CELEBRITIESSHOWBIZΗ απίθανη ιστορία της Sofia Vergara - Δολοφονίες, ναρκωτικά και μαφία

Η απίθανη ιστορία της Sofia Vergara – Δολοφονίες, ναρκωτικά και μαφία

Η απόλυτη σταρ της αμερικάνικης τηλεόρασης δεν είναι η Ellen, ούτε η Oprah. Είναι μια κούκλα από την Κολομβία με κολασμένες καμπύλες, μυαλό για business και αστεία, καρτουνίστικη φωνή.

Από την Κάλλια Καστάνη

Το 2018 ήταν μια από τις καλές χρονιές της – σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον λογιστή της. Η εκρηκτική Sofia Margarita Vergara, βρέθηκε και πάλι (για 7η χρονιά, στη σειρά!) στην κορυφή της λίστας με τις υψηλότερα αμειβόμενες τηλεοπτικές σταρ του Holywood.


Με τον σύζυγό της John Manganiello.

Σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes, το διάστημα από 1η Ιουνίου 2017 ως τον Ιούνιο του 2018, η αξιολάτρευτη «Gloria Delgado-Pritchett» της σειράς «Μοdern Family» εισέπραξε 42,5 εκατομμύρια δολάρια. Ένα αξιοσέβαστο ποσό που δεν περιλαμβάνει, βέβαια, μόνο τις αμοιβές της από την τηλεόραση αλλά και τα «χρυσά» διαφημιστικά της συμβόλαια, με μια τεράστια γκάμα προϊόντων (από καλλυντικά, μηχανές καφέ και αναψυκτικά μέχρι μια αλυσίδα επίπλων, με την υπογραφή της), που έχουν διπλασιάσει το εισόδημά της. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η ίδια δήλωσε -φυσικά- «πολύ ικανοποιημένη» και απέδωσε την επιτυχία της (όχι, όχι στο εντυπωσιακό της μπούστο ή στο sexy attitude ), στην αυτοπεποίθηση. «Νομίζω πως είναι σημαντικό να δείχνεις σιγουριά, ακόμα κι αν δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ο τρόπος που “πλασάρεσαι” είναι πολύ σημαντικός. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από κάποιον που αισθάνεται ανασφαλής ή που μιλάει σαν να μην έχει καμιά θέση να βρίσκεται εκεί. Απλώς, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς…».

Αστεία, πληθωρική, πλούσια (και από πέρσι ακόμα πλουσιότερη), όμορφη, παντρεμένη -εδώ και τρία χρόνια- με τον σέξι ηθοποιό, John Manganiello, η Λατίνα σταρ είναι μια περιφερόμενη εικόνα της α λα Hollywood επιτυχίας. Ελάχιστοι πια θυμούνται πως το γάργαρο γέλιο και η χαρούμενη εξωστρέφειά της, κρύβουν μια -σχεδόν κινηματογραφική- προσωπική ιστορία, σπαρμένη με μικρές τραγωδίες…

ΞΑΝΘΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΑ 19 ΤΗΣ
Κόρη μιας αυστηρής, καθολικής οικογένειας, η «Τoty» (όπως τη φώναζαν τα πέντε αδέλφια της), γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας, σε εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας της, ήταν μεγαλοκτηνοτρόφος βοειδών. Η Sofia ουσιαστικά ανακαλύφθηκε τυχαία, από έναν φωτογράφο/κυνηγό ταλέντων, που έτυχε να τη δει στην παραλία – και, φυσικά, εντυπωσιάστηκε. Η 17χρονη, ξανθιά (!) Sofia Vergara, ζήτησε την άδεια των δασκάλων της, στο καθολικό σχολείο όπου πήγαινε, πριν γυρίσει το πρώτο της commercial (σ.σ. μια διαφήμιση γνωστού αναψυκτικού) για τη «διεφθαρμένη» τηλεόραση…

Οι ίδιοι δάσκαλοι δίδασκαν -προφανώς- πως το σεξ, χωρίς γάμο, είναι αμαρτία. Σε ηλικία μόλις 19 χρονών, η Sofia παντρεύτηκε τον αγαπημένο της από το λύκειο, Joe Gonzalez. Το αγοράκι τους, ο Manolo, ήρθε στον κόσμο λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1991. Ο γάμος κράτησε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια.
Εν τω μεταξύ, η καριέρα της Sofia απογειωνόταν: πασαρέλες, διαφημιστικά, ένας ρόλος στη μεξικάνικη telenovela «Αcapulco, Cuerpo y Alma». Η συμπαρουσίαση του ισπανικού ταξιδιωτικού show «Fuera de Serie» στο διεθνές Univision -το ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο- την έκανε διάσημη στη λατινοαμερικάνικη αγορά. Και στην Αμερική.

Την ίδια εποχή, ζούσε μια ακόμα οικογενειακή τραγωδία: το 1998, ο αδελφός της Rafael, δολοφονήθηκε από κακοποιούς, στη διάρκεια μιας απόπειρας απαγωγής του. «Η οικογένειά μας ήταν πλούσια – ο Rafael ήξερε πως ήταν στόχος», θα δήλωνε η Sofia αργότερα. «Οπλοφορούσε. Κυκλοφορούσε πάντα με σωματοφύλακες. Μετά, μια μέρα, βγήκε έξω μόνος του, αφύλαχτος. Τον σκότωσαν πριν προλάβει να τραβήξει όπλο. Όταν το έμαθα, κατέρρευσα…».


 Στιγμιότυπο από τον γάμο της, πριν τρία χρόνια.

Ο άτυχος Rafael δεν ήταν το μόνο μέλος της οικογένειάς της, που της προκάλεσε πόνο. Ο μικρότερος αδελφός της, ο Julio, ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Για χρόνια, μπαινόβγαινε στις φυλακές με κατηγορίες για χρήση και εμπορία ουσιών, ώσπου το 2011, απελάθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και επέστρεψε στην Μπογκοτά. «Το να βλέπω κάποιον να πεθαίνει μέσα σε 10 χρόνια, μέρα με τη μέρα, ήταν η χειρότερη τιμωρία», δήλωσε πρόσφατα η Vergara στο περιοδικό «Parade». «Ευτυχώς, τώρα είναι ένα τελείως διαφορετικό άτομο…».

ΤΑ «ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ
Μαζί με τις άλλες δυσκολίες, έπρεπε να διαχειριστεί και τη θύελλα στην προσωπική της ζωή. Από τα μέσα των ‘90’s η Sofia είχε σχέση με τον Chris Paciello – πασίγνωστο γκάνγκστερ και ένα από τα αφεντικά της Μαφίας του Μαϊάμι. Και μετά τον Paciello -o οποίος συνελήφθη το ’96 και καταδικάστηκε για φόνο- είχε ένα σύντομο ειδύλλιο, με έναν πρώην μεγαλέμπορο ναρκωτικών από την Κολομβία, τον Andres Lopez.

Στη συνέχεια, μπήκε στη ζωή της ο πάμπλουτος μεγαλοεπιχειρηματίας Nick Loeb. Αλλά και τότε, τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα. Η Sofia και ο Nick γνωρίστηκαν το 2010, στο πάρτι των Χρυσών Σφαιρών και είχαν μια θυελλώδη, on-and-off σχέση, για τέσσερα χρόνια. Δυστυχώς, ο Loeb ήταν ζηλιάρης, κτητικός, προσπαθούσε διαρκώς να την ελέγξει. Καυγάδιζαν, συμφιλιώνονταν, χώριζαν – και πάλι από την αρχή. Μετά τον οριστικό χωρισμό τους, ο επιχειρηματίας στράφηκε εναντίον της δικαστικά, ζητώντας να γεννηθούν (έστω και μέσω παρένθετης μητέρας) τα δύο έμβρυα που είχαν καταψύξει, το διάστημα που ήταν μαζί – κι αυτό, παρά το γεγονός πως η Vergara ήταν ήδη, αρραβωνιασμένη με τον Manganiello. Τελικά, η αίτησή του απορρίφθηκε.


Με τον γιο της Manolo Gonzalez.

Οι άντρες, φυσικά, -διάσημοι ή άσημοι, επώνυμοι, άγνωστοι- πάντα συνωστίζονταν γύρω της. Μια ιστορία, που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως το 1999 η «Sofia Viagra» (όπως την αποκαλούν τα περιοδικά) είχε ξετρελάνει τον Tom Cruise. Σύμφωνα με τον επίσημο βιογράφο του σταρ, τον Andrew Morton, o Cruise είχε περάσει από «οντισιόν» τη Vergara για τον ρόλο της συζύγου, όμως, εκείνη δεν είχε καμία διάθεση να γίνει η επόμενη κυρία Cruise – ιδίως αν αυτό σήμαινε πως έπρεπε να ασπαστεί τη Σαϊεντολογία. «Φοβόταν πως αν έκανε κάτι τέτοιο, ο θεός θα έριχνε κεραυνό και θα την έκαιγε..», γράφει ο Morton. Ίσως να σκεφτόταν πως και η αρρώστια είναι ένα είδος «θείας τιμωρίας», αφού, -περιέργως- την ίδια εποχή διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς, τον οποίο αναγκάστηκε να αφαιρέσει. Έκτοτε, ευτυχώς, έχει αναρρώσει πλήρως.


Η Vergara δεν είναι, λοιπόν, απλώς μια επιτυχημένη σταρ – είναι, κυρίως, μια γυναίκα που επιβίωσε. Από τον πόνο, την απώλεια, την ασθένεια, από μια δύστροπη μοίρα. Όταν τη ρωτούν το πώς, σηκώνει τους ώμους της και απαντάει στωικά: «Όταν σου συμβαίνουν τόσα πολλά, κακά πράγματα, αναγκαστικά γίνεσαι σκληρόπετσος. Το μυστικό είναι να παίρνεις μια βαθιά ανάσα και να συνεχίζεις – αν όχι για σένα, τουλάχιστον για το χατίρι όλων όσων αγαπάς…».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS