CELEBRITIESSHOWBIZΜάρω Λύτρα: «Τη μία ημέρα ήμουν στα φώτα της δημοσιότητας και την...

Μάρω Λύτρα: «Τη μία ημέρα ήμουν στα φώτα της δημοσιότητας και την άλλη βρέθηκα μέσα στα χειρουργεία»

Όταν τη γνωρίσαμε ήταν 32 ετών και συμμετείχε στο «Fame Story». Σήμερα, στα 49 της χρόνια, η ζωή της έχει αλλάξει πολύ: Είναι νοσηλεύτρια και όχι τραγουδίστρια, ζει στο Μόντρεαλ του Καναδά και όχι στην Αθήνα κι είναι παντρεμένη με τον Τεό Παππάς, ο οποίος έχει τρία παιδιά – ζει μία ήρεμη ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Η Μάρω αποφασίζει να μιλήσει στο «Down Town» μετά από 5 χρόνια σιωπής και τα λέει όλα!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΙΦΤΗ

Η διαφορά ώρας Ελλάδας-Καναδά είναι 7 ώρες. Μιλήσαμε ξημερώματα, ώρα Αθήνας. Εκείνη ήταν στον καναπέ του σαλονιού της ξαπλωμένη κι έπινε τον απογευματινό της καφέ. «Είμαι σπίτι μου, κλειδωμένη με τον άντρα μου και την οικογένειά μου. Τι να κάνουμε; Κι εδώ πήρανε μέτρα για τον covid-19 κι από ό,τι φαίνεται θα τα κρατήσουν κι άλλο. Πλέον, είναι όλα κλειστά και μόνο σε περίπτωση ανάγκης πετιόμαστε μέχρι το φαρμακείο ή το σουπερμάρκετ. Αυτές είναι οι έξοδοί μου! Ok, αναγκαίο κακό, αλλά δεν γίνεται αλλιώς», μου λέει.

Τι κάνεις όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι;
Είναι βαρετά! Είμαι έτοιμη να τρελαθώ! Ευτυχώς περνούν οι μέρες γρήγορα, ίσως επειδή φροντίζω να κάνω πολλά πράγματα. Κάθε μέρα κάνω μία ώρα γυμναστική, διαβάζω τα βιβλία μου, χαζεύω συνέχεια στο internet, βλέπω τηλεόραση και μαγειρεύω πολύ. Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Σήμερα, έφτιαξα τα μαλλιά μου και χρησιμοποίησα κάτι παλιά είδη μακιγιάζ που είχα, παλιές μπογιές, για να δω αν θα τις κρατήσω ή αν θα τις πετάξω. Επίσης, καθαρίζω όλη την ημέρα. Πλέον, ρίχνεις φαΐ στο πάτωμα και το τρως, τόσο καθαρά είναι!

Φοβάσαι καθόλου την κατάσταση με τον κορωνοϊό;
Ανησυχώ πολύ. Για μένα δεν φοβάμαι τόσο – λίγο μόνο. Σήμερα, άκουσα στις ειδήσεις ότι και παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν πεθάνει. Εγώ είμαι καλά και υγιής. Όμως φοβάμαι γιατί, αν αρρωστήσω, δεν θα μπορώ να δω τη μαμά μου για άλλο τόσο διάστημα. Για εκείνη φοβάμαι πιο πολύ, μην πάθει τίποτα. Θέλω να είναι καλά η μανούλα μου. Είναι κι αυτή κλειδωμένη σπίτι της και δεν την αφήνω να πάει πουθενά. Υπάρχουν φορές που σκέφτομαι ότι «αυτό είναι το τέλος του κόσμου» κι άλλες που λέω «σταμάτα Μάρω, όλα θα πάνε καλύτερα!».

Στο σπίτι μένεις μαζί με τον σύζυγό σου, τον Τεό, και τα παιδιά του;
Ναι, έχει τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο και μένουμε όλοι μαζί. Δεν είναι εύκολη η συγκατοίκηση, διότι είμαστε πολλοί άνθρωποι μέσα σε ένα σπίτι κι έχουμε και τρία σκυλιά. Λογικό είναι να εκνευρίζεσαι όταν πέφτει συνέχεια ο ένας πάνω στον άλλον και δεν έχει τον χρόνο ή τον χώρο του ο καθένας. Όπου και να πας, σε όποιο δωμάτιο κι αν είσαι, πάντα «τρακάρεις» με κάποιον. Συνηθίσαμε να έχουμε τις δουλειές μας, να λείπουμε όλη την ημέρα, να βρισκόμαστε μόνο το βράδυ στο δείπνο και μετά να κοιμόμαστε. Αυτό το καθημερινό το συνηθίσαμε και τώρα η αλλαγή τού να είμαστε 24 ώρες συνέχεια μαζί μας δυσκολεύει.

Ο σύζυγός σου με τι ασχολείται;
Είναι επιχειρηματίας, buildings and staff.

Στα ρωτάω όλα αυτά διότι από τότε που έφυγες από την Ελλάδα, σε χάσαμε εντελώς. Γνωρίζουμε ελάχιστα πια για σένα. Γιατί εξαφανίστηκες;
Δεν εξαφανίστηκα, έχω τα social media μου. Ξέρω ότι με αγαπάτε σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά έπρεπε να φύγω. Δυσκολεύτηκα πολύ με τις δουλειές εκεί. Είχε λήξει το συμβόλαιό μου με τη Heaven, δεν μου έκαναν άλλο συμβόλαιο ή κάποιο δίσκο κι έπρεπε να βρω άλλη εταιρία. Σε άλλες εταιρίες μού έδωσαν κομμάτια που δεν ήθελα να πω. Όλο αυτό με έριξε ψυχολογικά, πέρασα μία κατάθλιψη και αποφάσισα να γυρίσω στους δικούς μου. Δεν ήταν εύκολο καθόλου. Ήρθα στον Καναδά, πήγα στη νοσηλευτική, έγινα νοσοκόμα. Τη μία ημέρα ήμουν στα φώτα της δημοσιότητας και την άλλη βρέθηκα μέσα στα χειρουργεία. Ήταν ένα σοκ. Κι εκεί κλονίστηκα κάπως, αλλά το ξεπέρασα. Η ζωή δεν ήταν πάντα ρόδινη. Εγώ δεν ήθελα να φύγω από την Ελλάδα, αλλά είδα ότι το πράγμα δεν προχωρούσε καθόλου. Ήταν δύσκολα για όλους τους καλλιτέχνες. Πέρσι, ωστόσο, που ήρθα στην Ελλάδα για διακοπές, είδα ότι τα μαγαζιά στα οποία κάποτε τραγουδούσα, έχουν κλείσει πια…

Τι δεν πήγε καλά στην καριέρα σου; Γιατί έμεινες χωρίς δουλειά;
Έμεινα χωρίς συμβόλαιο δισκογραφικό, έπεσε κι η οικονομία και μετά μου πρότειναν να πηγαίνω στην επαρχία και να κάνω playback σε διάφορους χώρους. Αυτό το θεώρησα κοροϊδία για τον κόσμο. Να βγαίνω και να κάνω ότι τραγουδάω, ενώ δεν θα τραγουδάω; Sorry, αλλά εγώ δεν το κάνω αυτό. Αν είχα ορχήστρα και μου έλεγαν να το κάνω live, θα πήγαινα παντού, αλλά playback δεν κάνω. Για να πας ψηλά, πρέπει να κάνεις δημόσιες σχέσεις, να έχεις managers. Εγώ δεν τα είχα αυτά και δεν τα έκανα. Γι’ αυτό και στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 -το θυμάμαι σαν χθες- έφυγα από την Ελλάδα. Έφυγα με στεναχώρια από την Ελλάδα και άφησα το όνειρό μου εκεί.

Σου λείπει το τραγούδι;
Φυσικά και μου λείπει, είναι απωθημένο μου και μεγάλη αγάπη. Τραγουδάω στο σπίτι, όμως, και ανεβάζω βίντεο.

Θα επέστρεφες στην Ελλάδα κάποια στιγμή;
Αν είχα μία καλή επαγγελματική πρόταση και καλό δικηγόρο για να διαβάσει τα συμβόλαια, θα ερχόμουν! Δεν θα υπογράψω κάτι στην τύχη, όπως έκανα τότε που πήγα στο «Fame Story». Τότε, τα έκανα όλα πολύ αθώα και με άγνοια, δεν ήξερα. Σήμερα μεγάλωσα, είμαι πιο ώριμη. Έζησα την Ελλάδα και τη δουλειά, αλλά θα επέστρεφα με άλλα standards.

Έχεις κρατήσει καθόλου επαφές με τα παιδιά του «Fame Story» που ήσασταν μαζί;
Βέβαια! Τώρα να σου πω κι αυτό που έκανα πρόσφατα, που είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια μας. Κάθισα και είδα όλα τα επεισόδια του «Fame Story»! Άρχισα να βλέπω μόνο τις δικές μου εμφανίσεις και νευρίαζα και το έκλεινα. Μετά το έβαλα όλο από την αρχή ως το τέλος, είδα όλα τα επεισόδια κι έγινα fan! Κάποιες στιγμές με στεναχώρησαν που τις είδα, με άλλες γέλασα, με άλλες χάρηκα. Έτσι, ξεκίνησα να ψάχνω τα παιδιά που ήμασταν μαζί. Βρήκα την Καλομοίρα μου, τον Νίκο Μίχα που είναι πια γιατρός και του λέω «εσύ γιατρός, εγώ νοσοκόμα!» και γελάμε. Βρήκα τον Γιώργο Χρήστου και μίλησα και με την Τζούλι Μασίνο που τόσο μου έλειψε. Όσο ήμουν στην Ελλάδα κοιτούσα την καριέρα μου, παράλληλα είχα και κάποια προσωπικά προβλήματα και δεν κράτησα επαφές με τα παιδιά. Αυτό ήταν το λάθος μου, αφοσιώθηκα αλλού. Γέμισα νοσταλγία που τα ξαναείδα όλα αυτά. Δεν σου κρύβω ότι φοβόμουν να το δω.

Γιατί;
Έγιναν πολλά μέσα σε αυτό το παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι τα ζήσατε κι εσείς μαζί μου. Είχα κάτι γλυκό, αλλά και μία πίκρα μέσα μου. Καταρχήν εκεί χώρισα, πώς να το ξεχάσουμε αυτό! Ήμουν asshole (σ.σ. μαλάκας). Τώρα είμαι πιο ειλικρινής με τον εαυτό μου και το είδα πια με άλλα μάτια.

Σήμερα που είσαι, λοιπόν, διαφορετική, μετάνιωσες για πράγματα που έκανες τότε ή για πράγματα που έζησες μέσα στο παιχνίδι;
Ήμουν άνθρωπος που έλεγα ότι δεν μετανιώνω, αλλά ήταν λάθος. Το έβλεπα και γελούσα, αλλά άλλες στιγμές έλεγα «ωχ, θεέ μου». Αν ήμουν λίγο πιο έξυπνη, αν έκανα focus μόνο στη δουλειά μου και δεν ήμουν με την καρδιά στα χέρια, όλα μπορεί να ήταν αλλιώς. Στα πρώτα επεισόδια ήμουν αφοσιωμένη στο τραγούδι, όμως, όσο περνούσε ο καιρός έδινα αλλού προτεραιότητα κι «έπεφτα». Ανέβηκαν τα ερωτικά κι έπεσαν τα τραγουδιστικά. Αυτό θα το άλλαζα. Δεν μετανιώνω για ό,τι έζησα στα προσωπικά μου, μέσα στο παιχνίδι, αλλά για το ότι έδωσα λίγα πράγματα στο τραγούδι.

Με τον Κώστα Καραφώτη, μιλάς;
Really now; (σ.σ. Αλήθεια τώρα;).

Αφού τόση ώρα γι’ αυτό μιλάμε, χωρίς να λέμε το όνομα του Κώστα… Για πες, μιλάτε;
Όχι, δεν μιλάμε. Μετά το παιχνίδι κράτησα επικοινωνία για τρία χρόνια, το ξέρετε κι αυτό! Εγώ την κρατούσα, αυτός το έκρυβε. Εν πάση περιπτώσει, δεν κράτησα μετά επαφή, αλλά με πήρε πριν από κάνα χρόνο για να μου πει ότι είχα ένα μερίδιο οικονομικό από κάποια δικαιώματα τραγουδιών. Είχε πάει αυτός στην εταιρία και μία κυρία τον ρώτησε αν έχει επαφή μαζί μου, για να μου μεταφέρουν ότι δικαιούμαι ένα ποσό. Εκείνος επικοινώνησε με έναν φίλο μου και ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα. Ως εκεί. Έχω δει ότι έχει αλλάξει την εικόνα του από τότε που τον γνώρισα. Έχει κάνει τατουάζ και έχει αλλάξει προς το καλύτερο!

Σήμερα, είσαι ευτυχισμένη στη ζωή σου;
Μεγάλη κουβέντα αυτή. Γενικά είμαι ok, ναι. Είμαι ειλικρινής! Τη μία μπορεί να είμαι μέσα στην τρελή χαρά και την άλλη στα πατώματα. Τη μία λέω «όλα τέλεια» και την άλλη «τι καταστροφή είναι αυτή;». Η ζωή μου τα έχει όλα, όπως όλων μας.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου λάθος;
Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη στη ζωή μου. Όσο μεγαλώνω μετανιώνω. Το μεγαλύτερο δεν θέλω να στο πω, άστο.

Μετάνιωσες που δεν έκανες δικό σου παιδί; Σου λείπει;
Μου λείπει πολύ. Πάρα πολύ. Έκανα πολλές προσπάθειες για να κάνω παιδί, αλλά δεν τα κατάφερα. Μπήκα στη διαδικασία να κάνω τρεις εξωσωματικές. Δεν τα κατάφερα ούτε και τότε. Η κυβέρνηση του Καναδά σού επιτρέπει να κάνεις μέχρι τρεις εξωσωματικές. Θα μπορούσα να φύγω και να έρθω στην Ελλάδα να δοκιμάσω κι άλλο, αλλά δεν το έκανα. Δεν με αξίωσε ο θεός να γίνω μητέρα και τώρα είναι αργά πια. Με στεναχωρεί αυτό γιατί θα ήθελα να έχω δικό μου παιδί, αλλά δεν έχω. Ok, συμβιβάστηκα. Μετά τις αποτυχημένες εξωσωματικές, έπαθα κατάθλιψη. Λίγο καιρό μετά σκοτώθηκε κι ο σκύλος μου ο «τσίγκας», τον οποίον είχα σαν παιδί, τον λάτρευα κι έπαθα «ψυχολογικό τραύμα» κι έπειτα μετατραυματικό σοκ. Μετά πήγα σε ψυχολόγο -ακόμα πηγαίνω και μιλάμε- και στην πορεία ανακάλυψα κι άλλα «θέματα» που είχα. Τα αντιμετωπίζω, όμως, πια.

Ωστόσο, βλέπω, ότι ο θεός στα έχει δώσει όλα. Σήμερα, είσαι παντρεμένη, έχεις τρία σκυλιά και μία μεγάλη οικογένεια. Έχεις παράπονο;
Παράπονο δεν έχω, τα παιδιά αυτά όμως δεν είναι δικά μου. Είμαι η μητριά τους, δεν είμαι η μητέρα τους. Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες σε αυτό το κομμάτι.

Με τα παιδιά του άντρα σου δεν έχετε καλές σχέσεις;
Έχουμε πολύ καλές σχέσεις! Στην αρχή, που ήταν πιο μικρά, ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, μετά όμως έφτιαξαν. Αλλά, η ζωή δεν είναι πάντα ρόδινη. Δεν θέλω να τα βλέπω όλα μαύρα και να γίνομαι μίζερη. Είμαι καλά στη ζωή μου και λέω και «δόξα τω Θεώ!».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS