CELEBRITIESSHOWBIZΟ Κρίστοφερ Γκρέκο απαντάει σε βασανιστικά διλήμματα

Ο Κρίστοφερ Γκρέκο απαντάει σε βασανιστικά διλήμματα

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ (ΑΠ’ ΤΗ ΖΩΗ ΒΓΑΛΜΕΝΑ).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

Ο Κρίστοφερ Γκρέκο παίρνει θέση.

Πρόβα ή παράσταση; Η πρόβα είναι δύσβατη, θέλει αναγνώριση, διάβασμα, παιδεία, παίδεμα, φαντασία, ψάξιμο. Ένα ταξίδι συναισθημάτων, που οδηγούν στην παράσταση. Όπως το ταξίδι στην «Ιθάκη» του Καβάφη.

Θέατρο ή κινηματογράφος; Μια ζωή θέατρο, μέχρι τελευταίο χειροκρότημα και το κλείσιμο της αυλαίας. Ένας έρωτας μέσα από τη ματιά της κινηματογραφικής κάμερας να δίνει τη μαγεία και να σε ταξιδεύει στη μεγάλη οθόνη.

Δράμα ή κωμωδία; Όπως η ζωή είναι γεμάτη από δράμα και κωμωδία, έτσι κι εγώ προτιμώ τον συνδυασμό τους, παρόλο που στην πορεία μου έχω καταγράψει περισσότερους δραματικούς ρόλους.
Θα αντάλλαζες δέκα χρόνια ζωής με παγκόσμια φήμη και αναγνωρισιμότητα; Δεν θα άλλαζα τον χρόνο για κανένα τίμημα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Μια στιγμή ακόμα από τον χρόνο μπορεί ν’ αλλάξει, όχι μόνο τη ζωή σου, αλλά τον ρουν της ιστορίας ολόκληρης.

Τι είναι χειρότερο: να χαρακτηρίσουν κακό ηθοποιό ή κακό άνθρωπο; Πιστεύω, πολύ ταπεινά, ότι είναι δύσκολο να με χαρακτηρίσουν ένα από τα δυο. Συνήθως ένας καλός ηθοποιός ποιεί και ήθος, όμως κάποιες φορές είναι και τα δυο σχετικά. Απ’ την άλλη, μπορεί ένας καλός ηθοποιός να έχει και αποτυχίες κι ένας καλός άνθρωπος να έχει κακές στιγμές…Στην προκειμένη, αν συζητάνε αν κάποιος είναι καλός ηθοποιός και η απάντηση είναι καλός άνθρωπος θα το θεωρούσα προσβολή.

Κυπριακή τηλεόραση ή Netflix; Netflix φυσικά. Όμως, με την κυπριακή τηλεόραση έχω άλλη σχέση. Αγάπης, στιγμών δυσκολίας, απογοήτευσης, έκπληξης, καθώς και πολλών στιγμών περηφάνειας.

Facebook ή Instagram; Για μένα είναι χάσιμο χρόνου, ιδίως όταν γίνεται για περισσότερα από 30 λεπτά. Άσε που αν μπεις και σε πολιτικές συζητήσεις, είναι και μπελάς. Οπόταν, προτιμώ να μπαίνω στο Google και ψάχνοντας για διάφορα να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου.

Follower ή influencer; Στη ζωή μου είμαι συνήθως influencer, γιατί θέλω να επηρεάζω τους νέους ανθρώπους με τις γνώσεις και εμπειρίες μου να συνειδητοποιούν τη δύναμη που έχουν τα νιάτα και η υγεία και μ’ αυτά τα δυο όπλα να έχουν ιδανικά και όνειρα μακριά από λύσεις αδυναμίας. «Αν σώσεις έναν άνθρωπο, σώζεις τον κόσμο όλο», λέει μια παροιμία.

Καντίνα ή καραντίνα; Στην καραντίνα ξανάρχισα να ζωγραφίζω, να γράφω, έγινα και περβολάρης και κατάλαβα ακόμα περισσότερο τη σημασία της ελευθερίας, την αξία του να καθίσω κάπου να πιώ έναν καφέ, του να αγκαλιάσω αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και την αξία που έχει ένα φιλί. Τη σημασία που έχουν όλα τα απλά και ο χρόνος που κυλά και χάνεται.

«Κάμπινγκ» ή ξενοδοχείο; «Κάμπινγκ», που είναι κοντά στη φύση, στον καθαρό αέρα και στην περιπέτεια.

Θαλής ή Ξενής; «Ζαμπούα»… «Α, ρε Παντέλα»;

Μούσια ή μουστάκι; Ατημέλητα μούσια ο «Παντέλας», εμβληματικό μουστάκι ο «Καράγιωρκης».

Πουκάμισο ή T-shirt; Η κοιλίτσα προτιμάει πουκάμισο.

Ζιβανία ή τσίπουρο; Ζιβανία στα χιονισμένα μας χωριουδάκια με λουκάνικα στο αναμμένο τζάκι και με κάλους φίλους. Τσίπουρο στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη με ψαράκι παρέα με τον φίλο μου τον Κελαράκη και τον Πατσιαλά τον προφεσόρο.

Σουβλάκια ή σούσι; Από τ’ αγαπημένα μου το σούσι, με καλό, άσπρο κρασάκι, αλλά σαν το σουβλάκι με σεφταλιά, ταχίνι και με μια μπίρα τσακρί, εν έσιει.

Ελληνική ή ξένη μουσική; Συνθέτες όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκη, ο Πλέσσας, ο Ξαρχάκος και άλλοι μεγάλοι μουσουργοί κατάφεραν να διαπεράσουν την ελληνική μουσική στο DNA μας και να μιλήσουν πρώτοι στην ψυχή μας. Από την άλλη, με ανεβάζει πολύ η ξένη μουσική, κυρίως των 80ς, ενώ η jazz με ταξιδεύει.

Δόξα ή χρήμα; Και τα δυο είναι καλά, στον βαθμό που δεν σε αποσυντονίζουν από την πραγματική ουσία της ζωής, που είναι οι απλές, ευτυχισμένες στιγμές.

Θάρρος ή αλήθεια; Η αλήθεια θέλει θάρρος.

Κεραυνοβόλος έρωτας ή μακροχρόνια σχέση; Ο έρωτας είναι τρελός, επικίνδυνος, ποιητής. Ο αρχιτέκτονας του σύμπαντος, όπως έλεγε και ένας μεγάλος φιλόσοφος. Η σωστή σχέση είναι ασφάλεια, γαλήνη, ισορροπία. Στα νιάτα μου σίγουρα θα προτιμούσα τον κεραυνοβόλο έρωτα.
Για τι θα ήθελες να σε θυμούνται: για το χιούμορ ή για το ταπεραμέντο σου; Ίσως για το ταπεραμέντο, διότι το δικό μου, πολλές φορές, βγάζει και χιούμορ.

Τι είναι χειρότερο: Ένα κακό χιούμορ ή η έλλειψη χιούμορ; Νομίζω πως ένα κακό χιούμορ αποδεικνύει την έλλειψη χιούμορ.

Τι θα διάλεγες: να χάσεις για πάντα όλες σου τις μνήμες ή να μην δημιουργήσεις ποτέ καινούριες; Αν έχανα όλες τις μνήμες για πάντα, ίσως να μην δημιουργούσα ποτέ καινούριες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS