CELEBRITIESSHOWBIZΜαρίνα Σάττι: Το κορίτσι με τα 8 εκατομμύρια views στο YouTube

Μαρίνα Σάττι: Το κορίτσι με τα 8 εκατομμύρια views στο YouTube

Τι κοινό μπορεί να έχει η Άριελ, η μικρή γοργόνα, με τη Μαρίνα Σάττι; Μα, φυσικά, την υπέροχη, μελωδική φωνή, αφού πριν τη «Μάντισσα» και τα 8 εκατομμύρια views στο YouTube, το κορίτσι με το περίεργο χτένισμα είχε διαγράψει μια αρκετά ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πορεία. 

Της Κωνσταντίνας Γεωργίου

Άλλοι τραγουδιστές στην Ελλάδα, με καριέρες χρόνων στην πλάτη τους, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τον εξωφρενικό αριθμό των 8 εκατομμύριων views στο YouTube. Η Μαρίνα Σάττι, μέσα από ένα απλό βιντεοκλίπ, με πρωταγωνίστρια την ίδια κι ένα τσούρμο γυναίκες να διασχίζουν, χορεύοντας, τους δρόμους της Αθήνας, έκανε το αδύνατο, δυνατό. Και μόλις, μέσα σε λίγες μέρες.

Βέβαια, η Σάττι δεν είναι άγνωστη στο κοινό του διαδικτύου. Ούτε πρωτόγνωρη η επιτυχία για την ίδια. Είχε προηγηθεί το 2016 η διασκευή του μικρασιάτικου τραγουδιού «Θα σπάσω κούπες», που ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια views – το είχε ερμηνεύσει παλαιότερα και η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Για την ώρα, πάντως, η όμορφη τραγουδίστρια ακολουθεί την τακτική που εγγυημένα θα την οδηγήσει στην κορυφή… Κρατά χαμηλό προφίλ -αρνείται ευγενικά να δώσει συνεντεύξεις λόγω περιορισμένου χρόνου- κι αφήνει να περιβάλλεται από μυστήριο.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για την ίδια, με πιπεράτη λεπτομέρεια, τη σχέση που διατηρούσε, προ διετίας, με τον γοητευτικό χορογράφο/χορευτή Ιβάν Σβιτάιλο. Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός τον είχε «τσακώσει» σε τρυφερές στιγμές με την ηθοποιό Βασιλική Τρουφάκου, όσο ήταν σε σχέση με τη Μαρίνα Σάττι, αν και καμιά από τις δυο πλευρές δεν επιβεβαίωσε ποτέ τον δεσμό τους.

Πέρα απ’ αυτό, η Μαρίνα έχει ένα βιογραφικό με ζηλευτές σπουδές στην αρχιτεκτονική, ενώ είναι απόφοιτη του φημισμένου Berklee College of Music -με ειδίκευση στο Contemporary Writing/Production και στο Film Scoring- απ’ το οποίο είχε κερδίσει πλήρη υποτροφία. Προηγουμένως, είχε κάνει σπουδές στο κλασικό τραγούδι -με τον βαρύτονο Πάνο Δήμα- στο θέατρο και τον χορό. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες, μεταξύ αυτών οι μουσικοί Bobby McFerrin και Wayne Shorter, καθώς επίσης ο Μάριος Φραγκούλης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αλέκα Κανελλίδου και ο Χρήστος Θηβαίος. Το 2007 ερμήνευσε το κομμάτι «Sugartown», στην ομώνυμη ταινία του Κίμωνα Τσακίρη και δυο χρόνια αργότερα, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή περιοδεία της European Jazz Orchestra. Άλλη αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα της, ήταν η εμφάνισή της στο Kennedy Center, στην Ουάσιγκτον, με το World Jazz Nonet.

Η 31χρονη Μαρίνα, όμως, έχει αξιοποιήσει και τις σπουδές της στο θέατρο, με τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές «Γ4» του Alpha και «Steps» του ΑΝΤ1. Δεν είναι λίγες και οι θεατρικές της δουλειές, όπως ο «Βιολιστής στη Στέγη» -όπου πρωταγωνιστούσε με τον Σβιτάιλο, την εποχή του φημολογούμενου χωρισμού τους- οι «Εκκλησιάζουσες», ο «Ιππόλυτος», οι «Τραχίνιαι» και «Το μαγαζάκι του τρόμου». Τελευταίος της ρόλος, ήταν η Αρετούσα, στην πετυχημένη παράσταση «Ερωτόκριτος», που ανέβασε η Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Το πολυτάλαντο κορίτσι έχει «δανείσει» αρκετές φορές τη φωνή του σε ηρωίδες της Disney, όπως στη μικρή γοργόνα Άριελ και πιο πρόσφατα στη Moana. Αλλά, δεν σταματά σε αυτά. Τα τελευταία χρόνια, συνθέτει μουσική για διαφημιστικά spots, θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους. Το «Θα σπάσω κούπες» είναι σε δική της διασκευή, ενώ οι στίχοι του τραγουδιού «Μάντισσα» είναι γραμμένοι  σε συνεργασία με τον Μιχάλη Κουϊνέλη των Stavento.

Την εξωτική της εμφάνιση την οφείλει στη σουδανική καταγωγή του πατέρα της, ενώ αν και γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Ηράκλειο με κρητική νοοτροπία. Μη φανταστείς, όμως, μια σκληροτράχηλη διαπαιδαγώγηση, αφού οι γονείς της φρόντισαν να παρακολουθήσει από μικρή μαθήματα πιάνου, έχοντας ως δασκάλα τη Ρίκα Δεληγιαννάκη.

Παρόλο που η Μαρίνα είναι φειδωλή στις δηλώσεις της, έχει καταστήσει σαφές πως είναι ομαδική παίκτρια, μιας και για το βίντεο της «Μάντισσας» ήθελε να κάνει κάτι που να περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους: «Μόνο έτσι περνάω καλά και βρίσκω νόημα στη δημιουργική διαδικασία. Η Μάντισσα, στην ουσία, είναι το πρώτο μου ολοκληρωμένο “παιδί” και συγκεντρώνει όλα αυτά που είμαι εγώ και το πώς βλέπω τον κόσμο γύρω μου», είπε χαρακτηριστικά. Μετά, ζήτησε από τους «followers» της, να τρολάρουν ανενόχλητοι το βιντεοκλίπ της, με την ίδια να κοινοποιεί τα αγαπημένα της. Μεγάλος νικητής, ανακηρύχθηκε ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς. Ή μήπως, στην τελική, νικήτρια δεν ήταν άλλη από τη Μαρίνα Σάττι; Κι αυτό γιατί, απέδειξε πως όχι μόνο είναι ακομπλεξάριστη, αλλά ξέρει καλά τους κανόνες του επικοινωνιακού παιχνιδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS