ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΓιώργος Χουλιάρας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

Γιώργος Χουλιάρας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

Η παραίτηση του Γιώργου Χουλιάρα μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό ότι οι σχέσεις του -πρώην πια- διευθυντή του Megaone με το δ.σ επιδεινώθηκαν με αφορμή την κακή φετινή πορεία του καναλιού. Βασικά ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και το Survivor…

Στα εννέα χρόνια που ο Γιώργος Χουλιάρας βρισκόταν στο τιμόνι του Megaone η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε ούτε μία ανιαρή μέρα. Όταν ανέλαβε τα ηνία του (τότε) Mega το κανάλι διοικούσε η Αθήνα και η μοναδική κυπριακή παραγωγή στο πρόγραμμα ήταν τα δελτία (κι αυτά δεν μιλούσαν καν την κυπριακή). Ο προερχόμενος από την ΕΡΤ και τον Alpha νέος διευθυντής ήξερε από την πρώτη μέρα τι χρειαζόταν το κανάλι για να βγει από το τέλμα άσχετα εάν για τον ίδιο ήταν terra in cognita: κυπριακό περιεχόμενο. To budget περιορισμένο, οι αστέρες μαζεμένοι σε Σίγμα και ΑΝΤ1, το δίπολο που μονοπωλούσε πριν 8 χρόνια τα γούστα του κοινού και με την ενημέρωση να είναι στον Αρχάγγελο η απόλυτη βασίλισσα αφού η ψυχαγωγία ήταν ανύπαρκτη. Μόνη λύση, ο αυτοσχεδιασμός. «Πρόβα Γάμου», «Get on Stage», «Έχεις Μέσον», «DanSing» μερικές από τις ιδέες που κατέβασε το μυαλό του Γιώργου Χουλιάρα – εκπομπές κατάφεραν να ξαναβάλουν το Mega πίσω στον χάρτη και να γίνει ξανά υπολογίσιμος παίκτης. Ανεπίσημο motto του: Αν δεν μπορείς να το κάνεις επίσημα, ξεπατίκωσέ το. Όποιο format του γυάλιζε αλλά δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τη… legit βερσιόν, προχωρούσε σε μια, φθηνότερη και υποδεέστερη ποιοτικά, κυπριακή εκδοχή και σου λέει ό,τι βγει. Και τις περισσότερες φορές του έβγαινε.

Παράλληλα έχτισε καριέρες, αναδεικνύοντας τηλεαστέρες όπως η Χριστιάνα Αριστοτέλους, ο Λουκάς Φουρλάς, η Στέλλα Στυλιανού, η Κατερίνα Αγαπητού και η Άντρη Καραντώνη (στο αλήστου μνήμης Gia Banaki) αλλά και μικρότερου βεληνεκούς όπως η Στέλλα Νικολάου, η Άντρεα Κυριάκου και ο Βαγγέλης Ευαγγέλου. Μέσα σε οκτώ χρόνια γιγάντωσε τον τομέα της ψυχαγωγίας, ισχυροποίησε τη μυθοπλασία και πειραματίστηκε με σχεδόν κάθε είδος και format. Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν…

Τα πρώτα σύννεφα

Η κρίσιμη καμπή ήταν αναμφίβολα ο τερματισμός του ελλαδικού management του σταθμού και το πέρασμα της διοίκησης στα χέρια της Αρχιεπισκοπής και των ανθρώπων της. Τα πρώτα χρόνια η συνεργασία διεύθυνσης – διοικητικού συμβουλίου ήταν αρμονική, βοηθούσε και η πολύ καλή πορεία του καναλιού τόσο σε τηλεθέαση όσο και σε έσοδα. Τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν πέρσι και δεν άργησαν να φέρουν την καταιγίδα. Μετά από λάθος χειρισμούς του δ.σ. η Χριστιάνα Αριστοτέλους φεύγει για τον νεοσύστατο Alpha Κύπρου παρά τη διαφωνία του Γιώργου Χουλιάρα που επέμενε πως έπρεπε να κρατήσουν το αστέρι τους πάση θυσία. Ακολούθησε η αναταραχή με τις άδειες στην Ελλάδα που είχε ως αποτέλεσμα το Megaone να απολέσει τα «The Voice» και «Survivor» (τα οποία ήδη διαφήμιζε από το καλοκαίρι) όταν το Star, μην έχοντας εξασφαλίσει άδεια, παράτησε τα δύο δημοφιλή format που κατέληξαν στην αγκαλιά του ΣΚΑΪ και του συνεργαζόμενου Σίγμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η σεζόν ξεκίνησε άσχημα με την Αλεξία Αναστασίου να μην καταφέρνει να καλύψει επαρκώς το κενό που άφησε η Χριστιάνα στην απογευματινή ζώνη, ενώ ούτε η τράμπα με την πρωινή Κωνσταντίνα Ευριπίδου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Παράλληλα κραταιά προγράμματα από την περσινή χρονιά, όπως το «Fakate tous» και οι «9 Μήνες» κατέρρευσαν, ενώ η νέα σειρά «Ζωή μου» κόπηκε με συνοπτικές διαδικασίες λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της. Και το χειρότερο: Μια ήδη κακή χρονιά ήρθε να την αποτελειώσει το «Survivor» που σκότωσε κάθε ελπίδα του Megaone για ανάκαμψη. Όπως ήταν φυσικό, η φτώχεια έφερε γκρίνια. Το δ.σ. ήθελε περιορισμό των απωλειών με κάθε τρόπο, ψαλιδίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη λαβωμένο budget. Από την άλλη ο Γιώργος Χουλιάρας πρότεινε ιδέες για πρωτογενή προγράμματα που έτσι και πετύχαιναν θα μπορούσαν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα έστω και στην ουρά της σεζόν, όμως αντιμετώπισε την επιφυλακτικότητα και τη δυσπιστία μιας διοίκησης που δεν σήκωνε άλλη οικονομική αιμορραγία. Ήταν πλέον ζήτημα χρόνου οι δύο πλευρές να οδηγηθούν σε αδιέξοδο και την περασμένη εβδομάδα με μια λιτή ανακοίνωση -όπως συμβαίνει συνήθως- Γιώργος Χουλιάρας και Megaone γνωστοποίησαν τον συναινετικό τους χωρισμό μετά από 8 χρόνια αρμονικής συμβίωσης. Η είδηση δεν ξάφνιασε κανέναν στο τηλεοπτικό παζάρι καθώς τα σημάδια στον τοίχο ήταν ορατά από το περασμένο φθινόπωρο, έμενε μόνο να επισημοποιηθεί το βελούδινο διαζύγιο.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

* Το Megaone βρίσκεται σε αναζήτηση νέου διευθυντή ενώ προς το παρόν τις αποφάσεις για το πρόγραμμα θα παίρνει το δ.σ. Ο ηθοποιός Αχιλλέας Γραμματικόπουλος θα αναλάβει προσωρινό ρόλο συμβούλου προγράμματος με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη της δραματικής σειράς, συμπαραγωγής με Star.

* Ο Γιώργος Χουλιάρας έκανε μια πρώτη κουβέντα με κανάλι, όμως στην παρούσα φάση το μόνο που θέλει είναι διακοπές και ξεκούραση. Και όντας ένας από τους λίγους ανθρώπους στο νησί που γνωρίζουν από τηλεόραση, είμαστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να χαθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS