CELEBRITIESSHOWBIZΗ Μις Αμερική δεν είναι απλώς όμορφη, είναι και πυρηνικός επιστήμονας

Η Μις Αμερική δεν είναι απλώς όμορφη, είναι και πυρηνικός επιστήμονας

Το βράδυ της Κυριακής 51 εκπρόσωποι από διάφορες πολιτείες της Αμερικής διαγωνίστηκαν για τον τίτλο της Miss USA. Η νικήτρια της βραδιάς ωστόσο δεν αποτελεί το στερεοτυπικό δείγμα μοντέλων που έχει σχηματιστεί για τις διαγωνιζόμενες

Η Αφροαμερικανή Kara McCullough στέφθηκε Miss USA 2017 το βράδυ της Κυριακής, επικρατώντας απέναντι σε 50 ακόμη διαγωνιζόμενες από ισάριθμες πολιτείες των ΗΠΑ. Η 25χρονη καλλονή συγκινήθηκε, δάκρυσε και έκανε όλα όσα θα περίμενε κανείς να αντικρύσει σε μια τελετή στέψης Καλλιστείων.

Το ιστορικό της ωστόσο, αλλά και η επαγγελματική της σταδιοδρομία την κάνουν πιο ξεχωριστή από όσο φανταζόμασταν.

Η κυβερνητική υπάλληλος κατέπληξε τηλεθεατές και επιτροπή τόσο με την εκθαμβωτική της εμφάνιση, όσο και με τις ικανότητές και την ευφυΐα της. Η Miss Columbia έφτασε ως την τελική φάση του διαγωνισμού και τελικά ανακηρύχθηκε Miss USA.

Η νέα εκπρόσωπος της αμερικανικής ομορφιάς είναι επιστημονικός συνεργάτης στη ρυθμιστική αρχή Πυρηνικών Υποθέσεων της χώρας. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή με στόχο την ασφαλή χρήση ραδιοενεργών υλικών με έμφαση την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος.

 

Η αρχή ορίζει τους κανόνες που διέπουν εμπορικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας και άλλες χρήσεις ραδιενεργών υλικών, όπως για παράδειγμα, στην ιατρική.

Η McCullough είναι στην πραγματικότητα χημικός, με ειδίκευση στα ραδιενεργά υλικά από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα, ενώ είναι μέλος μεταξύ άλλων της Αμερικανικής Χημικής Κοινότητας και του Αμερικανικού Οργανισμού Πυρηνικών.

Στο παρελθόν, η 25χρονη έχει δηλώσει πως θα ήθελε να ακολουθήσει καριέρα στον τομέα της πυρηνικής φαρμακευτικής.

Η φετινή Μις Αμερική παίρνει το στέμμα από την Deshauna Barber, επίσης από την Columbia, η οποία υπήρξε η πρώτη ένστολη που κερδίζει τον τίτλο ομορφιάς στην ιστορία του θεσμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS