CELEBRITIESSHOWBIZΗ Άμπερ Χερντ δώρισε τελικά τα 7 εκατ. της αποζημίωσης που έλαβε...

Η Άμπερ Χερντ δώρισε τελικά τα 7 εκατ. της αποζημίωσης που έλαβε από τον Ντεπ

Η Άμπερ Χερντ βρέθηκε στο στόχαστρο χιλιάδων δημοσιευμάτων σχετικά με την υπόθεση του πολύκροτου διαζυγίου που συνοδεύτηκε από βαριές κατηγορίες εναντίον του Τζόνι Ντεπ. Αν και η ίδια κατήγγειλε με επιμονή πως ήταν θύμα βίας και έζησε τα άγρια ξεσπάσματα του Ντεπ, δεν είχε καταφέρει να πείσει μερίδα της κοινής γνώμης που την κατηγορούσε για κυνήγι δημοσιότητας και κυρίως χρημάτων.

Το σίριαλ, που είχε μεταφερθεί στα εξώφυλλα και τις δικαστικές αίθουσες, έληξε πριν λίγες μέρες με έναν φιλικό διακανονισμό. H 30χρονη ηθοποιός δέχτηκε να αποσύρει τη μήνυση για ενδοοικογενειακή βία και να λάβει αποζημίωση ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

aber2

Σύμφωνα με το TMZ, ο Ντεπ δέχτηκε να καταβάλει το ποσό αυτό –στο οποίο περιλαμβάνονται και τα δικηγορικά έξοδα– για να βάλει τέλος στο σίριαλ του χωρισμού τους που πήρε τεράστιες διαστάσεις στα ταμπλόιντς.

aber3

Οι δικηγόροι της Χερντ έσπευσαν αμέσως να διευκρινίσουν πως το ποσό που θα λάβει η ηθοποιός θα γίνει δωρεά σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, χωρίς μέχρι χθες να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Όμως, ακόμη και έτσι κάποιοι δεν είχαν πειστεί.

Τελικά η ηθοποιός δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή της πως τα 7 εκατ. θα δοθούν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και σε ένα νοσοκομείο για παιδιά.

Πιο αναλυτικά, το ποσό θα μοιραστούν ο φορέας της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) και το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. Το μερίδιο του ACLU (3,5 εκατ $) πρόκειται να διατεθεί ειδικά για τα προγράμματα καταπολέμησης της βίας εναντίον των γυναικών.

“Όπως περιγράφεται στην περιοριστική εντολή και το διαζύγιο διακανονισμού, τα χρήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο για μένα προσωπικά, παρά μόνο στο βαθμό που θα μπορούσα να τα δωρίσω για φιλανθρωπικούς σκοπούς και  με αυτόν τον τρόπο, ελπίζω να βοηθήσω εκείνους που είναι λιγότερο ικανοί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους,” αναφέρει η ηθοποιός στο σημείωμα της.

Ο διευθυντής του ACLU, Anthony Romero, εξέδωσε δήλωση ευχαριστώντας την Χερντ για τη γενναιόδωρη υποστήριξή της και τόνισε πως πρέπει να αισθανθεί σίγουρη ότι θα βοηθηθούν πολλές γυναίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS