ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΜια μέρα στο Μόλο Λεμεσού

Μια μέρα στο Μόλο Λεμεσού

Τα ξεχασμένα δίκυκλα κατεβαίνουν απ’ το πατάρι, στριμώχνονται στο αμάξι και ετοιμάζονται για τις ατελείωτες βόλτες στο μόλο Λεμεσού, που αυτή την περίοδο του χρόνου φοράει τα καλά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί το καλοκαίρι.  

Της Νταϊάνας Αζά

Κάτι μαγικό συμβαίνει σ’ αυτή την πόλη. Πριν το ρολόι δείξει 9, ο κόσμος, σαν να μη θέλει ούτε αχτίδα φωτός να πάει χαμένη, κάνει την καρδιά τής παραλιακής να χτυπά δυνατά, οργώνοντας τον μακρύ πεζόδρομο, κατακλύζοντας τα στέκια της και παίζοντας με τα μικρά του στις παιδικές της χαρές, στο Δημόσιο Κήπο ή στην αμμουδιά, τρέχοντας και πετώντας πετραδάκια στη θάλασσα. Κάπως έτσι περάσαμε κι εμείς ένα ηλιόλουστο πρωινό του Μάρτη, κατεβάζοντας τα ξεχασμένα ποδήλατα απ’ τη σοφίτα και φορτώνοντάς τα στο αυτοκίνητο με προορισμό τον αναβαθμισμένο Μόλο, σημείο αναφοράς της πόλης.

Ο πάλαι ποτέ υποβαθμισμένος πεζόδρομος, εδώ και μερικά χρόνια απολαμβάνει στιγμές δόξας και γίνεται το ιδανικό μέρος για πρωινές ποδηλατάδες, για μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και μη, στις παράλληλες με τον αυτοκινητόδρομο λωρίδες που φτιάχτηκαν αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Πρώτη στάση το κιόσκι σε σχήμα πορτοκάλι. Αφήνουμε στο υγρό γκαζόν τα δίκυκλα και με έναν ολόφρεσκο χυμό στο χέρι οργώνουμε τις κυκλικές αποβάθρες, χαζεύουμε τις οάσεις απέραντου γαλάζιου και παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τους νεαρούς που επιδεικνύουν τις ικανότητές τους πάνω στα πολύχρωμα skateboard στη διαμορφωμένη πίστα.

Το μεσημεράκι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Red Cafe Pizza Romana (25340888). Μοιραζόμαστε ένα Carpaccio σολομού και συνεχίζουμε με την αγαπημένη μας seafood salad, με ολόφρεσκα θαλασσινά- μύδια, καβούρια, γαρίδες, καλαμάρι και χταποδάκι που ταιριάζουν άψογα με τη ρόκα, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο, μέχρι να προσγειωθεί στο τραπέζι το σπιτικό βοδινό burger, το οποίο συνοδεύουμε με λαχανικά.

Καταλήγουμε στο Yellow (25342642) που από τις 29 Μαρτίου με το ανανεωμένο του μενού θα θυμίζει περισσότερο εστιατόριο παρά καφετερία και παραγγέλλουμε το Green Smoothie με σπανάκι, σέλινο, σπιρουλίνα και πράσινο μήλο ή το Purple με γιαούρτι, μούρα, chia seeds και μέλι.

Μετά από μια μέρα γεμάτη από όμορφες εικόνες, μπόλικες δόσεις θάλασσας και βιταμίνης D, φορτώνουμε ξανά τα ποδήλατα στο αμάξι για να δώσουμε και πάλι ραντεβού σε αυτό το πανέμορφο σημείο του νησιού, ιδανική αφορμή για ανοιξιάτικες αποδράσεις απ’ τη μουντή πρωτεύουσα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS