CELEBRITIESSHOWBIZΣυνέντευξη Τάμτα: «Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν προκρίθηκε η Γεωργία»

Συνέντευξη Τάμτα: «Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν προκρίθηκε η Γεωργία»

Η Τάμτα, λίγες ώρες πριν ανέβει -για τελευταία φορά- στη σκηνή της Eurovision, μιλά αποκλειστικά στο TV Μανία, για τη θεαματική πρόκρισή μας στον τελικό, για τη σχέση της με την Katrine Duska, τις προσδοκίες της, την εμπειρία της στο Τελ Αβίβ και για το… γούρι της.

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Χάμπαλης

Πώς νιώθεις τώρα που πέρασες στον τελικό; Είσαι αισιόδοξη;

Ο ημιτελικός ήταν μια εμπειρία που πραγματικά απόλαυσα και είμαι πολύ χαρούμενη που η Κύπρος είναι στον τελικό και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, με στόχο να κάνουμε τους Κύπριους περήφανους με την παρουσία μας στη σκηνή.

 

Είσαι έτοιμη για μια θέση στην πεντάδα; Ή η περσινή δεύτερη θέση της Κύπρου σε «πιέζει» για πρωτιά;

Είχαμε δηλώσει από την αρχή ότι δεν είμαστε εδώ για μια συγκεκριμένη θέση. Ο φετινός μας στόχος είναι αυτός που ανέφερα και προηγουμένως, να έχει δηλαδή, η Κύπρος την εκπροσώπηση που της αξίζει αλλά και την προβολή που της αρμόζει. Γι’ αυτό άλλωστε χθες έδωσα 35 συνεντεύξεις μόνο σε μια μέρα.

 

Τελικά η Eurovision ήταν ένα όνειρο σου που εκπληρώθηκε;

Η Eurovision με γυρόφερνε και τη γυρόφερνα εδώ και χρόνια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που είμαι τώρα εδώ στο Τελ Αβίβ και που ζω αυτή τη μοναδική εμπειρία.

 

Ήταν όπως την φανταζόσουν;

Η εμπειρία είναι μοναδική. Είναι ό,τι πιο δυνατό έζησα επαγγελματικά μέχρι τώρα. Ανυπομονώ να ξαναβγώ αύριο στη σκηνή στον μεγάλο τελικό.

 

Πώς θα περιέγραφες όλη αυτή την εμπειρία;

Το να βρίσκεται ένας καλλιτέχνης σε αυτή τη σκηνή είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα, που αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το περιγράψεις με λέξεις. Όλη η προετοιμασία τόσων μηνών, συμπυκνωμένη σε 3 λεπτά, που σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ.

 

Είσαι χαρούμενη που είσαι μέρος όλης αυτής της διαδικασίας;

Εννοείται, είναι κάτι που ήθελα να ζήσω και χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Κύπρο που τόσο αγαπώ. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Κύπρο και όλους εσάς, για την εμπιστοσύνη αλλά κυρίως για την αγάπη και τη στήριξή σας.

 

Τι σε άγχωσε περισσότερο όλο αυτό το διάστημα των προβών, των dress rehearsal και των ημιτελικών;

Δεν με άγχωσε κάτι συγκεκριμένο απλά ήθελα να λειτουργήσουν όλα όπως τα είχαμε ονειρευτεί εγώ και η ομάδα μου. Τα τεχνικά προβλήματα που όντως είχαμε επιλύονται και ανεβαίνουμε αύριο στη σκηνή, για δεύτερη φορά, ακόμα πιο δυνατά.

 

Σε επηρέασαν οι δημοσκοπήσεις και οι αποδόσεις των γραφείων στοιχημάτων για τη συμμετοχή μας;

Δεν παρακολουθώ τα προγνωστικά. Έτσι κι αλλιώς είναι μια ένδειξη και όχι κάτι παραπάνω. Είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου και ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να είναι μια σκηνική παρουσία που θα σας κάνει χαρούμενους.

 

Ξεπεράστηκε το πρόβλημα που προέκυψε με την υγεία σου ή υπάρχει η πιθανότητα να σε δούμε on stage χωρίς τακούνια, όπως γράφτηκε σε κάποια site;

Ήταν ένα πρόβλημα που με έκανε πιο δυνατή και θα με δείτε και στον τελικό με τακούνια, όπως με είδατε άλλωστε και στον ημιτελικό.

 

Είσαι από τους ανθρώπους που δεν τα βάζουν εύκολα κάτω. Ή τουλάχιστον αυτό φάνηκε από την εκρηκτική παρουσία σου όλο αυτό το διάστημα στο Τελ Αβίβ.

Το σλόγκαν του διαγωνισμού «Dare to Dream» είναι και σλόγκαν της δικής μου ζωής. Ένα κορίτσι στη Γεωργία, με ένα βρέφος αγκαλιά, ονειρεύτηκε να τραγουδά σε σκηνές και να έχει την αγάπη του κόσμου. Οι δυσκολίες είναι απλά εκεί για να μας κάνουν πιο δυνατούς και να λοιπόν, που θα βρεθώ στη μεγαλύτερη σκηνή της Ευρώπης.

 

Υπήρξε κάποια στιγμή που λύγισες; Που ήθελες με κάποιο τρόπο να αποβάλεις όλο αυτό το άγχος που συνοδεύει την εκπροσώπηση μιας χώρας στο διαγωνισμό;

Η απόφασή μου ήταν εντελώς συνειδητοποιημένη και όταν παίρνω μια απόφαση μένω στοχοπροσηλωμένη στο να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και αυτό ακριβώς είναι αυτό που κάνω.

 

Τι σου δίνει δύναμη; Τι σου γεμίζει τις μπαταρίες σου και σε κάνει να χαμογελάς;

Οι δικοί μου άνθρωποι που με στηρίζουν αλλά και η υπέροχη ομάδα που έχουμε και που όλοι μαζί δίνουμε και την ψυχή μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Η κόρη σου, Άννυ, ήταν στήριγμά σου όλες αυτές τις μέρες στο Ισραήλ;

Η Άννυ είναι εδώ και με στηρίζει και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

 

Τι σου ευχήθηκε;

Να το απολαύσω σαν εμπειρία.

 

Είναι το γούρι σου ή δεν πιστεύεις σε τέτοιου είδους προλήψεις;

Η Άννυ είναι κάτι περισσότερο από γούρι και στην τελική η αγάπη των δικών σου ανθρώπων είναι πάντα ανεκτίμητη.

 

Sexy, δυναμική, κομψή, το απόλυτο θηλυκό επάνω στο stage της Eurovision

Θεωρώ ότι σκηνικά είναι μια εμφάνιση με fashion στοιχεία που αρμόζει σε ένα πολύ pop dance τραγούδι, όπως το «Replay».

 

Βοήθησε, βέβαια, σε αυτό και η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, η οποία ήταν συνεχώς στο πλευρό σου.

Με την Αλεξάνδρα συνεργαζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και βεβαίως και σε αυτή τη περίπτωση όπου μαζί με τους Mi-ro δημιουργήθηκε η ενδυματολογική εικόνα που είδατε στον ημιτελικό και θα ξαναδείτε αύριο το βράδυ.

 

Δεν μου λες, σου αρέσει το τραγούδι της Ελλάδας; Υπήρχε συνεργασία όλες αυτές τις ημέρες με την ελληνική αποστολή;

Να ξέρετε ότι στηρίζω την Κατερίνα και το υπέροχό της τραγούδι και υπάρχει ένα όμορφο κλίμα, τόσο ανάμεσα σε εμάς όσο και στις δύο αποστολές.

 

Ποια άλλη χώρα ξεχωρίζεις; Είσαι κι εσύ της άποψης ότι του χρόνου ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Ολλανδία;

Υπέροχο το τραγούδι της Ολλανδίας και πρέπει να πω ότι στεναχωρήθηκα πολύ που δεν προκρίθηκε η Γεωργία αλλά και η Πορτογαλία. Είναι απρόβλεπτη η Eurovision, οπόταν, μην περιμένετε να σας πω σε ποια χώρα θα διεξαχθεί του χρόνου ο διαγωνισμός.

 

Θα ήθελες να εκπροσωπήσεις και την Ελλάδα κάποια στιγμή;

Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, όπως και την Κύπρο τις οποίες θεωρώ ένα δισκογραφικό αλλά και εθνικό χώρο και γι’ αυτό απάντησα θετικά σε αυτή, τη δεύτερη κατά σειρά τιμητική πρόταση της Κύπρου. Ποτέ μη λες ποτέ αλλά τώρα είμαι επικεντρωμένη σε αυτή τη διοργάνωση. Το ίδιο ισχύει και για τη Γεωργία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS