ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΟ Ben Affleck δίνει μάχη με το αλκοόλ

Ο Ben Affleck δίνει μάχη με το αλκοόλ

Από τα φλας, τα Oscars και την κορυφή του κόσμου, στο μηδέν, στην κατάρρευση, στο διαζύγιο. Ο Ben Affleck ήπιε τη δόξα του ως τον πάτο του μπουκαλιού. Τώρα, παλεύει να ξαναβγεί στην επιφάνεια.

Από την Κάλλια Καστάνη

Είναι, ίσως, η πιο ηρωική «περιπέτεια» του Batman – μια περιπέτεια που δεν θα γίνει ποτέ ταινία: η οδυνηρή, χρόνια μάχη του με το αλκοόλ. Μετά από 40 μέρες σιωπής και εγκλεισμού σε κέντρο αποτοξίνωσης, ο 46χρονος Ben Affleck, ανέβασε πρόσφατα στον λογαριασμό του στο Instagram μια ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους 4 εκατ. followers του για τον αγώνα του να παραμείνει νηφάλιος.

«Αυτήν την εβδομάδα συμπλήρωσα την 40ή ημέρα στην κλινική αποτοξίνωσης από το αλκοόλ και παραμένω στην εξωτερική περίθαλψη», έγραψε ο Affleck και συμπλήρωσε ότι ευχαριστεί την οικογένειά του που στέκεται στο πλευρό του σε αυτήν τη μάχη με την «ασθένεια». Ο ηθοποιός έκανε σαφές ότι θα βρίσκεται πάντα σε θεραπεία και ό,τι αυτό είναι μια δέσμευση εφ’ όρου ζωής. «Παλεύω για μένα και την οικογένειά μου», σημείωσε, τονίζοντας ότι είναι ευγνώμων σε όσους βρίσκονται κοντά του.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι βγαίνουν στα social media και μιλούν για τη δική τους πορεία με τον εθισμό. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω “ευχαριστώ”. Η δύναμή σας μού δίνει έμπνευση και με στηρίζει με τρόπους που νόμιζα ότι είναι απίθανοι. Με βοηθά να γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Όσο το υπενθυμίζω αυτό στον εαυτό μου, εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα, το να παίρνετε βοήθεια είναι δείγμα κουράγιου, όχι αδυναμίας ή αποτυχίας. Ελπίζω να μπορέσω να δώσω ένα παράδειγμα και σε άλλους που δίνουν ανάλογη μάχη», ανέφερε, κλείνοντας την ανακοίνωσή του.

Ο ΧΡΟΝΙΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ
Τον περασμένο Αύγουστο, φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή δίκτυα έδειχναν τον κινηματογραφικό Batman, σε θλιβερή κατάσταση, αξύριστο, βρώμικο, ατημέλητο, μισομεθυσμένο, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της πρώην συζύγου του, Jennifer Garner. Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως ο ηθοποιός εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης. Πάλι. Είναι η τρίτη φορά, που ο Αffleck κάνει θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ – το ‘χει ξανακάνει το 2001 και το 2017. Πέρυσι, μάλιστα, είχε δηλώσει στον λογαριασμό του στο Facebook: «Έχω ολοκληρώσει τη θεραπεία για τον εθισμό μου στο αλκοόλ κάτι που έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν και θα συνεχίσω να αντιμετωπίζω. Θέλω να ζήσω τη ζωή στο έπακρο και να γίνω ο καλύτερος πατέρας που μπορώ να γίνω».

Αυτή ήταν άλλη μια υπόσχεση που δεν κατάφερε να κρατήσει. Σύμφωνα με το «US Weekly», αυτό που προκάλεσε, την κατάρρευση του ηθοποιού, σε αυτή τη φάση, είναι ο χωρισμός του από την Lindsay Sukoos, την 38χρονη παραγωγό, με την οποία διατηρούσε δεσμό ένα χρόνο.

Η Jennifer Garner κλήθηκε να περιμαζέψει το «ναυάγιο» του πρώην της, ο οποίος κατέρρευσε μετά από ένα έξαλλο πάρτι διαρκείας με την 22χρονη νέα σύντροφό του, το μοντέλο του Playboy, Shauna Sexton. Χρειάστηκε να τον παρακαλέσει για να την ακολουθήσει σ’ ένα κέντρο απεξάρτησης στο Μαλιμπού. Τελικά, εκείνος, πείστηκε.

Για τη δύσκολη μάχη που δίνει -τόσο ο σταρ, όσο και ο ίδιος- κατά του αλκοόλ μίλησε πρόσφατα και ο αδελφός του, ο -επίσης ηθοποιός- Casey Affleck. «Ο αλκοολισμός έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο στο άτομο, αλλά και στην οικογένειά του, γι’ αυτό πιστεύω ότι για τα παιδιά του και για τη μαμά τους και τον ίδιο προσπαθεί να το δουλέψει και να τα συνδυάσει», εξήγησε ο Casey σημειώνοντας ότι και εκείνος και ο Βen έχουν «ιστορία» στον αλκοολισμό.

«Ο Ben είναι εθισμένος αλκοολικός, οι περισσότεροι από τους παππούδες μας ήταν αλκοολικοί, ο πατέρας μας ήταν αλκοολικός και είναι νηφάλιος τα τελευταία 30 χρόνια», αποκάλυψε ο 43χρονος ηθοποιός. «Ο αδελφός μου προσπαθεί να τα βάλει τα πράγματα μαζί και είναι πολύ δύσκολο να το κάνει. Έχει τα χρήματα και τον χρόνο, ευτυχώς, για να πάρει τον χρόνο του και να οδηγηθεί σε μία καλή κατάσταση».

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΕΦΤΕΙ
Η πτώση του Affleck είναι ένα δείγμα τυπικό του, πως, η βαριά βιομηχανία του Hollywood, καταφέρνει να συνθλίβει τα ταλέντα της. Πρώην παιδί θαύμα, έχοντας δύο Oscars στο ενεργητικό του (ένα σεναρίου, μόλις στα 25 του και ένα καλύτερης ταινίας) τρεις Χρυσές Σφαίρες, BAFTA κι αμέτρητα ακόμα βραβεία, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Benjamin Geza Affleck Boldt, είναι, θεωρητικά η επιτομή του πολυτάλαντου ανθρώπου. Τρυφερός πατέρας, χαρισματικός, ευφυής, ενεργός πολίτης (σ.σ. στο παρελθόν δεν είχε κρύψει πως είχε και πολιτικές φιλοδοξίες) έχει αποδείξει πως είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο.

Το χειρότερο, στην περίπτωσή του, έχει να κάνει με κακές επιλογές ρόλων και φτηνές ταινίες που «βούλιαξαν» το box office. Με πολυφωτογραφημένα ειδύλλια, όπως αυτό με την Jennifer Lopez, που διαλύθηκαν λίγο πριν την εκκλησία. Με το σκάνδαλο της διάλυσης του γάμου του και -κυρίως- με τους χρόνιους εθισμούς του: αλκοόλ και τζόγος. Δύο φορές, τα τελευταία χρόνια, ο Affleck διώχτηκε από τα τραπέζια του black Jack σε μεγάλα καζίνο στο Οντάριο και το Λας Βέγκας όπου ήταν τακτικός θαμώνας. Αυτό, μαζί με την εξάρτησή του από το αλκοόλ, που τον κάνει απρόβλεπτο, καταθλιπτικό και οξύθυμο, ήταν, λέγεται, ο σοβαρότερος λόγος για τη διάλυση του γάμου του, ο οποίος πλέον οδεύει προς το οριστικό τέλος του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Ben Affleck και η Jennifer Garner έχουν συμφωνήσει να βάλουν τις τελικές υπογραφές στα χαρτιά του διαζυγίου τους, κλείνοντας, ουσιαστικά, τη μεταξύ τους «εκκρεμότητα», που κράτησε τρία χρόνια. Το θέμα της κηδεμονίας των παιδιών τους θα κριθεί στα δικαστήρια και, εκεί τα πράγματα είναι απλά: αν ο Αffleck δεν καταφέρει να μείνει καθαρός και νηφάλιος, θα χάσει. Το μόνο που μένει πια να απαντηθεί είναι το ποιος θα καταφέρει να σώσει τον υπερ- ήρωα της οθόνης, από τον κακό, ανθρώπινο εαυτό του…

Η Jennifer Garner κλήθηκε πρόσφατα να περιμαζέψει το «ναυάγιο» του πρώην της, ο οποίος κατέρρευσε μετά από ένα έξαλλο πάρτι διαρκείας με την 22χρονη νέα σύντροφό του, το μοντέλο του Playboy, Shauna Sexton.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS