CELEBRITIESSHOWBIZΟι ωραίοι του Game of Thrones - Το απόλυτο top ten

Οι ωραίοι του Game of Thrones – Το απόλυτο top ten

Ιππότες και πολεμιστές, σκληροί πολέμαρχοι, αριστοκράτες, κακοποιοί, «παιδιά του λαού» και μπάσταρδα βασιλέων – στην πινακοθήκη των «ωραίων» του GOT, φιγουράρουν μερικά από τα πιο σέξι αρσενικά του πλανήτη.

Από την Κάλλια Καστάνη

10. LORAS TYRELL, Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ – FINN JONES
Η εύθραυστη ομορφιά, οι υπέροχες μπούκλες του και η δεξιότητά του στο σπαθί, τον έκαναν περιζήτητο στις αυλές των Επτά Βασιλείων. Μετά το GOT, o Finn Jones αντάλλαξε την πανοπλία του Knight of Flowers, με τη στολή του υπερήρωα στο «Iron Fist» του Νetflix – παρότι η σειρά προβλήθηκε για δύο σεζόν, οι κριτικές για το παίξιμό του δεν ήταν ιδιαίτερα καλές. Eίναι 31 χρονών, Λονδρέζος, ψηφίζει Εργατικούς (σ.σ. έχει εμφανιστεί και στο πλευρό του Jeremy Corbyn, του ηγέτη του Labour Party), και έχει ύψος 1.83. Το πραγματικό του όνομα είναι Terrence ή Τerry, αλλά το έκανε Finn, για να μην τον μπερδεύουν με τον γνωστό Terry Jones των Monty Python.

9. RENLY BARATHEON – Ο AΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ: ΑΝΤΗΟΝΥ GETHIN
Ο γοητευτικός Renly Baratheon που υποδύθηκε ο 36χρονος Άγγλος ηθοποιός Anthony Gethin, έμεινε στην ιστορία του GOT για δύο πράγματα: το ένα ήταν ο φλογερός δεσμός του με τον αδελφό της αγαπημένης του, τον Loras Tyrell και το άλλο, ο πρόωρος θάνατός του από το φαρμακερό χέρι της Mellisandre. O Gethin, παρόλα αυτά φαίνεται πως έχει παρελθόν και μέλλον στη showbiz. Το παρελθόν είναι οι σοβαρές θεατρικές σπουδές του στις καλύτερες δραματικές σχολές και η «θητεία» του στο Οld Vic (σ.σ. το λιγότερο που μπορεί να περιμένει κανείς από κάποιον που γεννήθηκε στο Stratford-upon- Avon, τη γενέτειρα του Σαίξπηρ). Το μέλλον του, ακόμα δεν έχει φανεί, αν και μετά τη σειρά υποδύθηκε επιτυχημένα τον Charles Manson, στη σειρά του NBC «Aquarius».

8. GENDRY – Ο ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ: JOE DEMPSIE
Εδώ και χρόνια, ο Joe Dempsie (aka: ο hot σιδηρουργός του GOT) κάνει καριέρα σε μια ατέλειωτη σειρά από αστεία memes που τον δείχνουν να κωπηλατεί – ο λόγος είναι πως, στο τελευταίο πλάνο του, στον 3ο κύκλο της σειράς, επιβιβαζόταν σε μια βάρκα. Έκτοτε κανείς δεν τον ξαναείδε για τρεις σεζόν, (εξ ου και το αστειάκι «ακόμα τραβάω κουπί…», που ανέβασε στο Τwitter ως απάντηση προς τους fans του, που ρωτούσαν τι απέγινε), ώσπου οι Benioff και Weiss τον «επανέφεραν» εισάγοντας πάλι την ιστορία του στη θεματική της σειράς. Ο Dempsie, που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, μεγάλωσε στο Νότιγχαμ (και είναι φανατικός οπαδός της Νότιγχαμ Φόρεστ!), μπαινοβγαίνει στα τηλεοπτικά πλατό από πιτσιρίκι. Trivia: Για τις ανάγκες της βρετανικής σειράς «Skins», που τον έκανε γνωστό, είπε ψέματα (σ.σ. δήλωσε πως ήταν 17 για να πάρει τον ρόλο, ενώ ήταν 19) και έτρεξε γυμνός στους δρόμους του Μπρίστολ.

7. ΟBERYN MARTELL – Η «ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΧΙΑ TOY DORNE»: PEDRO PASCAL
Γιος ενός ζευγαριού πολιτικών προσφύγων της χούντας του Pinochet, o 44χρονος Pascal, με την τραχιά αντρική ομορφιά, γεννήθηκε στο Σαντιάγο της Χιλής, αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, στο Orange County και στο San Antonio. Θρυλείται πως, ως μαθητής άλλαξε 17 δουλειές πριν καταλήξει να ασχοληθεί με την υποκριτική – μεταξύ αυτών που άφησε στην άκρη ήταν και η επαγγελματική κολύμβηση, στην οποία χρωστάει το «γλυπτό» κορμί του. Μετά το GOT, έκανε ένα πέρασμα από το «Narcos», του Netflix, ενώ φέτος ετοιμάζεται να εισβάλει στο «The Mandalorian» – ένα διαστημικό web series που θα βασίζεται στην ιστορία του «Star Wars» και θα προβληθεί στο Disney+.

6. JAQEN H’GHAR – Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: ΤΗΟΜΑS WLASCHIHA
Ο αινιγματικός, πολυπρόσωπος Μαχητής, είναι και πολύγλωσσος μιας και, σύμφωνα με το bio του, μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ρώσικα και γερμανικά – η μητρική γλώσσα του Thomas Wlaschiha, o oποίος γεννήθηκε στην Dohna, της πρώην ανατολικής Γερμανίας και μένει στο Βερολίνο. Είναι 45 χρονών, single, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά σίριαλ και ταινίες (στη Γερμανία αλλά και στο Hollywood) και οι φήμες επιμένουν πως είναι gay. Ο ίδιος, δεν το επιβεβαιώνει. Τrivia: το καλοκαίρι του 2016 έκανε διακοπές στη Σαντορίνη, την οποία χαρακτήρισε στο Ιnstagram «παιδική χαρά των Θεών».

5. O AΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ – DAARIO NAHARIS: ΜΙCHIEL HUISMAN
To next big thing του Hollywood, είναι 38 χρονών, Ολλανδός και ξεκίνησε την καριέρα του ως στιχουργός, συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος Fontane, που διαλύθηκε το 2003. Ντεμπουτάρισε στο γυαλί, παίζοντας τριτο-τέταρτα ρολάκια σε ολλανδέζικες σαπουνόπερες, ώσπου τον ανακάλυψαν οι Βρετανοί casting directors και η καριέρα του απογειώθηκε. Ο Μichiel Huisman έχει ύψος 1,83, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού, αγαπάει τη φωτογραφία, το διάβασμα και τις παλιές βέσπες. Θρυλείται πως έμαθε αγγλικά παρακολουθώντας ξένες ταινίες. Και κάτι ακόμα: στις γυμνές σκηνές του GOT, το κορμί δεν είναι δικό του. Τον ντούμπλαρε, ένα μοντέλο.

4. Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ ΤΩΝ DOTHRAKI – KHAL DROGO: JASON MOMOA
Πρώην μοντέλο, ηθοποιός, αλλά και σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός, ο 40χρονος, πανύψηλος «σοκολατένιος» Jason Μοmoa (σ.σ. ο πατέρας του ήταν Χαβανέζος), είδε μετά το GOT το όνομά του στις λίστες με «τα πιο ωραία πρόσωπα του κόσμου». Εκτός από «Κhal Drogo», είναι πλέον γνωστός και ως «Connan» ή ως «Αquaman». Στην «κανονική» ζωή του είναι ένας αγαθός γίγαντας, γελαστός, και πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του Lisa Bonnet, από την οποία τον χωρίζουν 12 χρόνια (σ.σ. εκείνη είναι μεγαλύτερη) και καμιά εκατοστή κιλά. Trivia 1: το σημάδι στο πρόσωπό του το απέκτησε μετά από καυγά σε ένα μπαρ. Τrivia 2: γυμνάζεται καθημερινά 2 ώρες, πρόσφατα έκοψε το αλκοόλ και δηλώνει πως δεν θα κόψει ποτέ τα μαλλιά του. (Αρέσουν πολύ στη Lisa…)

3. O MEΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ – ROBB STARK: RICHARD MADDEN
O 33χρονος Σκοτσέζος με την «πριγκιπική» ομορφιά (σ.σ. δεν είναι τυχαίο, το ότι ενσάρκωσε τον Prince Charming, στην πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά της «Σταχτοπούτας», κι αμέσως μετά τον Ρωμαίο, στο «Romeo and Juliet») ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής σε ηλικία 11 χρονών, για να ξεπεράσει την -σχεδόν- παθολογική συστολή του. O «Robb Stark» ήταν ο ρόλος που λάτρεψε, αλλά αυτός του «David Budd», στη σειρά του BBC «Βodyguard», που πρόβαλε πρόσφατα το Netflix τού χάρισε μια Χρυσή Σφαίρα Α’ ανδρικού ρόλου. Ο Richard που λατρεύουν οι γυναίκες, μεγάλωσε με τρεις αδελφές, είναι επισήμως single και οι φήμες επιμένουν πως είναι ο επόμενος Σκοτσέζος, μετά τον Sean Connery που θα φορέσει το κοστούμι του James Bond.

2. JON SNOW, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ: KIT HARINGTON
Είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο, που ξέρει πώς τελειώνει το «Game of Thrones» – λέει πως «είναι συγκλονιστικό» και πως όταν το ομολόγησε στη γυναίκα του, Rose Leslie (σ.σ. την Ygritte, του GOT), εκείνη έκανε να του μιλήσει τρεις μέρες. Έχει κλειστοφοβία, πίνει για να αντέξει τις μακρινές πτήσεις με αεροπλάνο, λατρεύει τις ταινίες τρόμου, και δεν είχε πρόβλημα με τις γυμνές σκηνές της σειράς. Δεν κρύβει πως πέρασε μια δύσκολη περίοδο, μετά το φινάλε του 5ου κύκλου, τον τηλεοπτικό του «θάνατο» και το ξαφνικό buzz δημοσιότητας. Τότε, χρειάστηκε να καταφύγει σε ψυχολόγο. Τrivia: το πραγματικό του όνομα δεν είναι Kit, αλλά Christopher, προς τιμήν του μεγάλου Βρετανού δραματουργού Christopher Marlowe. To έμαθε όταν ήταν 11 χρονών («Υοu know nothing Jon Snow…»).

1. Ο ΒΑΣΙΛΟΚΤΟΝΟΣ – JAΙΜΕ LANNISTER: ΝΙΚΟLAJ–COSTER WALDAU
Στο GOT, o υπέροχος Δανός με τα πράσινα μάτια είναι ένας παραπλανημένος ιππότης, που φτάνει στα άκρα για τον έρωτα. Στη ζωή, ο Nikolaj Coster-Waldau είναι παντρεμένος με την ίδια γυναίκα, εδώ και 21 χρόνια (με τη μις Γροιλανδία 1990 Sascha Nukaka), έχει δυο κόρες, δυο σκυλιά και μια σημαντική καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, πριν φτάσει να κερδίζει 1,1 εκατομμύρια δολάρια για κάθε επεισόδιο του GOT. Ομολογεί πως δεν περίμενε να «επιβιώσει» ως το τέλος της σειράς, αλλά πως βρήκε το σενάριο του φινάλε «πολύ ικανοποιητικό και πολύ αιφνιαδιαστικό». Trivia 1: σε συνέντευξή του σε ελληνικό έντυπο, ο 48χρονος Waldau αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε σχέση με μια Ελληνίδα. Τrivia 2: Είναι πρέσβης Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ σε προγράμματα που μάχονται τη φτώχεια, την ανισότητα των φύλων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS