CELEBRITIESSHOWBIZΗ βαφτισιμιά του πρίγκιπα Καρόλου, Ίντια Χικς, ανοίγει το σπίτι της στο...

Η βαφτισιμιά του πρίγκιπα Καρόλου, Ίντια Χικς, ανοίγει το σπίτι της στο HELLO! (εικόνες)

Εδώ και δύο δεκαετίες η Ίντια Χικς και ο σύντροφός της, Ντέιβιντ Φλιντ Γουντ, μαζί με τα παιδιά τους, μοιράζουν τη ζωή τους μεταξύ της Αγγλίας και του ειδυλλιακού Χάρμπουρ Άιλαντ, στις Μπαχάμες, όπου διατηρούν εξοχικό. Μέχρι πρόσφατα κύρια κατοικία τους ήταν το πατρικό της, κληρονομιά της μητέρας της, Πάμελα Χικς, από τον πατέρα της και παππού της Ίντια, Έρλ Μαουντμπάντεν, τελευταίο αντιβασιλέα της Ινδίας. Καθώς, όμως, τα παιδιά τους μεγάλωσαν και έχουν ανάγκη από περισσότερο χώρο, αποφάσισαν να χτίσουν το δικό τους σπίτι, κοντά στο ιστορικό «Broadlands», το οποίο ονόμασαν «American Farm», διότι εκτός από βρετανικά, έχει και αμερικάνικα χαρακτηριστικά. «Θέλαμε να χτίσουμε κάτι που θα ταίριαζε στην εξοχή του Όξφορντσαϊρ, αλλά θα μπορούσε να ικανοποιεί και τις ανάγκες μιας πολυμελούς οικογένειας», εξηγεί η 50χρονη, η οποία έχει καταγράψει την εμπειρία της από το χτίσιμό του στο βιβλίο «A Slice of England». «Είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί το σπίτι έχει ενσωματωθεί τέλεια στην περιοχή! Συν του ότι μ’ αρέσει που μένω κοντά στη μητέρα μου. Μ’ αυτή τη γη έχω συνδέσει τα παιδικά μου χρόνια. Τα αδέλφια μου έμεναν ήδη εδώ, οπότε ήταν υπέροχο να νιώσω ξανά συνδεδεμένη με την οικογένειά μου». Φυσικά, κύριο μέλημά της ήταν να υπάρχει αρκετός χώρος για τα παιδιά της, τους 21χρονους Φέλιξ και Γουέσλι, τον 18χρονο Άμορι, τον 15χρονο Κόνραντ και τη 10χρονη Ντόμινο – ή Ντόλι, όπως την αποκαλούν. Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, η Ίντια Χικς μας υποδέχτηκε στο νέο της σπίτι, μας ξενάγησε στους χώρους του και μας μίλησε για την ιστορία της οικογένειάς της, αλλά και για τους βρετανικούς βασιλικούς γάμους.

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το πατρικό της Χικς, «Broadlands», πρώην κατοικία του Ερλ και της Κόμισσας Μαουντμπάντεν, φιλοξένησε δύο βασιλικά ζευγάρια στο ξεκίνημα του μήνα του μέλιτος: την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ και τον δούκα του Εδιμβούργου και την πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολο, νονό της Χικς. Κάποια από τα έπιπλα της έπαυλης τα δώρισε η μητέρα της στην Ίντια, ως δώρο για το νέο της σπίτι. Παρόλα αυτά, το «American Farm» απέχει πολύ αισθητικά από τη μεγαλοπρεπή πατρική κατοικία. «Δεν ήθελα μια ψυχρή αγγλική αγροικία», εξηγεί, και είναι σαφές ότι ήξερε καλά τι έκανε. Δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, είναι μια γυναίκα που γνωρίζει τι θέλει και πώς να το αποκτά. Επικεφαλής ενός lifestyle brand που διαθέτει από κοσμήματα και τσάντες μέχρι κεριά, εσχάτως περιέλαβε στις συλλογές της και τα εμπνευσμένα από τις Μπαχάμες έργα τέχνης του γιου της, Φέλιξ, κάποια από τα οποία κοσμούν τους χώρους του σπιτιού.

Ο υιοθετημένος γιος του ζευγαριού, ο επίσης 21 ετών Γουέσλι, ήταν ο καλύτερος φίλος του Φέλιξ από δύο ετών. Η Ίντια γνώριζε τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν σ’ ένα εστιατόριο στις Μπαχάμες, όπου συνήθιζαν να γευματίζουν. «Δυστυχώς, πέθανε όταν ο Γουέσλι ήταν 12 ετών και τότε τον πήραμε μαζί μας. Μας φάνηκε φυσικό, ενώ το επέλεξε και ο ίδιος. Νιώθουμε ευλογία που είναι μέλος της οικογένειάς μας. Σπουδάζει μηχανικός πλοίων στο Ορλάντο και ξέρω ότι απ’ όλα μου τα παιδιά είναι ο μόνος που θα έχει μια σίγουρη καριέρα», λέει γελώντας, ενώ μας ξεναγεί στους χώρους. Σε μια κρεβατοκάμαρα την προσοχή μας τραβάει το φόρεμα που φορούσε η Ίντια ως παρανυφάκι στο γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνα, το 1981, αλλά κι αυτό της μητέρα της από το γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, το 1947. «Πριν τα ανακαλύψω, αυτά τα φορέματα που αποτελούν μέρος της ιστορίας της βρετανικής μοναρχίας και έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο βρίσκονταν πακεταρισμένα στην αποθήκη της μητέρας μου», εξηγεί.

ΓΑΜΗΛΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Παρακολουθώντας το γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ τον περασμένο μήνα, στον οποίο ήταν μία από τους βασιλικούς σχολιαστές, μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από το γάμο του Κάρολου και της Νταϊάνα. «Αισθάνομαι πολύ τυχερή που συμμετείχα σ’ αυτό τον ιστορικό γάμο. Ήταν η Μεγάλη Βρετανία στα καλύτερά της», θυμάται. «Φανταστείτε τον ενθουσιασμό που ένιωθα στα 13 μου, να περιφέρομαι με τη χρυσή βασιλική άμαξα και να βλέπω το πλήθος να ζητωκραυγάζει». Βλέποντας τώρα τον πρίγκιπα Κάρολο να συνοδεύει τη Μέγκαν Μαρκλ στην εκκλησία, ένιωσε βαθιά συγκίνηση. «Ο Κάρολος είναι ο καλύτερος νονός», λέει. «Είναι ένας άνθρωπος που βάζει πάνω απ’ όλα την οικογένεια και έκανε εξαιρετική δουλειά μεγαλώνοντας δύο αγόρια». Φυσικά, σχολίασε το νυφικό της Μαρκλ, το οποίο λάτρεψε – ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε μοντέλο. «Ήταν μια μαγική νύφη μ’ ένα μαγικό νυφικό. Μ’ άρεσε η απλότητά του και η λεπτομέρεια-φόρος τιμής στην Κοινοπολιτεία στο βέλο». Δηλώνει φαν της δούκισσας του Σάσεξ γιατί «Κάνει τα πάντα ελαφρώς διαφορετικά και μ’ αρέσει που είναι μια δυναμική γυναίκα, η οποία στέκεται στα πόδια της. Τη θαυμάζω γι’ αυτό», λέει.

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Φιλάνθρωπος με έντονη δράση, η Ίντια Χικς έχει βάλει στόχο να συγκεντρώσει με την ομάδα της 100.000 δολάρια σε 100 μέρες υπέρ του «Summer of Giving», που υποστηρίζει περισσότερους από 1.200 ευγενείς σκοπούς. «Ήμουν πολύ τυχερή που γεννήθηκα έχοντας τα πάντα και ήθελα ανέκαθεν να μάθω να στηρίζομαι στις δυνάμεις μου και να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα στα παιδιά μου», καταλήγει.

Απόδοση: Εύα Βλαχάβα
Interview: Susan Springate

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS