ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZMiley Cyrus: Queer Queen

Miley Cyrus: Queer Queen

Παιδί-θαύμα της Disney, χειραφετημένη ποπ σταρ, αυτοκαταστροφική celebrity, πανεσεξουαλική γυναίκα. Η 26χρονη πρώην κυρία Hemsworth ό,τι κι αν κάνει φροντίζει να το ζει ως το μεδούλι.

Από τον Κώστα Μπουρούση

Η Miley Cyrus αγαπά μια γυναίκα. Όχι με ερωτική, φιλική ή αδελφική αγάπη. Αλλά με την άδολη, αγνή, αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη αγάπη της groupie προς το είδωλο. Η Hillary Clinton, πρώτη κυρία των ΗΠΑ όταν η Cyrus ανακάλυπτε ως παιδί τον κόσμο και υποψήφια για την προεδρία το 2016 την περίοδο δηλαδή που η ποπ σταρ είχε ήδη προλάβει να «καεί» και να αναγεννηθεί, είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για εκείνην – εντάξει, η στράτευσή της με τους Δημοκρατικούς είναι πιθανώς κληρονομιά από τον πολιτικό παππού της Ronald Ray Cyrus. Κυρίως, η Clinton είναι ένας άνθρωπος που φαίνεται ότι έχει καθοριστική επίδραση πάνω στη Miley. «Όπως λέει και η πιο αγαπημένη μου γυναίκα στον κόσμο, η Hillary Clinton, “Μαζί είμαστε πιο δυνατοί”. Αυτό με συγκινεί πάρα πολύ και αυτό ακριβώς εννοούσε. Δηλαδή, ποιος νοιάζεται αν είναι άντρας, ενώ εγώ είμαι κορίτσι ή αν αυτός ήταν γυναίκα; Πραγματικά είμαστε πιο ισχυροί μαζί. Το ένα είναι ο πιο μοναχικός αριθμός», έλεγε η 26χρονη «πέτρα του σκανδάλου» για τα media, στις αρχές της χρονιάς, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Vanity Fair».

Ίσως αυτή η μοναξιά που την κυκλώνει στο άκουσμα και μόνο του αριθμού 1 να δικαιολογεί εν μέρει την επιλογή της να βρεθεί σχεδόν εν μία νυκτί από την αγκαλιά του πρώην πια συζύγου της Liam Hemsworth σε εκείνην της blogger και εκκολαπτόμενης διασημότητας Kaitlynn Carter. Η επιλογή της φαίνεται να ήταν σοφή αν λάβει κανείς υπόψη τις διαχυτικότητες της συντρόφου της στο Instagram, η οποία ποστάρει emojis με καταφανή σιελόρροια κάτω από τις φωτογραφίες της, και σίγουρα συνεπής με όσα έχει διατρανώσει κατά καιρούς για την πανσεξουαλικότητά της και το δικαίωμά της να αυτοπροσδιορίζεται ως queer. Από την άλλη, πώς η Miley με τα 15 κατοικίδια -επτά σκύλους, δύο άλογα, δύο πόνι, τρεις γάτες και ένα γουρούνι- τα οποία ανέλαβε να αναθρέψει έπειτα από τον χωρισμό της με τον Hemsworth, μπορεί να ισχυρίζεται με πειστικότητα ότι νιώθει μόνη;

Σε κάθε περίπτωση μπορεί το διαζύγιό της από τον Αυστραλό ηθοποιό να δημοσιοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου, όταν δηλαδή το δίκτυο E! Entertainment διέρρευσε τις σχετικές φήμες και δημιούργησε το απόλυτο viral θέμα του καλοκαιριού, φαίνεται όμως ότι ο χωρισμός των δύο από τραπέζης και κλίνης είχε επέλθει αρκετούς μήνες νωρίτερα. Η Cyrus διαχειρίστηκε την απώλεια μάλλον ατζαμίδικα. Κι αυτό είναι κάτι που μαρτυρά η σπουδή της να αναρτήσει μια σειρά φωτογραφιών στο Instagram με λεζάντες τόσο new age και τάχα βαθυστόχατες που θα έκαναν ακόμα και τη μέση Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια να κοκκινήσει από ντροπή. Ο Hemsworth από την άλλη εμφανίστηκε περισσότερο πράος, ίσως και συμφιλιωμένος με όσα συνέβαιναν. Ένα ποστ και μια ευχή για καλή τύχη στην πρώην συμβία του ήταν υπεραρκετά για να επιβεβαιώσει τον χωρισμό και να κατευνάσει τη σχετική παραφιλολογία. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσει. Εννοείται ότι δεν ήταν αρκετά. Η δύναμη των φωτογραφιών της Miley να συνεχίζει τη ζωή της μαζί με μια γυναίκα και δη την Kaitlynn Carter, δηλαδή την πρώην σύζυγο του Brody Jenner -ετεροθαλή αδελφό της Kylie και της Kendal Jenner- συνέχισαν να προσφέρουν άφθονη τροφή για κακεντρεχή, πικρόχολα, σεξιστικά, υποτιμητικά και χαμερπή σχόλια. Όπως και οι αφηγήσεις για ερωτοτροπίες των δύο γυναικών -που σύμφωνα με κάποιους έφτασαν σε σημείο σεξουαλικής συνεύρεσης- σε κλαμπ του Λος Άντζελες.

Είχε έρθει η στιγμή για μια απάντηση τουλάχιστον αντάξια των πυρίκαυστων ψόγων που διατυπώνονταν απέναντι στο αλλοτινό παιδί-θαύμα, το οποίο όσοι θυμούνταν από τη δημοφιλή σειρά «Hanna Montana» ή παλαιότερα από το «Big Fish» του Tim Burton προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς κατέληξε γυμνό πάνω σε μια wrecking ball. Η μεγαλωμένη μέσα στο θέαμα, στη σόου μπιζ και στα φώτα Cyrus δεν θα μπορούσε να επιλέξει τίποτα λιγότερο από την αλήθεια – αυτό, άλλωστε, δεν έκανε πάντα; Κι ας πονούσε τους άλλους, μα πάνω απ’ όλα τον εαυτό της. Μέσω κοινωνικών δικτύων έδωσε μια απάντηση που άλλους τους έπεισε και άλλους τους έκανε ακόμα περισσότερο καχύποπτους. Ήταν, όμως, χορταστική και αυτοβιογραφική. Όπως αρμόζει σε μια -αυτοκαστροφική- σταρ. Η Cyrus μίλησε για τους εθισμούς της αλλά και για τις δουλειές και τα συμβόλαια εκατομμυρίων που απόλεσε λόγω της άστατης ζωής και των ατυχών επιλογών της, δικαιώνοντας τους τιμητές της. Στην πραγματικότητα, το μόνο που ήθελε να υπερασπιστεί ήταν η ειλικρίνεια και η τιμιότητά της, η ακεραιότητά της στον γάμο της με τον Hemsworth, τον οποίο υποστήριξε πως δεν απάτησε – τουλάχιστον στη δεύτερη φάση της σχέσης τους η οποία πρωτοξεκίνησε το 2009 στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Last Song» και πέρασε από Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.

Ακούγεται πραγματικά οξύμωρο, όμως, η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα είναι δύο λέξεις που ακολουθούν την 26χρονη σταρ σαν πιστό σκυλί. Σε ηλικία μόλις 14 ετών μίλησε στη μητέρα της για την πανσεξουαλικότητά της. Βρήκε μάλλον ευήκοα ώτα. «Η μαμά μου είναι σαν ’80s ροκ γκόμενα με μεγάλα ξανθά μαλλιά και μεγάλα βυζιά. Αγαπά να είναι κορίτσι. Εγώ δεν το αισθάνθηκα ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Ξέρω μερικά κορίτσια που αγαπούν να φτιάχνουν τα νύχια τους. Εγώ το μισούσα. Τα νύχια μου φαίνονται σαν σκατά. Δεν φτιάχνω ούτε τα φρύδια μου. Ποτέ δεν συνδέθηκα με την αγάπη του να είσαι κορίτσι. Αλλά ούτε και το να είσαι αγόρι φαινόταν διασκεδαστικό. Νομίζω ότι το αλφάβητο LGBTQ θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Αλλά υπάρχει ένα “P” που θα πρέπει να συμβεί, αυτό που σημαίνει pansexual».

 

Έχει ακόμα αναλύσει τους λόγους που την έχουν οδηγήσει να χρησιμοποιεί την κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ έχει παραδεχτεί ότι για μεγάλα διαστήματα ζούσε μια μάλλον χαζή, άνευ νοήματος ζωή. Γι’ αυτό και αποφάσισε να ιδρύσει τη μη κυβερνητική οργάνωση Hippie Foundation που ασχολείται με την υποστήριξη των άστεγων νέων και την LGBTQ κοινότητα. Προφανώς και η αναγνώριση των λαθών ή των σφαλμάτων της δεν είναι πανάκεια. Μοιάζει, όμως, με ένα γενναίο βήμα προς τη συμφιλίωση με τον εαυτό της. Όσο για τον larger than life χαρακτήρα της, για την πληθωρικότητα της προσωπικότητας και για τη φασαρία που έμμονα προκαλεί με τις επιλογές της; Μάλλον δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς τίποτα λιγότερο από τη βαφτισιμιά της Dolly Parton. Αν δε προσθέσει κανείς στην εξίσωση την καταγωγή από το Kentucky, το κανάκεμα από τα περιοδικά – το Time την ανέδειξε ως υποψήφιο πρόσωπο της χρονιάς για το 2013- και το ποίμνιο των σχεδόν 100 εκατομμυρίων followers στα κοινωνικά δίκτυα, το αποτέλεσμα είναι καταδικασμένο να είναι εκρηκτικό. Πάντως, με έναν σημειολογικά δαιμονικό τρόπο η Miley Cyrus μοιάζει ακόμα και στις πιο σκοτεινές ώρες της να βρίσκει ή έστω να εφευρίσκει την ελπίδα. Κάτι ήξεραν οι γονείς της που με περισσή διορατικότητα της έδωσαν το όνομα Destiny Hope.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS