηκαν το 1997 μετά από μια μακρόσυρτη, περιπετειώδη, σχέση. Έναν χρόνο αργότερα, απέκτησαν έναν γιο, τον Elliot – ένα αυτιστικό παιδί. Ο De Niro μιλάει σπάνια γι’ αυτό, όμως, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε υποστηρίξει πως για την κατάσταση του γιου του ευθύνονταν τα εμβόλια («Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είδαν τα παιδιά τους να αλλάζουν σε μια νύχτα. Η σύζυγός μου, λέει πως αυτό συνέβη με τον γιο μας. Δεν θυμάμαι. Αλλά το παιδί μου είναι αυτιστικό. Εγώ, ως γονιός ενός παιδιού με αυτισμό, θέλω να μάθω την αλήθεια. Με ενδιαφέρει!»). Η αλλαγή του Elliot φαίνεται πως «βάρυνε» τη σχέση του με την Grace – το 1999, ο ηθοποιός είχε ξανακαταθέσει αίτηση διαζυγίου και τότε το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε μια έντονη δικαστική διαμάχη για την κηδεμονία του παιδιού τους. Τελικά, τα ξαναβρήκαν, έμειναν μαζί και, το 2004 ανανέωσαν τους όρκους αγάπης τους. Το 2011 απέκτησαν -μέσω παρένθετης- ένα ακόμα παιδί, τη μικρή τους Helena Grace.

Ως γνωστόν, ο ηθοποιός έχει άλλα τέσσερα παιδιά από τις προηγούμενες σχέσεις και γάμους του. Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Diahnne Abbott – μια υπέροχη μιγάδα, ηθοποιός και τραγουδίστρια, με την οποία γνωρίστηκαν στα πλατώ του «Ταξιτζή», το 1976. Παντρεύτηκαν τον ίδιο χρόνο. Απέκτησαν έναν γιο, τον Raphael (ο αστικός μύθος λέει πως πήρε το όνομα ενός ξενοδοχείου της Ρώμης, του ίδιου μέρους, στο οποίο τον συνέλαβαν…), ενώ ο De Niro υιοθέτησε και την Drena, την κόρη της Abbott, από τον πρώτο της γάμο. Χώρισαν το 1988 – τότε, ο σταρ είχε αποδώσει το διαζύγιο στην πίεση της δημοσιότητας. Η αλήθεια, όμως, θα πρέπει μάλλον, να αναζητηθεί αλλού. Στη μακριά, στενή του σχέση με το αλκοόλ, τα drugs και τις -άλλες- γυναίκες…


Mε τη Cybill Shepherd στην ταινία «Taxi driver».

 

O ANTΡΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Από νωρίς, πριν καν γίνει ο De Niro, γύρω από τον Βοbby υπήρχαν πάντα γυναίκες – χορεύτριες, σερβιτόρες, ηθοποιοί που συναντούσε στη σχολή ή σε parties. Περιέργως, σε όλες του τις σχέσεις, ο έρωτας και το πάθος πήγαιναν χέρι-χέρι με το δράμα. Ο Bobby ήταν ζηλιάρης, απελπιστικά κτητικός – και μόνο η υποψία πως μια από τις «γυναίκες» του τραβούσε την προσοχή ή το ενδιαφέρον ενός άλλου άντρα μπορούσε να τον κάνει έξαλλο. «Καυγάδιζε διαρκώς μαζί τους», θυμούνται οι φίλοι του. «Το επόμενο πρωί ξυπνούσαν όλες με τα μάτια πρησμένα από τα κλάματα και κείνος πήγαινε και τους αγόραζε μικροδωράκια, π.χ. ένα μπουκαλάκι άρωμα…».

Στη «λίστα» με τις κατακτήσεις του, περιλαμβάνονταν -μεταξύ άλλων- η ηθοποιός Sally Kirkland, το μοντέλο Carole Malory, η Bette Midler, η Uma Thurman, ακόμα και η Naomi Campbell, με την οποία έβγαινε στα ‘90’s, λίγο μετά τον χωρισμό του supermodel από τον Mike Tyson. Επισήμως, μετά την Diahnne στη ζωή του μπήκε η Toukie Smith, πρώην μοντέλο, με την οποία απέκτησε δύο δίδυμους γιους, τους Julian Henry και Aaron Kendrick, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι γυναίκες που τραβούσαν, συνήθως, την προσοχή του, έμοιαζαν στην Toukie, στη Naomi, στην Diahnne: ήταν έγχρωμες, εντυπωσιακά όμορφες, γυναίκες-τρόπαια. Του άρεσαν και δεν σταματούσε πουθενά, μέχρι να τις κερδίσει. Τις πλησίαζε σε δημόσιες εκδηλώσεις ή σε parties, έβαζε τρίτους να μεσολαβήσουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους – δεν δίσταζε ακόμα και να τις κυνηγήσει στον δρόμο, σαν ερωτοχτυπημένο πιτσιρίκι, ζητώντας το τηλέφωνό τους. Έτσι γνώρισε την τραγουδίστρια Ηelena Springs – oυσιαστικά, την πήρε από πίσω με το αυτοκίνητό του, στη San Vincente Boulevard, στο Λος Άντζελες.

«Πήγαινα γρήγορα, πήγαινε και κείνος γρήγορα. Έκοβα ταχύτητα, έκοβε και κείνος. Αυτός ο βλάκας συνέχιζε να με ακολουθεί – και δεν ήξερα καν ποιος ήταν», θυμόταν αργότερα εκείνη. «Τελικά, ένωσε τα χέρια του, σαν να προσευχόταν και με παρακάλεσε να σταματήσω. Μόλις το έκανα, γύρισε και μου είπε: “Μπορούμε να πάμε για φαγητό;».

Η Springs ήταν μόλις 22 χρονών τότε – μια καλλονή, που έκανε backing vocals στον Bob Dylan. Όταν κατάλαβε ποιος ήταν ο επίμονος θαυμαστής της συμφώνησε να βγει μαζί του για δείπνο. Στο τέλος της βραδιάς βρισκόταν στο κρεβάτι του. Η θυελλώδης μη-αποκλειστική σχέση τους (σ.σ. λέγεται ότι, o De Niro έδινε από νωρίς «τελεσίγραφο» στις γυναίκες του, πως θα έβγαινε και με άλλες…) κράτησε λίγα χρόνια – στη διάρκειά τους η Helena έμεινε έγκυος δύο φορές. Την πρώτη φορά, έκανε έκτρωση, χωρίς να πει τίποτα στον Bobby. Τη δεύτερη, το 1981, αποφάσισε πως ήθελε το παιδί, όμως, όταν το είπε στον De Niro εκείνος εξερράγη και προσπάθησε να την πείσει να διακόψει την εγκυμοσύνη. Όταν, τελικά, η Helena έφερε στον κόσμο μια όμορφη κόρη, τη Nina, τον Ιούλιο του 1982 o De Niro της έδωσε 50.000 δολάρια για τα πρώτα έξοδα του μωρού, κι αυτό ήταν όλο. Δέκα χρόνια αργότερα, η τραγουδίστρια τον μήνυσε, υποστηρίζοντας πως ο ηθοποιός δεν είχε συμβάλει οικονομικά στην ανατροφή του παιδιού του. Τελικά, το τεστ DNA έδειξε πως ο Βοbby δεν ήταν ο πατέρας της Nina.


Mε την νυν σύζυγό του.

Η βίαιη, «καταχρηστική», σχέση του με τη Springs είναι αποκαλυπτική της οργής του De Niro. Μιας οργής, που φαίνεται να σιγοβράζει κάτω από όλες τις σχέσεις του με τις γυναίκες – ιδίως με αυτές που τον απορρίπτουν. Η Cybill Shepherd είναι το «δείγμα τυπικό» αυτού του μοτίβου – λέγεται πως στις πρόβες του «Ταξιτζή», η χημεία μεταξύ τους ήταν τόσο ηλεκτρική και πυκνή που «μπορούσες να την κόψεις με το μαχαίρι». «Δεν υποκρινόμασταν…», θα έλεγε εκείνη αργότερα. «Ο De Niro μού ζήτησε να βγούμε. Ήταν μια σπουδαία φιλοφρόνηση. Επί χρόνια μετά, το σκεφτόμουν και έλεγα: «Μπορείς να φανταστείς πως του είπα όχι;».

Ήταν ένα «όχι» που πλήρωσε ακριβά. Αμέσως μετά, η συμπεριφορά του De Niro απέναντί της άλλαξε, έγινε επιθετική. Την πρόσβαλλε ή την αγνοούσε. Ή και τα δύο μαζί…

Το βιβλίο του Shawn Levy, «Ιn De Niro: Α Life», που «χαρτογραφεί» τη «σκοτεινή πλευρά» του αινιγματικού σταρ, αναφέρεται και στη στενή του σχέση με τα drugs – ιδίως την κοκαΐνη. Και στο «συμβάν» της πορνείας. Το 1998, κι ενώ βρισκόταν στην Γαλλία για γυρίσματα, το όνομα του σταρ ενεπλάκη και σ’ ένα high-class κύκλωμα πορνείας με ανήλικες, όταν ένα call girl ισχυρίστηκε πως είχαν δεσμό. Εκλήθη, φυσικά, για ανάκριση και τότε οι δικαστικές αρχές βρέθηκαν μπροστά σε έναν έξαλλο De Niro, ο οποίος -αφού, αρχικά, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση- στη συνέχεια, διαβεβαίωσε τους δικαστές πως ποτέ, ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν θα πλήρωνε μια γυναίκα για να κάνουν σεξ. Για κείνον, όπως εξήγησε «ήταν ζήτημα αρχής»…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS