ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZIlona Garamvolgyi: «Αυτή τη ζωή είχα ονειρευτεί» 

Ilona Garamvolgyi: «Αυτή τη ζωή είχα ονειρευτεί» 

Από το μικρό Ùjfehértó της Ουγγαρίας μέχρι τον λαμπερό κόσμο Χόλιγουντ, η Ilona Garamvolgyi, ο όμορφος άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το μακιγιάζ των εξωφύλλων του περιοδικού μας -ή διαφορετικά- «η γυναίκα που αγαπούν οι γυναίκες», έχει πάντα μια ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί από τη σχεδόν κινηματογραφική ζωή της. Αυτή τη φορά φωτογραφίζεται με τον σύζυγό της Tiago Gomes και τον 7χρονο γιο τους Gavin και μιλά για την ομορφιά στη δική της ζωή αλλά και για το νέο της εγχείρημα να κατέβει στην κούρσα των δημοτικών εκλογών!

Από την Τάνια Νεοκλέους

Φωτογραφίες: Δημήτρης Δημητρίου

Styling: Shona Muir

Το όνομά σου βρίσκεται πίσω από κάθε φωτογράφιση των περιοδικών μας. Πώς νιώθεις που αυτή τη φορά βρίσκεσαι εσύ μπροστά από τον φακό και μάλιστα με τα δύο πιο αγαπημένα πρόσωπα της ζωής σου;

Η αλήθεια είναι ότι πολλές ήταν οι φορές που βρισκόμουν πίσω από ένα εξώφυλλο, δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό ως μακιγιέρ και πάντα η χαρά μου ήταν η ίδια. Μεγάλη χαρά νιώθω, όμως, και σήμερα, που φωτογραφίζομαι με τους δυο πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου, τον σύζυγο και τον γιο μας και που μοιράζομαι μαζί τους όσα κατάφερα να πετύχω στον χώρο μου.

Ως επαγγελματίας στον χώρο της ομορφιάς, εδώ και σχεδόν 27 χρόνια, ακολουθείς μια λαμπρή πορεία. Φανταζόσουν ποτέ ότι η ζωή σου θα είχε αυτή την εξέλιξη;

Αυτή τη ζωή είχα ονειρευτεί. Και όταν πιστεύεις, στον εαυτό σου και θέτεις στόχους, τα καταφέρνεις. Από μικρή έλεγα στους φίλους μου «Εγώ μια μέρα θα πάω στο Χόλιγουντ». Πάντα είχα μεγάλα όνειρα και στόχους στη ζωή μου. Αλλά ότι θα βρισκόμουν σε μια χώρα που αγαπώ, την Κύπρο, θα αποκτούσα τη δική μου οικογένεια, φίλους, τη σχολή μου και κατάστημα δικό μου, όχι δεν το φανταζόμουν ποτέ.

Η δική σου ιστορία ξεκινά από το Ùjfehértó της Ουγγαρίας. Τι θυμάσαι πιο έντονα από τα παιδικά σου χρόνια εκεί;

Από τα παιδικά μου χρόνια έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Μεγάλωσα σε μια πάρα πολύ καλή οικογένεια, ήμουν ένα «καλομαθημένο» παιδάκι, που μου έκαναν όλα μου τα χατίρια. Τις πιο ωραίες αναμνήσεις τις έχω από τα Χριστούγεννα. Θυμάμαι έντονα τους γονείς μου να με πηγαίνουν κάθε βράδυ στην πόλη, για να βλέπουμε τα φώτα στους δρόμους. Περπατούσαμε στο χιόνι, θυμάμαι ακόμη και τον ήχο κάτω από τα πόδια μου, τα παιχνίδια που κάναμε στο χιόνι.

Il4

Είναι αλήθεια ότι στα διαλείμματα του σχολείου έβαφες τις συμμαθήτριές σου με τα καλλυντικά που έπαιρνες μαζί σου από το σπίτι;

Ακριβώς. Έπαιρνα μαζί μου τα καλλυντικά της μαμάς μου και έβαφα τις φίλες μου. Μου άρεσε πολύ η όλη διαδικασία, μα πιο πολύ μου άρεσε που τους άρεσε ο νέος τους εαυτός, από τα χέρια μου! Μου έδινε τεράστια χαρά να τις βλέπω χαρούμενες.

Η σπουδή που ακολούθησες αρχικά ήταν στο criminal law. Σκέφτεσαι καμιά φορά πώς θα ήταν η ζωή σου, αν τελικά γινόσουν εγκληματολόγος;

Μου αρέσει πολύ η δουλειά που κάνω σήμερα. Με ευχαριστεί, όταν αφήνω ικανοποιημένες τις πελάτισσές μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο. Θα μπορούσατε να με φανταστείτε να κυκλοφορώ με bodyguards; Ούτε κι εγώ.

Από ένα μικρό χωριό της Ουγγαρίας βρίσκεσαι μια μέρα στην Αμερική. Τι νιώθεις ότι κέρδισες από εκείνη την περίοδο;

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, γνώρισα ανθρώπους που με στήριξαν, έμαθα τον χώρο καλύτερα, έμαθα νοοτροπίες, ασχολήθηκα με διάφορες τεχνικές. Έφυγα μόνη, δεν ήξερα καλά καλά αγγλικά. Έμαθα, όμως, να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις, να πατώ γερά στα πόδια μου, κέρδισα φίλους, κοπίασα για να καταφέρω να σταθώ στα πόδια μου. Αν δεν το έκανα τότε, δεν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα.

Στα 25 σου ξεκινάς μια νέα ζωή στην Κύπρο. Ήρθαν τα πράγματα εύκολα στη ζωή σου;

Το ότι έζησα μόνη σε μικρή ηλικία, με έμαθε να στέκομαι στα πόδια μου. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είχα ένα δύσκολο χωρισμό τότε και βρέθηκα κυριολεκτικά στους δρόμους, χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς τηλέφωνο, χωρίς σπίτι. Το μόνο που είχα, ήταν μια φίλη μου, η οποία με βοήθησε φιλοξενώντας με στο σπίτι της, μέχρι να καταφέρω να ορθοποδήσω, αλλά και την πίστη στον εαυτό μου και το πείσμα να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Τι θυμάσαι από το ξεκίνημά σου ως makeup artist στην Κύπρο;

Τίποτα δεν ξεχνάω. Κρατώ σαν φυλακτό την πρώτη μου φωτογράφιση στον Φιλελεύθερο αλλά και το πόσο με αγκάλιασε η ομάδα. Την ευκαιρία που μου έδωσε. Η μια δουλειά, έφερε την άλλη. Περνούσαμε υπέροχα.

Ο κόσμος εδώ πώς σε υποδέχτηκε; Ήταν εύκολο να στηρίξουν μια «ξένη»;

Κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν ήξερα ούτε τη γλώσσα. Έριξα πολύ κλάμα, να ξέρετε. Όμως, όπως σας είπα, είμαι πεισματάρα. Μέσα σε οκτώ μήνες έμαθα να μιλώ ελληνικά, γιατί πιστεύω ότι όταν πηγαίνεις σε μια ξένη χώρα πρέπει να μαθαίνεις τη γλώσσα της, μόνο και μόνο από σεβασμό. Με αγκάλιασαν εύκολα οι Κύπριοι. Δεν με θεωρούσαν ξένη. Έκανα εύκολα φίλους. Άρπαξα τις ευκαιρίες και απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ.

Σήμερα βρίσκεσαι στην κορυφή στον τομέα του μακιγιάζ. Ποιες ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας σου;

Η κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή για μένα. Εκατοντάδες φωτογραφίσεις, εξώφυλλα, παρουσιάσεις, εκπομπές, συνεντεύξεις, μακιγιάζ στις πελάτισσές μου, τη σχολή μου που λειτουργώ εδώ και 15 χρόνια. Το κατάστημά μου, ILONA MAKEUP, που άνοιξα πριν από οκτώ χρόνια στη Λεωφόρο Μακαρίου 38 στη Λευκωσία. Ένα ατελείωτο παζλ και όλα τα κομμάτια εκεί, σημαντικά για εμένα.

Πλέον, ποιο κομμάτι της δουλειάς σου απολαμβάνεις περισσότερο;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα κομμάτι. Λατρεύω όταν έρχεται η σεζόν για νύφες και είμαι ευγνώμων που όλες αυτές οι γυναίκες με επιλέγουν για την πιο σημαντική ημέρα στη ζωή τους. Ευγνώμων νιώθω και για τις γυναίκες με τις οποίες συνεργάζομαι στην τηλεόραση και με εμπιστεύονται. Μ’ αρέσουν και όλα αυτά που ζω πίσω από τις κάμερες και μέχρι να βγει το «αποτέλεσμα» στην οθόνη, είναι άλλη η αδρεναλίνη.

Είσαι το πρόσωπο που βρίσκεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια πίσω από το μακιγιάζ πολλών γνωστών γυναικών του νησιού, μία από αυτές και η Πρώτη Κυρία, η Φιλίππα Καρσερά. Τι επιλέγεις συνήθως για εκείνη;

Δεν σας κρύβω ότι και η ίδια ξέρει να βάφεται πολύ ωραία. Και εμπιστεύομαι το γούστο της. Επιλέγουμε κάτι απλό σε γήινες αποχρώσεις, για να τονιστούν τα μάτια της και λίγο απαλό ρουζ στα μάγουλα.

Πώς έγινε η γνωριμία σας και ποια είναι τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο;

Η γνωριμία μας έγινε μέσα από τα media, από τη φίλη μου τη Βαρβάρα και από τότε η κυρία Φίλιππα έρχεται κοντά μας. Σε εκείνην, διακρίνω έναν πολύ καλό, απλό, ευγενικό και έξυπνο άνθρωπο. Γνώρισα όλη την οικογένεια και μόνο καλά λόγια έχω να πω για όλους.

Δύο από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στον τομέα τους η κάθε μια, των οποίων επιμελείσαι το μακιγιάζ τους, είναι η Ραμόνα Φίλιπ και η Χριστιάνα Αριστοτέλους. Τι αγαπάς στην κάθε μια;

Αυτή η κολόνια, κρατάει χρόνια. Τρέφω μεγάλη αγάπη και για τις δύο τους. Έχουμε ζήσει με την καθεμία, πολλές προσωπικές στιγμές και έχουμε ωραίες αναμνήσεις. Έχω να πω μόνο τα καλύτερα αλλά και ότι τις ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Ξέρουν αυτές!

Σήμερα φωτογραφίζεσαι με τα δύο πιο αγαπημένα πρόσωπα της ζωής σου. Νιώθεις ευλογημένη αυτή τη στιγμή;

Μόνο ευλογημένη; Δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο τυχερή είμαι για ό,τι μου έδωσε ο θεός!

Il1

Με τον Tiago Gomes έχετε φτιάξει μια πολύ όμορφη οικογένεια. Τι ερωτεύτηκες στον σύζυγό σου, όταν τον πρωτογνώρισες και τι αγαπάς σε αυτόν σήμερα;

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ξεκίνησε από την επιβλητική του εμφάνιση, αφού για μένα είναι ο πιο όμορφος άντρας του κόσμου και μετά, όταν το γνώρισα καλύτερα, λάτρεψα και τον χαρακτήρα του. Ο Tiago είναι μια ήρεμη δύναμη. Νιώθω πως ό,τι και να πω είναι λίγο, είναι ο άνθρωπός μου. Είμαι πολύ τυχερή που τον έχω στη ζωή μου.

Με τα χρόνια, νιώθεις ότι έχετε υιοθετήσει ο ένας στοιχεία του χαρακτήρα που έχει ο άλλος;

Με τίποτα. Δεν τα καταφέραμε ακόμα. Θα ήθελα να είχα την ηρεμία του αλλά σίγουρα αυτός όχι τη νευρικότητά μου.

Πώς είναι ο Tiago ως μπαμπάς;

Είναι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου. Σίγουρα κερδίζει αυτό το βραβείο. Περνά ποιοτικό χρόνο με τον γιο μας. Παίζουν όλη μέρα. Και συν αυτά, μαγειρεύει, καθαρίζει, άρα είναι και ο καλύτερος σύντροφος του κόσμου.

Ilona

Η γέννηση του Gavin, με ποιον τρόπο άλλαξε τη σχέση που έχετε ως ζευγάρι;

Εννοείται ότι άλλαξε όλη μας η ζωή, προς το καλύτερο, βέβαια. Δυσκολίες υπήρξαν, γιατί είμαστε μόνοι μας, δεν είχαμε κάποια βοήθεια. Στην αρχή δύσκολα και με πολύ άγχος, γιατί ο καθένας είχε τη δουλειά του και έπρεπε να τα «παντρέψουμε» όλα, καριέρες παιδί αλλά τα καταφέραμε.

Η ίδια τι ανακάλυψες για τον εαυτό σου μέσα από την εμπειρία της μητρότητας;

Νομίζω ότι έγινα άλλος άνθρωπος. Έγινα και είμαι πάρα πολύ προστατευτική, όμως δεν σας κρύβω ότι αγχώνομαι για το παραμικρό. Δεν πάθαινα συχνά κρίσεις πανικού, δεν γνώριζα όλα αυτά τα αισθήματα πριν να κάνω το παιδί μου. Ο κόσμος μου έγινε πιο όμορφος.

Τι απολαμβάνετε να κάνετε οι τρεις σας;

Μας αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί. Να πηγαίνουμε εκδρομές και να βλέπουμε καινούργια πράγματα, να πηγαίνουμε για παιχνίδι στο πάρκο. Να απολαμβάνουμε τον καφέ μας και το φαγητό μας, γενικά να είμαστε και οι τρεις μαζί.

Βλέπεις στοιχεία δικά σου στον γιο σου;

Εξωτερικά μοιάζει στον μπαμπά του, είχα φιλική συμμετοχή, αφού καταλαβαίνεις ότι είναι γιος μου, μόνο από το μέτωπο. Εκεί που κέρδισα στα σημεία, είναι στον χαρακτήρα. Όλα είναι δικά μου.

Ποιος από τους δύο σας, εσύ ή ο Tiago είναι πιο αυστηρός και ποιος πιο χαλαρός με τον Gavin;

Εγώ είμαι αυτή που του κάνει όλα τα χατίρια. Ο Tiago είναι λίγο πιο αυστηρός μαζί του, γιατί είναι συνέχεια μαζί και το απαιτούν, κατά που φαίνεται, οι περιστάσεις.

Πριν από μερικά χρόνια, λόγων των ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων του Tiago, βρεθήκατε ως οικογένεια στη Μαλαισία. Πώς έζησες εκείνη την εμπειρία;

Ήταν καταπληκτική εμπειρία, ο κόσμος είναι τόσο απλός, τόσο ευγενικός. Περνούσαμε πάρα πολύ ωραία, αν δεν ήτανε τόσο μακριά, μπορεί και να μην φεύγαμε ποτέ από εκεί.

Il2

Έζησες ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού. Υπάρχουν στοιχεία από κάποιες από αυτές που θα ήθελες να έχει η Λευκωσία;

Αγαπώ πάρα πολύ τη Λευκωσία, ξέρω βήμα βήμα το ιστορικό της κέντρο, γιατί το έχω περπατήσει και θα ήθελα με κάθε τρόπο να αναδείξω την ομορφιά της. Θα ήθελα, ναι, να παραδειγματιστούμε, να αντλήσουμε ιδέες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για μια πιο πράσινη, πιο καθαρή και πιο προσβάσιμη για όλους πόλη και για τα άτομα με αναπηρίες, με δωρεάν δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Θα ήθελα περισσότερες εκδηλώσεις και σαφώς ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ώστε να προσελκυστεί περισσότερος κόσμος στο κέντρο.

Το make up studio σου βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας. Τι σου αρέσει στην πόλη;

Δύσκολο να εξηγήσω ακριβώς το γιατί μου αρέσει η πόλη. Με συγκινεί η ιστορία της, με συγκινεί το γεγονός ότι εδώ και πενήντα χρόνια παραμένει διαιρεμένη, με συγκινούν οι άνθρωποί της. Με το κατάστημά, θα έλεγα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Περπατούσα στη Μακαρίου και ένιωσα ότι εκεί ήθελα να «μείνω». Περνώ πάρα πολλές ώρες εκεί, δουλεύοντας και μοιράζοντας στιγμές με τις πελάτισσές μου. Είναι το δεύτερό μου σπίτι.

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές, βρίσκουν και εσένα στη διεκδίκηση μιας θέσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λευκωσίας. Πώς προέκυψε η υποψηφιότητά σου;

Ίσως η κίνησή μου να διεκδικήσω θέση στο δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας να ξαφνιάσει μερικούς, ωστόσο η απόφασή μου αυτή δεν προέκυψε από τη μια μέρα στην άλλη. Οραματίστηκα την πόλη που θέλω και έχω τη δύναμη, πιστεύω, με τη φωνή μου να τη βελτιώσω όσο μπορώ. Άκουσε τις σκέψεις μου και αναγνώρισε τη θέλησή μου ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριος Καρογιάν. Συζητήσαμε πάρα πολύ όμορφα πράγματα, μοιράστηκα μαζί του το όραμά μου και τον ευχαριστώ που μου εμπιστεύτηκε μια θέση, στο ψηφοδέλτιό του, ως αριστίνδην υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος. Θα ήθελα να προσφέρω στη Λευκωσία και να βελτιώσω τις «αδυναμίες» της που εντοπίζω καθημερινά ζώντας την.

Σε περίπτωση εκλογής σου ποιο είναι το πρώτο πράγμα, πάνω στο οποίο θα δουλέψεις για την πόλη;

Σίγουρα, θα βάλω τη δική μου «πινελιά», ώστε να γίνει ακόμη πιο όμορφη. Οραματίζομαι μια πόλη που να σφύζει από ζωή, με έργα που να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των φιλοξενουμένων της, που πηγαινοέρχονται καθημερινά σε αυτήν, με πάρκα και παιδότοπους, με μπόλικο πράσινο και σκιάσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα ήθελα να προωθήσω τομές, που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα όλων μας, που είτε ζούμε είτε εργαζόμαστε είτε διακινούμαστε στο κέντρο της πόλης καθημερινά.

Ποιους ανθρώπους έχεις δίπλα σου σε αυτό;

Έχω τη στήριξη της οικογένειάς μου. Του συζύγου μου. Είναι ο πρώτος που πίστεψε σε μένα. Κατόπιν, οι φίλες μου. Με παρότρυναν ακούγοντας το πάθος και την αγάπη μου για την πόλη. Στο παζλ προστέθηκαν και οι πελάτισσές μου αλλά και οι γνωστοί μου. Ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, γιατί δεν έμειναν στα ευχολόγια και έχω πλήρως τη στήριξή τους. Αυτοί με έπεισαν ότι δεν πρέπει να μείνω στην απραξία, αλλά με τη θέληση και με όση δύναμη έχω, να προσπαθήσω να κάνω πράγματα για την πόλη μου.

Περιοδικό Down Town

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS