CELEBRITIESSHOWBIZΤαξίδι στην πόλη των Χανίων

Ταξίδι στην πόλη των Χανίων

Στην παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης, σ’ ένα από τους σημαντικότερους λιμένες της και πρωτεύουσα του νομού Χανίων, ταξιδεύει αυτή την Κυριακή η Δέσποινα Βανδή.

Σ’ αυτό το επεισόδιο το «My Greece» μας ξεναγεί στα Χανιά, μία πόλη με μοναδική ομορφιά και πλούσια ιστορία. Πλάνα από τον Ενετικό Φάρο και τη μοναδική παλιά πόλη των Χανίων με τα εμβληματικά κτίρια. Η εκπομπή επισκέπτεται το πατρικό σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα (εκεί βρίσκονται πολλά νεοκλασικά κτήρια από την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, όπως και τα τότε προξενεία των Μεγάλων Δυνάμεων) που αποτέλεσε την οικία του Έλληνα πολιτικού για τριάντα και πλέον χρόνια. Επίσης επισκέπτεται τον λόφο πάνω από τη Χαλέπα, όπου βρίσκεται ο Προφήτης Ηλίας με τους Τάφους των Ελ. και Σ. Βενιζέλου. Μία καταπράσινη περιοχή με μαγευτική θέα.

 

Από την εκπομπή δε θα μπορούσαν να λείψουν η λύρα και το λαούτο, οι τοπικοί χοροί και οι παραδοσιακές φορεσιές. Με συνταξιδιώτη τον Βαγγέλη Δρίσκα, ανακαλύπτουμε τους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής . Η Δέσποινα και ο Βαγγέλης ξεκινούν με την περίφημη μπουγάτσα Χανίων με την τυρένια κρεμώδη γέμιση που αποτελεί σημείο αναφοράς σε όλους τους κατοίκους αλλά και ξένους επισκέπτες που με υπνωτισμένο βήμα, είτε το θέλεις είτε όχι, θα φας. Στη συνέχεια επισκέπτονται φυτείες με αβοκάντο, που υπάρχουν σε αφθονία σ’ αυτό τον τόπο και μαγειρεύουν με αυτά. Η περιήγηση συνεχίζεται με τη Δέσποινα να συναντά έναν από τους κομπάρσους της ταινίας «Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη. Απολαύστε ένα ακόμη συναρπαστικό επεισόδιο του «My Greece» αυτή την Κυριακή στις 7:10μ.μ στο Omega.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS