CELEBRITIESSHOWBIZΠαρουσιαστές στα πρόθυρα… κρίσης

Παρουσιαστές στα πρόθυρα… κρίσης

Η λογική «ό,τι δεν λύνεται κόβεται» δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση των τοπικών παραγωγών αλλά και στα συμβόλαια των παρουσιαστών που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα εν αναμονή των αποφάσεων των καναλιών για το τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά την ανανέωση των συνεργασιών τους.

Η νέα τηλεοπτική χρονιά προμηνύεται ακόμη πιο φτωχή σε ό,τι αφορά τις εκπομπές σε σχέση με τη φετινή. Πολλοί είναι οι Έλληνες παρουσιαστές που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και περιμένουν το τηλέφωνο να χτυπήσει για το πολυπόθητο ραντεβού με τους ιθύνοντες του σταθμού που συνεργάζονται. Ο Ιούνιος ήταν ανέκαθεν ο μήνας που πολλές συνεργασίες έληγαν κι άλλες ανανεωνόντουσαν άμεσα. Όμως τα δεδομένα άλλαξαν, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αλλά και της στροφής των καναλιών στη μυθοπλασία, που από τον Οκτώβριο θα κατακλύσουν την prime time. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού που διαθέτουν τα κανάλια θα δαπανηθεί σε τοπικές παραγωγές, οπότε η στρατηγική για το πώς θα κινηθούν στο υπόλοιπο πρόγραμμα αλλάζει. Τι ισχύει όμως μέχρι σήμερα και τι αλλάζει στο τηλεοπτικό τοπίο;

ΑLΡΗΑ
Το πρώτο συμβόλαιο του σταθμού ανανεώθηκε και δεν είναι άλλο από αυτό της Σταματίνας Τσιμτσιλή που συνεργάζεται με το κανάλι από τον Μάρτιο του 2014. Για μια ακόμη χρονιά, η παρουσιάστρια θα συνεχίσει στο τιμόνι του «Happy day». Η Ελεονώρα Μελέτη, που έχει μονοετές συμβόλαιο, κατάφερε φέτος να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών με τη late night εκπομπή της «Μετά τα Μεσάνυχτα» και όπως είναι φυσικό ο Alpha έσπευσε ήδη να εξασφαλίσει την τηλεοπτική της παρουσία και του χρόνου. Οι υπογραφές είναι θέμα χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για τη Ναταλία Γερμανού, η οποία διανύει μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές της χρονιές με την εκπομπή «Καλύτερα δεν Γίνεται».

Στο κανάλι θα παραμείνει και ο Χρήστος Φερεντίνος, με ή χωρίς το «Deal» στην απογευματινή ζώνη. Η σκέψη είναι το τηλεπαιχνίδι να αντικατασταθεί με ένα νέο φορμάτ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι οριστικό, καθώς σημειώνει καθημερινά υψηλές τηλεθεάσεις. Θολό είναι το τοπίο για το αν η Βίκυ Χατζηβασιλείου θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Alpha, αφού είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από τις συνεχείς μετακινήσεις του «Πάμε Πακέτο» σε ώρες και μέρες. Η πρόθεση του σταθμού είναι σαφώς να εξασφαλίσει την παραμονή της. Και η Αγγελική Νικολούλη έχει συμβόλαιο ενός έτους για το «Φως στο Τούνελ» και θα συζητήσει για την ανανέωσή του.

Πάντως και οι δύο κυρίες έχουν αρκετούς μνηστήρες που θα επιθυμούσαν να τις εντάξουν στο δυναμικό του δικού τους καναλιού. Η Ελένη Τσολάκη, πάλι, με την ψυχαγωγική εκπομπή «Τι Λέει;», δεν κατάφερε να επιβιώσει στους πίνακες της Nielsen και απ’ ό,τι φαίνεται το συμβόλαιό της δεν θα ανανεωθεί. Για το τέλος στο επίκεντρο μπαίνει το πολυσυζητούμενο συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη που λήγει το καλοκαίρι του 2020 για το οποίο έχουν χυθεί τόνοι μελάνης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στο τέλος της σεζόν θα της προταθεί αναπροσαρμογή, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί καθώς το συμβόλαιό της είναι κλειστό. Το σίγουρο είναι ότι η Ελένη είναι σκληρή διαπραγματεύτρια και συνήθως παίρνει αυτό που θέλει.

 

ΑΝΤ1
Η φετινή χρονιά στο κανάλι του Αμαρουσίου είναι… του «συν ένα», δηλαδή της συνέχισης ισχύς του συμβολαίου μία ακόμη χρονιά εάν και εφόσον το κανάλι το επιθυμεί. Ο μόνος που μέχρι στιγμής έχει ανανεώσει τη συνεργασία του με τον σταθμό είναι ο Γιώργος Παπαδάκης. Ο ισχυρός άντρας της ενημέρωσης υπέγραψε νέο 1+1 συμβόλαιο, δηλαδή «κλείδωσε» στον ΑΝΤ1 για δύο ακόμα χρόνια, μέχρι το 2021. Από κει και πέρα για κανέναν άλλον δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις. Ωστόσο, είναι ήδη γνωστό ποιες είναι οι προθέσεις του καναλιού για τους παρουσιαστές του.

Η Φαίη Σκορδά που είναι πρώτη στη ζώνη της αλλά δεν έχει κάνει τη διαφορά, η Μαρία Μπεκατώρου που φέτος έχει στεφθεί «βασίλισσα» με την επιτυχία του «Still standing» και του «Your face sounds familiar», η Ζέτα Μακρυπούλια που τα «σπάει» κάθε μεσημέρι με το «Ρουκ Ζουκ» και ο Γρήγορης Αρναούτογλου που αποτελεί σταθερή αξία κι ας μην πηγαίνει και τόσο καλά το «The 2night show», θα κληθούν τον Ιούνιο να υπογράψουν νέο συμβόλαιο διάρκειας 2+1 έτη. Δηλαδή, ο ΑΝΤ1, δεν πρόκειται απλώς να ενεργοποιήσει το +1 από μέρους του, αλλά να υπογράψει μαζί τους νέο συμβόλαιο που τους προσφέρει επαγγελματική σιγουριά και εξασφάλιση, αλλά όχι και με τους ίδιους όρους.

Έως τις 15 Μαΐου θα έχουν γίνει όλες οι συζητήσεις με κάθε λεπτομέρεια και τα συμβόλαια θα πάρουν τη νομική οδό. Η Δούκισσα Νομικού ανακοίνωσε τη λύση τής συνεργασίας της με το κανάλι μέσω του Instagram αφού ζει τη μαγεία της εγκυμοσύνης για δεύτερη φορά. Η παρουσιάστρια είχε συμβόλαιο που έληγε φέτος με την προοπτική του +1 χρόνο. Εν όψει της νέας σεζόν, ο ΑΝΤ1 είχε στα σχέδιά του να την αξιοποιήσει, λογάριαζε όμως, χωρίς το ξενοδόχο. Όσο για τον Γιώργο Λιάγκα η λογική λέει ότι ο ΑΝΤ1 δεν θα κάνει χρήση του +1 και θα τον αφήσει «ελεύθερο» προκειμένου να συνεργαστεί με άλλο κανάλι, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Γιατί στην τηλεόραση εκεί που διασταυρώνουν τα ξίφη τους… εκεί φιλιούνται κι αγκαλιάζονται.

 

OPEN
Καθώς η φετινή τηλεοπτική σεζόν δεν στέφθηκε με επιτυχία, οι ιθύνοντες σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους. Πλησιάζει πλέον το τέλος της χρονιάς και σχεδόν για όλα τα πρόσωπα του σταθμού υπάρχει ακόμα η απορία αν θα συνεχίσουν ή όχι τη συνεργασία τους. Για όλα, εκτός από ένα, τον Νίκο Μουτσινά του οποίου η εκπομπή «Για την Παρέα» έκανε τη μεγάλη διαφορά. Έτσι είναι ο μόνος που μέχρι στιγμής ανανέωσε και… καθάρισε. Μάλιστα, οι ιθύνοντες του καναλιού τον προορίζουν για ένα ακόμη πρότζεκτ, το φορμάτ του οποίου θα είναι από το εξωτερικό. Και η Κατερίνα Καινούργιου έχει καταφέρει να βρει τις ισορροπίες της στην εκπομπή «Ευτυχείτε» και τα νούμερά της καθημερινά (όσον αφορά την Ελλάδα) είναι διψήφια.

Η παρουσιάστρια συνεχίζει στο ΟΡΕΝ και τη νέα σεζόν αφού έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Η Σίσσυ Χρηστίδου πάλι, με το «Έλα Χαμογέλα» τα Σαββατοκύριακα έχει επίσης μια συμπαθητική πορεία όσον αφορά στην τηλεθέαση, οπότε δεν αποκλείεται, εάν και οι δύο πλευρές το επιθυμούν, να συνεργαστούν εκ νέου. Από την άλλη, ο Λάκης Λαζόπουλος δεν ήρθε για να μείνει καθώς η συμφωνία του για το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» και το «Αλ Σιχτίρι» είναι μόνο για φέτος. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν συζητήσεις για την πραγματοποίηση μιας σειράς η οποία έχει να κάνει γύρω από τη ζωή του ηθοποιού.

Η Ευαγγελία Αραβανή είναι ένα ακόμη πρόσωπο του Open που δεν είναι ξεκάθαρο το τηλεοπτικό του μέλλον καθώς το ριάλιτι μόδας «Project runway» που παρουσίασε δεν βρήκε ανταπόκριση από το κοινό. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα της δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστεί σε κάτι καινούριο αλλά είναι πολύ πιθανό αφού έχει άριστες σχέσεις με τον σταθμό. Τέλος, η Κατερίνα Ζαρίφη, αν και το τηλεπαιχνίδι «Ποιος Ρωτάει.» δεν είχε απήχηση, καλεσμένη σε εκπομπή του σταθμού, άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία της θα συνεχιστεί και του χρόνου.

 

ΣΚΑΪ
Στο κανάλι του Φαλήρου το μέλλον των παρουσιαστών είναι αβέβαιο καθώς εξαρτάται από την εξέλιξη της σχέσης του καναλιού με την Acun Media. Κι αυτό γιατί κανένας τους δεν διατηρεί συμβόλαιο με τον Σκάι. Η συνεργασία τους με τον σταθμό λήγει μαζί με το εκάστοτε πρόγραμμα που παρουσιάζουν και ενεργοποιείται εκ νέου, εφόσον συμφωνηθεί η παρουσία τους σε άλλη εκπομπή.

Για τη νέα σεζόν τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, καθώς ο Τούρκος παραγωγός φροντίζει να κλείνει συμφωνίες πακέτο με πολλά προγράμματα μαζί. Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον Σάκη Τανιμανίδη, τον Γιώργο Λιανό, τη Μαρία Μπακοδήμου καθώς δεν θα υπάρξει τέταρτος κύκλος του «Survivor» ούτε και του «Power of love», ενώ για το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και το «My styles rocks» γίνονται διάφορες σκέψεις. Αν τελικά βγουν στον αέρα οι κριτικές επιτροπές θα αλλάξουν.

Το «The Voice» είναι το μόνο που έχει πάρει ήδη έγκριση. Σύμφωνα με τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος έχει τη δική του εταιρεία παραγωγής, έχει προτείνει την αναβίωση του «World party» με παρτενέρ του τη σύζυγό του Χριστίνα Μπόμπα, ενώ η Μαρία Μπακοδήμου έχει συζητήσει με το κανάλι για την παρουσίαση μιας late night εκπομπής, με τις δύο πλευρές να είναι πολύ θετικές.

Ο Σκάι επιθυμεί διακαώς από τον Γιώργο Καπουτζίδη τη συγγραφή μιας σειράς για το πρόγραμμά του καθώς και να αναλάβει την παρουσίαση ενός νέου τηλεπαιχνιδιού που θα μοιράζει μεγάλα χρηματικά ποσά. Εκείνοι που συνεχίζουν ακάθεκτοι στο κανάλι του Φαλήρου είναι ο Αντώνης Κανάκης και η τηλεοπτική του παρέα στο «Ράδιο αρβύλα» και το «Βινύλιο» αφού έχουν τριετές συμβόλαιο. Το ίδιο ισχύει και για τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την εκπομπή του «Στην υγεία μας ρε παιδιά» καθώς ανανέωσε τη συνεργασία του με τον σταθμό για άλλα δύο χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS