ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΤα πάθη των... Χριστών

Τα πάθη των… Χριστών

Ανεξήγητα ατυχήματα, μυστήρια φαινόμενα και ονόματα που στιγματίστηκαν για πάντα ως «αυτοί που υποδύθηκαν τον Χριστό». Μεταφυσική κατάρα λοιπόν ή τυχαία περιστατικά; Τι πραγματικά συμβαίνει;

 Του Πιερή Παναγή

 

Jeffrey Hunter  – Ο Βασιλιάς των Βασιλέων

Ήταν ένα απ’ τα golden boys της δεκαετίας του ’50 με μεγάλες προοπτικές καριέρας. Έπαιξε δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως John Wayne, Joanne Woodward και πολλοί άλλοι. Όταν ο σκηνοθέτης του «Επαναστάτης Χωρίς Αίτια», Nicholas Ray του είπε ότι θέλει να κάνει μια ταινία με τη ζωή του Θεανθρώπου, αυτός δέχτηκε αμέσως χωρίς πολλά. Αποφάσισε να δώσει ένα απλό, σχεδόν αφαιρετικό πορτρέτο για το Χριστό και τα κατάφερε περίφημα. Βέβαια, όταν σε ένα test screening, όπου έδειξαν σε μικρό αριθμό κοινού την ταινία, αυτοί δυσαρεστήθηκαν αφού είδαν το δασύτριχο στήθος του Jeffrey στη σκηνή της Σταύρωσης. Έτσι, έπρεπε να ξαναγυρίσουν τη συγκεκριμένη σκηνή αφού ο Jeffrey έκανε πρώτα αποτρίχωση. Αμέσως μετά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, οι προτάσεις για κάποιο ρόλο σταμάτησαν και έτσι, πολλά χρόνια έμεινε στην αφάνεια.

Λίγο όμως  πριν το τέλος της δεκαετίας του ’60, ο Jeffrey τραυματίστηκε θανάσιμα από ένα «απλό» χτύπημα καράτε από τον κολλητό του φίλο. Χτύπησε σοβαρά στο λαιμό, υπέστη μερική παράλυση και σε λίγες ώρες πέθανε αφήνοντας τους γιατρούς άναυδους αφού όπως οι ίδιοι δήλωσαν αργότερα, επρόκειτο για ένα πραγματικά σπάνιο συμβάν!

jeffreyhunter

Robert Powell – Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Αρχικά ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, πόνημα του Franco Zeffirelli, προγραμματιζόταν για ταινία μεγάλου μήκους αλλά τελικά παραήταν μεγάλη σε διάρκεια και γι’ αυτό προβλήθηκε παγκόσμια υπό μορφή σήριαλ με τις ευλογίες του Βατικανού.

Ο Άγγλος Robert Powell ήταν αγγελικά όμορφος, και τον θυμόμαστε ως το ιδανικότερο κινηματογραφικό Ιησού που πέρασε ποτέ απ’ τους τηλεοπτικούς δέκτες. Η φήμη του μετά σήριαλ, άγγιξε το ζενίθ ενώ το εκτόπισμα της ταινίας-σήριαλ ήταν πρωτοφανές: άνθρωποι τον προσκυνούσαν στο δρόμο, ιερείς τον καλούσαν να μιλήσει στους πιστούς μέσα σε κατάμεστες εκκλησίες και πολλοί του ζητούσαν να τους θεραπεύσει…

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε να έχει μανιοκαταθλιπτικό σύνδρομο, με έντονα ups & down που τον κράτησαν για πολλά χρόνια μακριά από κινηματογραφικά ή έστω τηλεοπτικά πλατό. Επίσης, φημολογείται, τόσο στο Hollywood όσο και έξω απ’ αυτό, ότι ο Robert έκανε πολλές αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας. Ο ίδιος σήμερα ζει απομονωμένος με την γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους στην αγγλική εξοχή.

 robertpowell

Willem Dafoe – Ο Τελευταίος Πειρασμός

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Martin Scorsese θα μετέφερε στον κινηματογράφο το μαυροπινακισμένο απ’ το Βατικανό και την ελληνική εκκλησία, βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Τελευταίος Πειρασμός», τόσο το Βατικανό όσο και φανατικοί πιστοί ξεσηκώθηκαν εναντίων του. Σκληροπυρηνικοί χριστιανοί μόλις άκουσαν ότι ο Willem Dafoe θα υποδυόταν τον Χριστό, που θα παρουσιαζόταν ως κοινός θνητός, με σεξουαλικά ένστικτα και το δίλημμα εάν θα ενδώσει ή όχι στη Μαγδαλινή έστησαν καραούλι έξω απ’ τα στούντιο.

Καθώς γυριζόταν η ταινία, ο ηθοποιός έχασε για τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα την όραση του λόγω υπερβολικής χρήσης κορτυζονούχων κολλυρίων, αφού ακολούθησε τη συμβουλή ενός φίλου του, ο οποίος του πρότεινε τη μέθοδο αυτή για να καταφέρει έντονη διαστολή της κόρης των ματιών του και να αποκτήσει μια…υπεράνθρωπη ματιά! Ευτυχώς ύστερα από τρεις μέρες είδε το φως του αλλά έμεινε με δυο χείλη καμένα αφού αποκλείστηκε απ’ τα Όσκαρ γιατί η ακαδημία πίστευε πως αν του έδινε την υποψηφιότητα θα ξεσηκώνονταν περισσότερο οι φανατικοί πιστοί.

 willemdafoe

Jim Caviezel – Τα πάθη του Χριστού

Πολλοί χαρακτήρισαν την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Mel Gipson «αηδιαστική και αναίτια» ενώ πολλοί έλεγαν ότι όσοι εργάστηκαν σ’ αυτή είναι «εγκάθετοι του Σατανά».

Ο Jim Caviezel, ο άντρας με τα πιο εκφραστικά μπλε μάτια του Hollywood σύμφωνα με πολλούς, αναγκάστηκε για πέντε μήνες να φοράει καθημερινά σκούρους καφέ φακούς επαφής. Αυτό βέβαια ήταν το λιγότερο αφού είναι ο «Χριστός» εκείνος με τα περισσότερα ατυχήματα. Καταρχήν, έπαθε υποθερμία, μετά πνευμονία και αργότερα κάταγμα στον ώμο αφού κουβαλούσε για ώρες το σταυρό στην πλάτη του. Το πιο παράξενο απ’ όλα όμως είναι ότι κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της Σταύρωσης, τον χτύπησε κεραυνός!

jimcaviezel

Αλέξης Γκόλφης

Ο Αλέξης Γκόλφης, ο ελληνικός Χριστός του σήριαλ «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», πέθανε στα 59 του, μόνος και αβοήθητος ενώ η σωρός του έμεινε για δυο μήνες στα αζήτητα αφού πέθανε τον Αυγουστο του 2007 και ο θάνατός του αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου. Ο ίδιος ζούσε σε ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο και ετοιμόρροπο σπίτι στα Πατήσια και έτρωγε  σκουπίδια ή τροφές που έβαζαν οι κάτοικοι απ’ τις γύρω περιοχές στις γάτες και στα αδέσποτα σκυλιά

Ο ίδιος σε μια απ’ τις τελευταίες του συνεντεύξεις είχε πει στο Down Town: «Στη σειρά «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» με επέλεξαν ανάμεσα σε χιλιάδες ηθοποιούς. Δεν θεωρώ βέβαια ότι αυτός ο ρόλος είναι ο σπουδαιότερος της καριέρας μου αλλά σίγουρα είναι αυτός που με στιγμάτισε. Γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο Χριστός με «κυνήγησε» και με κυνηγάει ακόμη. Είχε τόση μεγάλη απήχηση στο κόσμο και τόσο μεγάλες επιπτώσεις σε μένα. Με άλλαξε αυτός ο ρόλος. Όχι επειδή έπαιξα το Χριστό αλλά επειδή ξαφνικά εκτινάχθηκα στα ύψη. Ήμουν πολύ μικρός για να αποκτήσω τέτοια δόξα. Δεν ήμουν προετοιμασμένος. Έκανα υπερβάσεις, είχα καβαλήσει το καλάμι, νόμισα πως ήμουν ο ίδιος ο θεός. […]«Για κάποιους ανθρώπους, είχα μια ξεχωριστή θέση στην κοινωνία, άλλωστε ήμουν εγώ που είχα παίξει το Χριστό. Πώς μπορούσα ξαφνικά να τους πω: «Γεια σας, τώρα κάνω επιθεώρηση και θα γελάσετε πολύ βλέποντας το Χριστό επί σκηνής;».

golfis

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS