CELEBRITIESSHOWBIZH λίστα με τους celebrities με Covid-19 και πώς το ανακοίνωσαν

H λίστα με τους celebrities με Covid-19 και πώς το ανακοίνωσαν

Ο Covid-19 είναι ένας ταξικά δίκαιος ιός. Κοινοί θνητοί και διασημότητες απειλούνται το ίδιο. Και προσβάλλονται αδιακρίτως. Οι δεύτεροι, πάντως, ακόμα και υπό καθεστώς καραντίνας βρίσκουν ευκαιρία για μια ιδέα ακκισμό και λίγη ακόμα αυταρέσκεια. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Στην αρχή ήταν το καρναβάλι της Βενετίας. Και μετά εκείνο της Πάτρας. Δύο θεσμοί -καθένας με το βεληνεκές και τη σημασία (ή έστω την ασημαντότητα) του- που θυσιάστηκαν στον βωμό του κορωνοϊού. Μετά, η απειλή απλώθηκε. Άρχισε να κλυδωνίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και του Euro 2020, το οποίο τελικά αναβλήθηκε για το 2021.

Ωστόσο, το πραγματικό νόημα της πανδημίας άρχισε να γίνεται αντιληπτό όταν ο ιός ξεκίνησε να διαδίδεται σε οντότητες φτιαγμένες από like και share, σε διάσημους με οικουμενική απήχηση και χολιγουντιανή αχλή, σε εκείνους που για κάποιον ανεξήγητο λόγο είθισται να θεωρούνται αν όχι παντοδύναμοι, τουλάχιστον άτρωτοι. «Γεια σας φίλοι μου. Η Rita και εγω είμαστε στην Αυστραλία. Νιώσαμε λίγο κουρασμένοι, σαν να ήμασταν κρυωμένοι και είχαμε πόνους στο σώμα. Η Rita είχε και ρίγη κάθε τόσο. Για να είμαστε σωστοί, όπως επιβάλλεται στον κόσμο αυτόν τον καιρό, εξεταστήκαμε για τον κορωνοϊό και ήμασταν θετικοί. Τι γίνεται τώρα; Οι γιατροί έχουν πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Θα εξεταζόμαστε, θα είμαστε υπό παρακολούθηση και θα απομονωθούμε για όσο απαιτεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια. Θα σας κρατάμε ενήμερους. Να προσέχετε τον εαυτό σας».

Η παραπάνω λεζάντα συνόδευε τη φωτογραφία από ένα πλαστικό γάντι μιας χρήσης -το απόλυτο στιλιστικό φετίχ των ημερών- πεταμένο σε έναν κάδο σκουπιδιών. Με αυτή την εικόνα ο Tom Hanks θέλησε να επενδύσει την ενημέρωση προς τα 8 εκατομμύρια των ακολούθων του ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Rita Wilson ασθένησαν από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην Αυστραλία. Και μπορεί η υγεία τους να εξελίσσεται ομαλά, όπως ενημερώνουν συχνά πυκνά μέσω κοινωνικών δικτύων, ωστόσο, οι Αμερικανοί ήδη κατέκτησαν μια θέση στη celebrity ιστορία ως το πρώτο ζευγάρι διασημοτήτων που υποδέχτηκε στον οργανισμό του τον κορωνοϊό.

Λίγο να καθυστερούσαν και θα έχαναν την πρωτιά από τον Σάκη Τανιμανίδη και τη Χριστίνα Μπόμπα, οι οποίοι κατάφεραν για μία ακόμα φορά να διχάσουν το ινσταγκραμικό ποίμνιό τους και να ξεχειλίσουν η δεξαμενή του αγαπομίσους.

Πιο εξελιγμένοι τεχνολογικά από τους Hanks οι ντόπιοι influencers επέλεξαν να ανεβάσουν ένα βίντεο στα social media, για να ενημερώσουν για την ασθένεια της κυρίας Τανιμανίδη. Φυσικά, όλα ήταν μελετημένα μέχρι κεραίας στο μικρό μήκους ταινιάκι τους. Όλα, εκτός από το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ο Σάκης Τανιμανίδης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τη σύζυγό του, αφού ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν πια ότι ο ιός είναι εξόχως επιθετικός και μεταδοτικός. Αφού, πάντως, Τανιμανίδης και Μπόμπα μοίρασαν ακριβοδίκαια τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους -ο μεν μίλησε ζωντανά στο MEGA, η δε στον ΑΝΤ1- αποφάσισαν να χωρίσουν από τραπέζης και κλίνης, τραβώντας καθένας τον πολύ προσωπικό δρόμο της καραντίνας. Τελικά, βέβαια, και ο Σάκης Τανιμανίδης λαβώθηκε από τον ιό κι έτσι οι δυο τους μπορούν πια και με τις ευλογίες της ιατρικής κοινότητας να ανταλλάσσουν ελεύθερα ιικό φορτίο μες στο ίδιο σπίτι.

View this post on Instagram

BAD NEWS 😔: Δεν τη γλίτωσα ούτε εγω απ'ότι φαίνεται… GOOD NEWS 😃: Είμαστε και πάλι αγκαλιά και δεν χρειάζεται να παίζουμε κρυφτό μέσα στο ίδιο μας το σπίτι! Εδώ και 2 μέρες έχω κι εγώ όλα τα συμπτώματα (πυρετό, βήχα, ελαφριά δύσπνοια). Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με γιατρούς πήραμε το "οκ" για να κινούμαστε επιτέλους ελεύθερα στο σπίτι. Σας ευχαριστούμε όλους για την συμπαράσταση και τα μηνύματα. Σας αγαπάμε με όλη μας την καρδιά! ❤️ Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει φόβος για το μέλλον…για το ποιά είναι η επόμενη μέρα. "Θα είναι καλά οι δικοί μου άνθρωποι, τι θα γίνει με τη δουλειά μου, θα επιβιώσει από αυτή την κρίση η επιχείρησή μου, τι θα γίνει με το σχολείο και τις πανελλήνιες, πότε θα κυκλοφορήσουμε και πάλι ελέυθερα"? Θέλω όμως να θυμάστε ότι η γη δε θα σταματήσει ποτέ να γυρίζει, κι ότι αργά η γρήγορα η ζωή θα επανέλθει στο κανονικό. Αυτό το PAUSE που πατήσαμε όλοι στην κανονική μας ζωή για αυτό το διάστημα, σαν ταινία που την κόψαμε στη μέση για διάλειμμα, δεν είναι STOP…είναι PAUSE. Και κάποια στιγμή η ταινία θα συνεχίσει κι εσείς θα είστε έτοιμοι να τη ζήσετε, να την αλλάξετε και να κυνηγήσετε τα όνειρα σας! "Πότε θα γίνουν αυτά" θα μου πεις? Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΙΟΣ! 🆘 Και για να περιοριστεί ο ιός πρέπει να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ, όπως ακριβώς λένε οι επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τόσοι επιστήμονες. Είναι ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η ζωή στο κανονικό, αλλά και για να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους μας. Μέχρι τότε απολαύστε τον ποιοτικό χρόνο στο σπίτι σας, που τόσο αναπάντεχα κερδίσατε…και όλα θα πάνε καλά! #TogetherIsBetter #menoumespiti

A post shared by Sakis Tanimanidis (@sakiswp) on

Πάντως, ήταν τόσο σχεδιασμένη η νέα ινσταγκραμική «περιπέτειά» τους, ώστε ο παρουσιαστής του «Survivor» είχε προνοήσει να βιντεοσκοπήσει όλη τη διαδικασία του τεστ για τον κορωνοϊό, την οποία ανάρτησε σε σειρά από stories. Πάνω απ’ όλα η ενημέρωση της κοινής γνώμης. Τα νέα από την καραντίνα συνεχίστηκαν με βίντεο από unboxing με τάπερ φαγητού που έστειλε η μητέρα του Σάκη Τανιμανίδη από τη Θεσσαλονίκη και post αναζήτησης ιδεών για το πώς θα περάσουν οι ημέρες του αποκλεισμού. Προσοχή, τα σχόλια κάτω από τα posts είναι πολλές φορές ακατάλληλα για ανηλίκους.

Βέβαια, ο προβολέας της επικαιρότητας γρήγορα, σχεδόν απότομα μετατοπίστηκε. Ο ιός εξαπλώνεται με τέτοια ταχύτητα με αποτέλεσμα να βρεθεί και στο κατώφλι άλλων επωνύμων. Ήταν το προηγούμενο Σάββατο το βράδυ όταν η Φαίη Σκορδά, πιο σεμνοταπεινή από τους celebrity ομολόγους της, πληροφόρησε επίσης μέσω Instagram ότι εξετάστηκε και βρέθηκε θετική στον ιό. Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν νέα της από την καραντίνα, αν εξαιρέσει κανείς την εμφάνισή της στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται, όπου μίλησε αναλυτικά μεν, μετρημένα δε.

Την υποψία ότι ασθενεί είχε και ο Κρατερός Κατσούλης, όμως, ευτυχώς για εκείνον ο κορωνοϊός τελικά δεν τον προτίμησε κι έτσι επέστρεψε στις επάλξεις της εκπομπής που παρουσιάζει με τη σύζυγό του Κατερίνα Καραβάτου. Στα αναγνωρίσιμα κρούσματα του ιού περιλαμβάνονται ακόμα ο Τζώνη Καλημέρης και η σύντροφός του Χριστίνα Κοντοβά, ο λαϊκός τραγουδιστής Θοδωρής Φέρρης και ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος αρθρογράφησε σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Και εκτός συνόρων, πάντως, οι διάσημοι -φορείς ή όχι ου ιού- παίρνουν τα μέτρα τους. Η εγκυμονούσα Katy Perry επέστρεψε άρον-άρον στις ΗΠΑ από την Αυστραλία, όπου περιόδευε και ο πατέρας του αγέννητου παιδιού της Orlando Bloom μπήκε σε εθελοντική καραντίνα, αφού τα γυρίσματα της σειράς «Carnival Row» του Amazon Prime που πραγματοποιούνται στην Πράγα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Ο Idris Elba, για πολλούς ο επόμενος 007, ενημέρωσε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό ενώ η ασθένειά του φαίνεται ότι σχετίζεται με την πρώτη κυρία του Καναδά, η οποία επίσης νοσεί. Η Sophie Trudeau πριν από λίγες ημέρες είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον ηθοποιό σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Wembley του Λονδίνου. Τραγική ειρωνεία. Την ώρα που το νέο κορίτσι του James Bond, η Ana de Armas ζει τον έρωτά της με τον Ben Affleck, ένα παλαίμαχο Bond Girl, η Olga Kurylenko (από το «Casino Royale») έπεσε θύμα του κορωνοϊού. Στο ίδιο καζάνι βράζει και ο Νορβηγός ηθοποιός Kristofer Hivjud, που όλη η υφήλιος γνώρισε ως Tormund Giantsbane στο «Game of Thrones», ο οποίος μέσω Instagram ενημέρωσε ότι επιλέγει την αυτοαπομόνωση μαζί με την οικογένειά του.

Πάντως, φαίνεται ότι ήδη οι πρωτόγνωρες συνθήκες κατ’ οίκον περιορισμού δοκιμάζουν τις ψυχικές αντοχές και το νευρικό σύστημα κοινών θνητών και διασήμων. Είναι χαρακτηριστικό και απολύτως δικαιολογημένο το διαδικτυακό ξέσπασμα της Chiara Ferragni, της πρωθιέρειας των όπου γης influencers, κατά της Kendal Jenner. Μέρες αποκλεισμένη στο σπίτι της στην Ιταλία, η 32χρονη παρακολουθεί ξέπνοη τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες της και δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει ότι άλλες «ομότεχνές» της στην επιδραστικότητα επιμένουν στην αμεριμνησία, στην απάθεια, στο «έλα μωρέ, ένα κρύωμα είναι, θα περάσει».

View this post on Instagram

This is to fully explain the situation to all my foreigner followers (70% of my 18.7 millions) who clearly don’t understand the situation here in Italy at the moment: IT IS BAD. We have more than 10.000 cases, more than 600 deaths and more than 5000 people at the hospitals with bad conditions. The hospitals are not ready for all these cases and doctors and nurses are doing all they can to help as many as possible but if the number of sick doesn’t slow down they’ll have to start choosing patients based on how young and likely to survive they are. @fedez and I started a crowdfunding on Monday to help a hospital in Milan and it got over 3.6 millions € in offers and so many other people started collecting for other hospitals but there is still a lot that has to be done. The State decided to LOCK ALL OF THE ITALIANS inside their houses til April 3rd to prevent the virus to spread even more and to avoid the whole system and hospitals to collapse. We’re all living in quarantene right now, like some cities in China have done this past month. So please, start the awareness and understand that this is not a common flu and it’s way more dangerous for all of us: STAY IN as much as possible in this critical time. And If you can, help telling others to be careful and help Italy with its hospitals 🙏🏻

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

Εξοργισμένη η Ferragni, καταφέρθηκε μέσω insta-stories εναντίον της Jenner, όμως, απάντηση δεν έλαβε. Σε κάθε περίπτωση, η Ιταλίδα influencer στέλνει καθημερινά ανταποκρίσεις για την καθημερινότητα και την κατάσταση στη χώρα της στους 19 εκατομμύρια followers της, ενώ μαζί με τον σύζυγό της, τον ράπερ Fedez δημιούργησαν μια πλατφόρμα crowdfunding και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 3 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση νοσοκομείου του Μιλάνου – οι ίδιοι συνεισέφεραν μάλιστα το ποσό των 100.000 ευρώ.

Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που δεν έχουν πάρει είδηση τι συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες στον πλανήτη και αναπαύονται στη μακαριότητά τους. Πολλοί σχολίασαν αρνητικά, όμως, στην πραγματικότητα ακόμα περισσότεροι φθόνησαν τον Jared Leto, front-man των Thirty Seconds to Mars, για το γεγονός ότι ο δωδεκαήμερος αποκλεισμός του στην έρημο για διαλογισμό τον κράτησε μακριά από τη φρενίτιδα για τον κορωνοϊό. Τι το ‘θελε και επέστρεφε;

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS