ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZKylie Jenner: Η εκθρόνιση της «βασίλισσας των καλλυντικών»

Kylie Jenner: Η εκθρόνιση της «βασίλισσας των καλλυντικών»

H χρησμένη για δύο συνεχείς χρονιές ως «η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος», φαίνεται να χάνει τον θρόνο της από εκείνον που της τον παρέδωσε, το περιοδικό Forbes. Το οποίο αποφάσισε να προβεί στην εκθρόνισή της μέσα από ένα ομολογουμένως αιχμηρό άρθρο μιλώντας για απάτη, ψέματα και μαγείρεμα οικονομικών στοιχείων.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Όταν τον Αύγουστο του 2018 το περιοδικό «Forbes» έχριζε διά του εξωφύλλου του την 21χρονη Kylie Jenner ως τον «νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο άνθρωπο στον κόσμο», πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν, με τις επικρίσεις να εστιάζονται κυρίως στη χρησιμοποίηση του χαρακτηρισμού «αυτοδημιούργητη». Ως γνωστόν, η Kylie και τα αδέρφια της γεννήθηκαν σε πλούσια οικογένεια.

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές υπερασπίστηκαν τον τίτλο του «Forbes», εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη λέξη που χρησιμοποίησε -«self-made» στα αγγλικά- αναφερόταν στην ίδια προσωπικά ως «προϊόν» πίσω από την επιχείρησή της. Κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί και η ίδια μέσα από το ριάλιτι σόου «H Zωή της Kylie», μιλώντας για τις ανασφάλειες που είχε μεγαλώνοντας, ως το λιγότερο χαρισματικό παιδί της οικογένειας, γεγονός που την έκανε να ονειρεύεται να γίνει η ίδια η εικόνα της επιχείρησης καλλυντικών της. Γι’ αυτό και η εξωτερική της εμφάνιση μετά τα 17 της χρόνια -όταν λάνσαρε τα περιβόητα lip kits, τα οποία την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους εξαντλήθηκαν μέσα σε ένα λεπτό!– δεν θύμιζε σε τίποτα την παλιά Kylie. Η «βασίλισσα» των καλλυντικών, η οποία είχε καταφέρει να εκθρονίσει τον Mark Zuckerberg από τη λίστα του «Forbes», δεν έκρυψε ότι όφειλε την επιτυχία της στις συμβουλές της μητέρας και μάνατζέρ της, η οποία για το λανσάρισμα των lip kits είχε επενδύσει 250.000 δολάρια από τα χρήματα που είχε βγάλει η κόρη της μέχρι τότε από τις φωτογραφήσεις.

Ο λόγος που το Forbes βάφτισε και το 2019 την Jenner ως τη «νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο», είχε να κάνει με την πώληση του 51% της Kylie Cosmetics -εταιρία που είχε δημιουργήσει το 2015- για 600 εκατ. δολάρια στην εταιρία Coty. Η συμφωνία εκτιμούσε την αξία της εταιρίας της Jenner στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρόεδρος της Coty την είχε χαρακτηρίσει «σύμβολο της σύγχρονης εποχής»!

Tο περιοδικό, λοιπόν, ήρθε πριν από λίγες ημέρες με ένα εκτενές δημοσίευμα, για να υποστηρίξει ότι η Jenner όχι μόνο δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, αλλά πιθανότατα να μην ήταν και ποτέ. Ο τίτλος του: «Μέσα στο δίκτυο ψεμάτων της Kylie Jenner και γιατί δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος». Σ’ αυτό αναφέρει πως η οικογένεια «προχώρησε σε ακραίες ενέργειες», για να παρουσιάσει το νεαρότερο μέλος της ως πλουσιότερη από όσο ήταν. Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως η περιουσία της ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο που η ίδια θέλει να παρουσιάζεται ως δισεκατομμυριούχος, με τη βοήθεια της οικογένειάς της που εμφάνιζε διογκωμένα κέρδη στις επιχειρήσεις της. Το Forbes υποστηρίζει πως ο λογιστής της οικογένειας παρείχε φορολογικές δηλώσεις που αντιβαίνουν στα στοιχεία, τα οποία έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα η εταιρία Coty και δείχνουν ότι η επιχείρηση της Kylie Jenner «είναι σαφώς μικρότερη και λιγότερο επικερδής από εκείνο που ήθελε εδώ και χρόνια η οικογένεια να πιστεύουν η βιομηχανία καλλυντικών και τα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το Forbes». Η οικογένεια υποστήριζε πως η επιχείρηση της Kylie είχε πωλήσεις άνω των 300 εκατ. δολαρίων το 2016, την επόμενη χρονιά οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων παρουσίασαν 330 εκατ. δολάρια και τα στοιχεία της Coty έκαναν λόγο για μόλις 125 εκατ. δολάρια το 2018. «Αν η Kylie Cosmetics έκανε πωλήσεις μόλις $125 εκατ. το 2018, πώς γίνεται να έκανε $307 εκατ. το 2016 ή $330 εκατ. το 2017», διερωτάται το περιοδικό.

Ακόμη κι αν η 22χρονη έβγαλε από εκείνη την πώληση περίπου 340 εκατ. δολάρια «καθαρά» με την παρακράτηση του φόρου, δεν είναι σε καμία περίπτωση δισεκατομμυριούχος, λέει το περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζει «φουσκωμένα» κέρδη και πως η πραγματική περιουσία της Jenner είναι πολύ πιο κάτω από τα 900 εκατομμύρια δολάρια (καλά, δεν θα πεινάσει κιόλας).

Η Kylie Jenner αντέδρασε στο δημοσίευμα του περιοδικού με μια σειρά από μηνύματα στο Twitter,  όπου έκανε λόγο για «ανακριβή στοιχεία και αναπόδεικτα συμπεράσματα». «Ποτέ δεν ζήτησα κανέναν τίτλο ούτε έφτασα μέχρι εδώ με ψέματα. Μπορώ να φτιάξω μια λίστα από 100 πράγματα πολύ πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή, από τα σενάρια σχετικά με το πόσα χρήματα έχω», έγραψε.

ΕΝΘΕΤΑ

Το Forbes υποστηρίζει ότι η Jenner όχι μόνο δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος, αλλά πιθανότατα να μην ήταν και ποτέ.

«Μπορώ να φτιάξω μια λίστα από 100 πράγματα πολύ πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή, από τα σενάρια σχετικά με το πόσα χρήματα έχω», έγραψε η Kylie.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS