ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZPrince: Οι φήμες, η κληρονομία και τα αίτια του θανάτου του

Prince: Οι φήμες, η κληρονομία και τα αίτια του θανάτου του

Έπασχε από AIDS; Ήταν κοκαϊνομανής; Εθισμένος στα αναλγητικά; Είχε έναν κρυφό, εξώγαμο γιο; Ή περισσότερους;  Ο Prince πέθανε, τα «σκυλιά» χορεύουν γύρω από τις στάχτες του.

Της Κάλλιας Καστάνη

Σταρ-περφόμερ, δεξιοτέχνης σολίστας, λαμπρός αρχηγός συγκροτήματος και ένας ηλεκτρισμένος ερμηνευτής. Ο υπέροχος Prince βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη 21 Απριλίου, σε ηλικία 57 χρόνων, μέσα σε έναν ασανσέρ του Paisley Park Studios, της έπαυλής του που βρίσκεται σε προάστιο της Μινεάπολης. Πέθανε μόνος και αβοήθητος – το άψυχο σώμα του βρέθηκε 13 ώρες αργότερα, από κάποιον εργαζόμενο της έπαυλης. Η αιτία του θανάτου του παραμένει μέχρι σήμερα ένα μυστήριο, παρά το γεγονός ότι έγινε νεκροψία και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ή της δολοφονικής ενέργειας.

Η νεκροψία, ωστόσο, αποκάλυψε στον οργανισμό του Prince, ίχνη από ένα εξόχως δυνατό οπιοειδές παυσίπονο, το Percocet, ένα σκεύασμα που περιέχει τις ουσίες οξυκωδόνη και ακεταμινοφαίνη και θεωρείται ιδιαίτερα εθιστικό – έτσι, τουλάχιστον, έγραψε η εφημερίδα Minneapolis Star Tribune επικαλούμενη πηγές, μεταξύ του team που συμμετείχε στις έρευνες. Επίσης, ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα του pop star ήταν πολύ χαμηλός, μια ένδειξη ότι ήταν άρρωστος. Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου ιατροδικαστικού γραφείου απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που διαρρέουν στα αμερικανικά Μέσα, μη θέλοντας να «θρέψει» την ανεξέλεγκτη φημολογία, που περιπλέκει μια ήδη μπερδεμένη ιστορία

 35253

ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο PRINCE;

Εκδοχή πρώτη: ο Prince είχε επικίνδυνο, πολύχρονο εθισμό στην κοκαΐνη. Γίνεται λόγος για μια καταγγελία που είχε γίνει 5 χρόνια πριν, στις 20 Ιουνίου 2011, με ανώνυμη κλήση στην αστυνομία. Μια ανώνυμη γυναίκα, κατήγγειλε τότε πως ο Prince, της είχε εκμυστηρευθεί στη Γερμανία πως έκανε αλόγιστη χρήση και «δεν μπορούσε να ελέγξει» αυτή την κακή συνήθειά του. Οι Αρχές έλαβαν υπόψη την πληροφορία, αλλά αποφάσισαν να μην ερευνήσουν το θέμα περαιτέρω, καθώς επρόκειτο για παλιότερο συμβάν – τίποτα, τότε δεν έδειχνε ότι ο Prince διέτρεχε άμεσο κίνδυνο. Άλλοι φίλοι του καλλιτέχνη, διαψεύδουν την καταγγελία. Η Sheila E., επί μακρόν συνεργάτιδά του, ανέφερε ότι τον γνώριζε 38 χρόνια και «ποτέ δεν τον είδα να παίρνει ούτε ασπιρίνη».

fdfdf

Εκδοχή δεύτερη: o Prince έπασχε από AIDS , αλλά ως μάρτυρας του Ιεχωβά είχε αρνηθεί τη θεραπεία, πιστεύοντας πως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την ασθένεια με προσευχή και αναλγητικά. Αυτή την εκδοχή υιοθέτησε το περιοδικό National Enquirer, υποστηρίζοντας πως ο σταρ διαγνώστηκε για πρώτη φορά με τον ιό HIV στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – στα τέλη 2015, οι εξετάσεις του έδειξαν πως έπασχε από AIDS. Έκτοτε, η κατάστασή του διαρκώς χειροτέρευε. Την ημέρα του θανάτου ζύγιζε 36 κιλά. Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Enquirer «οι γιατροί είπαν στον Prince ότι η θερμοκρασία του σώματός του έχει πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα του φυσιολογικού και ότι οι αιματολογικές αναλύσεις του ήταν ασυνήθιστα κακές».
«Του έλειπε σίδηρο, ήταν αδύναμος και συχνά αποπροσανατολιζόταν. Έτρωγε σπάνια, το πρόσωπό του ήταν κίτρινο ενώ σε κακή κατάσταση ήταν τα νύχια του», δήλωσε η ίδια πηγή στο περιοδικό. Ο 57χρονος τραγουδιστής είχε εθιστεί στο φάρμακο Percocet προκειμένου να αντιμετωπίσει τους πόνους.

prince

Εκδοχή τρίτη: ο 57χρονος σούπερ σταρ ήταν εθισμένος στα οπιούχα φάρμακα – σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η αστυνομία δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνά τους γιατρούς, τα κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές, τους λογαριασμούς e-mail όσων εργάζονται στο Paisley Park ή ενδέχεται να «εφοδίαζαν» τον Prince με τα φάρμακα αυτά.
Ρεπορτάζ της «Star Tribune» στις 22 Απριλίου,  επιμένει πως την ημέρα που πέθανε ο Prince σκόπευε να συναντήσει έναν θεραπευτή, τον Dr Kornfeld ειδικό σε θέματα απεξάρτησης από οπιούχες ουσίες. «Το σχέδιο ήταν να επέμβουμε άμεσα και να του δίναμε ειδική θεραπεία. Ο γιατρός ήταν σε αποστολή σωτηρίας», είπε ο Andrew Kornfeld και συνέχισε: «Έφτασα την Πέμπτη στις 21 Απριλίου το πρωί στη Μινεάπολη και λίγο μετά πληροφορήθηκα ότι ο Prince κατέρρευσε στο ασανσέρ του σπιτιού του».

prince01
Εκδοχή τέταρτη:  ο 57χρονος τραγουδιστής, έξι μέρες πριν πεθάνει είχε πάρει υπερβολική δόση αναλγητικών (και μάλιστα Percocet, το οποίο θεωρείται κατάλληλο για τους οξείς πόνους στις αρθρώσεις που δεν αντιμετωπίζουν τα κοινά, συμβατικά αναλγητικά) για ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο ισχίο του – ένα πρόβλημα, για το οποίο μάλιστα είχε χειρουργηθεί παλιότερα.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε στις 15 Απριλίου, μετά τη συναυλία του στην Ατλάντα, οπότε το προσωπικό του τζετ έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόις, προκειμένου ο σταρ να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Πηγές αναφέρουν πως οι γιατροί συνέστησαν στον τραγουδιστή να μείνει ένα 24ωρο στο νοσοκομείο, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι managers του, αρνήθηκαν, όταν ενημερώθηκαν πως δεν υπήρχε μονόκλινο δωμάτιο. Έτσι, ο Prince έφυγε από το νοσοκομείο, αν και «δεν ήταν σε καλή κατάσταση», όπως είπαν οι ίδιες πηγές στο TMZ. Άλλες αμερικανικές ιστοσελίδες γράφουν πως όντως ο Prince επισκέφθηκε το νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί τού έδωσαν την αποκαλούμενη «save shot» (σωτήρια ένεση), η οποία χορηγείται συνήθως σε άτομα που έχουν κάνει υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Eκδοχή  πέμπτη: σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, ο Prince ταλαιπωρούνταν απλώς από μια κοινή γρίππη. Μαρτυρίες από το στενό του, οικογενειακό, περιβάλλον επιμένουν πως πριν πεθάνει είχε να κοιμηθεί έξι μέρες. Είχε δουλέψει σερί επί 154 ώρες…

 prince1

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ PRINCE

O αιφνίδιος θάνατος του Prince, ο οποίος πέθανε χωρίς να αφήσει διαθήκη, έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει το «κυνήγι θησαυρού» των κληρονόμων του. Εν προκειμένω, ο όρος «κυνήγι» είναι ακριβής – η περιουσία-μαμούθ του καλλιτέχνη έχει βάλει εκατοντάδες άτομα «στο χορό» της διεκδίκησης μεριδίου από την κληρονομιά του. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως, μέχρι στιγμής, έχουν εμφανιστεί πάνω από 700 άτομα, από διάφορα σημεία των ΗΠΑ (σ.σ. συνεχώς δε προστίθενται και καινούριοι διεκδικητές) που δηλώνουν «στενοί συγγενείς» του εκλιπόντος, στον ένα ή τον άλλο βαθμό. Μεταξύ αυτών, μια μυστηριώδης γυναίκα, η Durcell Gresham Johnston, η οποία προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που –υποτίθεται- αποδεικνύουν πως είναι ετεροθαλής αδελφή του Πρίγκηπα, από άλλο πατέρα, και ζήτησε να της αναγνωριστεί κληρονομικό δικαίωμα. Κι άλλοι – κάποιος, ανώνυμος μέχρι στιγμής, εξώγαμος γιος που ζήτησε να παραστεί στην κηδεία του. Ένας 39χρονος κρατούμενος σε ομοσπονδιακή φυλακή του Κολοράντο, ονόματι Carlin Q.Williams, ο οποίος ισχυρίζεται επίσης πως είναι βιολογικός γιος του τραγουδιστή, «καρπός» μιας μεθυσμένης ερωτικής βραδιάς στα 17 ή στα 18 του. Θείοι, άνθρωποι που δηλώνουν «μέναμε στην ίδια γειτονιά, άρα ίσως είμαστε συγγενείς», άλλοι που υποστηρίζουν πως εμφανίζονται με τον Prince στην ίδια φωτογραφία, σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι. Για να λυθεί αυτό το απίστευτο πρόβλημα, κλήθηκε μία εταιρία η οποία πρόκειται να διενεργήσει εξετάσεις DNA στους ενδιαφερόμενους ώστε να επιβεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας αν έχουν ή όχι κάποια συγγένεια με τον «μικρό πρίγκηπα» της ποπ.

princee

H περιουσία του Prince υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια -άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δικαιώματα από τις πωλήσεις των albums του (σ.σ. οι οποίες έχουν ήδη, εκτοξευθεί στα charts τις τελευταίες μέρες) και τα έσοδα από τα χιλιάδες ακυκλοφόρητα κομμάτια του θα ανεβάσουν το ποσό στα 500 ή και 800 εκατομμύρια. Mε βάση τη νομοθεσία της Μινεσότα, όπου πέθανε ο Prince, τα χρήματα αυτά, ελλείψει απογόνου του, τα κληρονομούν τα αδέλφια του Prince: η μοναδική εξ’ αίματος αδερφή του, η 55χρονη Tyka Nelson (μια πρώην ναρκομανής που στο παρελθόν εργαζόταν και ως ιερόδουλη), οι John Nelson, Norrine Nelson, Sharon Nelson, Alfred Jackson and Omarr Baker (τα πέντε, εν ζωή ετεροθαλή αδέλφια του από το δεύτερο γάμο του πατέρα του) και ένας ακόμα εγγονός, απόγονος ενός πεθαμένου ετεροθαλούς αδελφού, ο οποίος διεκδικεί, επίσης μερίδιο.

Την προηγούμενη Δευτέρα, όλοι τους έδωσαν το παρών τους στο δικαστήριο της Μινεσότα που μέλλει να καθορίσει την τύχη της περιουσίας του pop star – μεταξύ άλλων το ποιος θα έχει το δικαίωμα διαχείρισης του ονόματος, των πνευματικών δικαιωμάτων από τη μουσική του Prince ή το ποιος θα αποφασίσει τι θα απογίνουν τα ακυκλοφόρητα κομμάτια που λέγεται πως «κοιμούνται» στο θησαυροφυλάκιο της έπαυλής του καλλιτέχνη, στο Paisley Park. Πέρσι, η μάνατζερ του Prince είχε δηλώσει στην Guardian, ότι ο σταρ είχε μεγάλο μουσικό «απόθεμα» ή έστω αρκετό για να βγάζει ένα album κάθε χρόνο για τον επόμενο αιώνα, ωστόσο σκόπευε να το κάψει. Αλήθεια ή ψέματα, κανείς δεν το ξέρει – σε κάθε περίπτωση, είναι μια απόφαση που δύσκολα θα πάρουν οι κληρονόμοι του. Τα λεφτά, είναι πολλά…

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS