CELEBRITIESSHOWBIZΏρα… Ουκρανίας

Ώρα… Ουκρανίας

Aπόψε πέφτει η αυλαία της 62ης διοργάνωσης και τα προγνωστικά για τη νικήτρια χώρα, δίνουν και παίρνουν. Ιταλία, Βουλγαρία ή Σουηδία. Θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή η Πορτογαλία και η Αρμενία;

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κύπρος κατάφερε να διεκδικήσει ένα από τα 10 εισιτήρια του μεγάλου τελικού της Eurovision. Πρώτα ήταν το 2015 με τον Γιάννη Καραγιάννη και το τραγούδι «One Thing I Should Have Done», ακολούθως με το συγκρότημα των Minus One και το «Alter Ego» και φέτος με το «Gravity» του Hovig. Η δυναμική παρουσία της χώρας μας στον πρώτο ημιτελικό της 62ης διοργάνωσης έσπασε όλα τα κατεστημένα, πήγε κόντρα στα πολιτικά συμφέροντα των χωρών και με δύναμη το τραγούδι μας, διεκδίκησε επάξια μία θέση ανάμεσα στις 26 χώρες του τελικού. Ένα άρτια χορογραφημένο κομμάτι (που ίσως είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος ανεβαίνει στη σκηνή της Eurovision με μία τόσο οργανωμένη χορογραφία μακριά από κιτς στοιχεία, βαρέλια, καρέκλες, κρεβατοσέντονα κι αυτό χάρη στο δημιουργικό μυαλό του Χάρη Σάββα) με ευφάνταστα γραφικά, εκπληκτικούς χορευτές, άψογα φωνητικά και το φετινό εκπρόσωπό μας Hovig να δίνει τον καλύτερο εαυτό του έχοντας πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητές του για να πετύχει το στόχο όπως επίσης και το όνειρό του. Από την άλλη, η Demy, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των προβών, κατάφερε, με έναν προβλέψιμο πλέον Φωκά Ευαγγελινό, να κερδίσει το μαγικό χαρτάκι παρά τις προβλέψεις που την ήθελαν να προκρίνεται μετά δυσκολίας. Έτσι λοιπόν, Κύπρος και Ελλάδα, συναντιούνται ξανά στον τελικό, ισχυροποιώντας της παρουσία τους απέναντι στις «συμμορίες» των χωρών που αλληλοψηφίζονται. Πάντως, από τη βραδιά του πρώτου ημιτελικού, θεωρήθηκε έκπληξη η πρόκριση της Μολδαβίας και της Πολωνίας, αλλά και ο αποκλεισμός Φινλανδίας και Μαυροβουνίου.

ΟΙ BIG FIVE ΚΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ

Δέκα χώρες από τον πρώτο και δέκα από το δεύτερο ημιτελικό συναντούν απόψε την ομάδα των Big Five και την Ουκρανία που διεκδίκησε την απευθείας πρόκρισή της στον τελικό λόγω της περσινής νίκης της. Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία δίνουν ραντεβού  απόψε με τη Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Αρμενία, την Αυστραλία, την Κύπρο, το Βέλγιο όπως επίσης και τις 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον ημιτελικό της Πέμπτης (μέχρι τη στιγμή που το περιοδικό βρισκόταν στο τυπογραφείο, δεν είχε πραγματοποιηθεί ο 2ος ημιτελικός) με σκοπό να διεκδικήσουν τη νίκη της 62ης διοργάνωσης ή έστω μία θέση στην πρώτη δεκάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι η σειρά εμφάνισης των χωρών (ά+β’ ημιτελικού), έχει προκύψει από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των δύο ημιτελικών στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου που παραχωρούν οι νικητές. Τα τραγούδια των big5 όπως επίσης της διοργανώτριας χώρας που εμφανίζονται απευθείας στον τελικό είναι: Ιταλία «Occidentali’s Karma», Γαλλία «Requiem», Γερμανία «Perfect Life», Ηνωμένο Βασίλειο «Never Give Up on You», Ισπανία «Do It for Your Lover» και η περσινή νικήτρια Ουκρανία  «Time» που θα διαγωνιστεί στην 22η θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Στο σχολιασμό και την παρουσίαση του τελικού, όπως και στους δύο ημιτελικούς, θα είναι οι Χριστιάνα Αρτεμίου και ο Τάσος Τρύφωνος. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα. Ενώ, για λογαριασμό της Κύπρου τη βαθμολογία θα ανακοινώσει ο τραγουδιστής John Karagiannis,που μας εκπροσώπησε το 2015. Ο John θα δώσει τη βαθμολογία της Κύπρου καλησπερίζοντας το Κίεβο από την Πάφο, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017.

ΒΡΑΒΕΙΟ BARBARA DEX

Το βραβείο Barbara Dex απονέμεται κάθε χρόνο στο χειρότερο/η ντυμένο/η καλλιτέχνη. Έχει πάρει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα και έχει πάρει το όνομά του από τη Βελγίδα καλλιτέχνιδα Barbara Dex η οποία συμμετέχει στο διαγωνισμό του 1993, η οποία τη βραδιά του διαγωνισμού, φορούσε ένα χειροποίητο φόρεμα που θεωρήθηκε ως ένα από τα χειρότερα στην ιστορία του διαγωνισμού.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Το μεγάλο φαβορί της φετινής Εurovision παραμένει η Ιταλία με απόδοση αυτή τη στιγμή 2,40. Φέτος ο Francesco Gabbani θα διεκδικήσει τον τίτλο του μεγάλου νικητή τραγουδώντας το «Occidentali’s Karma». Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες δεύτερη στην τελική κατάταξη θα είναι η Βουλγαρία με απόδοση 6,50 και τρίτη η Σουηδία με απόδοση 8,00. Η συμμετοχή της Βουλγαρίας, κινείται στους ρυθμούς του τραγουδιού με το οποίο κατέκτησε την υψηλότερη θέση της ιστορίας της στο διαγωνισμό της Eurovision και η Σουηδία έχει εντάξει μια… γεύση και αίσθηση από το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2015. Σφήνα, πάντως στα στοιχήματα μπήκε η Πορτογαλία και η Αρμενία.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Το τραγούδι της Πορτογαλίας κλέβει κάθε μέρα όλο και περισσότερες καρδιές. Ο λόγος για το τραγούδι «Amar Pelos Dois», με ερμηνευτή τον Σαλβαδόρ Σομπράλ, που ανεβαίνει ραγδαία και στις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιριών για το ποιος θα κερδίσει τη Eurovision. Πρόκειται για ένα γλυκό, μελαγχολικό τραγούδι αγάπης που παραπέμπει σε άλλες εποχές – και σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε «τραγούδι για τη Eurovision». Πλέον, το «Amar Pelos Dois» δίνεται ως δεύτερο φαβορί για τη νίκη, μετά από αυτό της Ιταλίας, που παραμένει Νο 1.

Η ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

Ο τυφώνας «Survivor» σάρωσε και την Eurovision στο πέρασμά του. Σε αντίθεση με το ριάλιτι επιβίωσης που άγγιξε μέχρι και 56%, ο πρώτος ημιτελικός, έφτασε μέχρι το 26,7%, το τέταρτο δηλαδή που εμφανιζόταν η Κύπρος.  Από την άλλη, ο πρώτος ημιτελικός στην Ελλάδα, συγκέντρωσε το 12,4% στο γενικό σύνολο και 11,7% στις ηλικίες 15-44. Μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε μεταξύ 10.45μ.μ- 11μ.μ, όταν βγήκε στη σκηνή η Demy με το «This Is Love». Σε εκείνο το τέταρτο η τηλεθέαση της Eurovision έφτασε στο 15,2%. Στον ΣΚΑΪ, το «Survivor» παρέμενε στο θρόνο του ανεπηρέαστο. Σημείωσε 44,4% στο γενικό σύνολο και 55,1% στο δυναμικό κοινό. Υψηλότερη επίδοση ήταν το 68,6%.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS