ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΤο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της βασιλικής οικογένειας

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι της βασιλικής οικογένειας

Τα Χριστούγεννα είναι μια ιερή παράδοση για όλους και η βασιλική οικογένεια δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Κάθε χρόνο στις 19 ή 20 Δεκεμβρίου, η βασίλισσα Ελισάβετ μεταφέρεται στο Sandringham House στο Norfolk και η υπόλοιπη οικογένεια φτάνει στην ώρα του γεύματος την παραμονή των Χριστουγέννων (ωστόσο, φημολογείται ότι ο πρίγκιπας William, η Kate Middleton και τα παιδιά τους θα περάσουν την ημέρα των Χριστουγέννων με την οικογένεια της Kate).

Ο Darren McGrady, πρώην σεφ της βασιλικής οικογένειας αποκάλυψε πώς περνούν τις επόμενες ημέρες.

Όταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας φτάσει, ο βαλές του τον συνοδεύει στο δωμάτιο, ενώ τα δώρα του τοποθετούνται σε τραπέζια για κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας. Οι βασιλείς έχουν γερμανικές ρίζες, οπότε ακολουθούν κάποιες γερμανικές παραδόσεις στους εορτασμούς τους. Μετά το απογευματινό τσάι, ανοίγουν τα δώρα, όπως στη γερμανική παράδοση. Την ημέρα των Χριστουγέννων η οικογένεια τρώει ένα καλό πρωινό πριν πάει στην εκκλησία. Μετά την εκκλησία έχουν το μεγάλο γεύμα που περιλαμβάνει μια σαλάτα με γαρίδες ή αστακό, ψητή γαλοπούλα, όλα τα παραδοσιακά συνοδευτικά πιάτα όπως καρότα και λαχανάκια Βρυξελλών και χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με βούτυρο και brandy για επιδόρπιο. Τρώνε το ίδιο γεύμα κάθε χρόνο. Μετά από αυτό, κάθονται και βλέπουν τη χριστουγεννιάτικη ομιλία της βασίλισσας και μετά χωρίζονται και ξανασυναντιούνται το απόγευμα για το καθιερωμένο τσάι και κέικ φρούτων και το βράδυ, όπου τους περιμένει ένας μπουφές με 15-20 πιάτα για το δείπνο. Δεν έχουν ορεκτικά και καναπεδάκια- αυτά τα τρώνε μόνο την παραμονή Πρωτοχρονιάς”.

Αμέσως πριν το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, ο αρχιμάγειρας μπαίνει στο δωμάτιο, κόβει τη γαλοπούλα και μόλις τελειώνει η βασίλισσα τον παρουσιάζει με ένα ποτήρι ουίσκι και ανταλλάσσουν ευχές. Είναι η μοναδική φορά το χρόνο που συμβαίνει αυτό και είναι μία από τις αγαπημένες παραδόσεις για τους σεφ”.

Ωστόσο, ενώ το παλάτι του Buckingham είναι πάντα στολισμένο, το Sandringham είναι μια ιδιωτική κατοικία με μίνιμαλ διακόσμηση- υπάρχουν δύο μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο σαλόνι, τα οποία η οικογένεια έχει εδώ και 30 χρόνια. Επίσης, η βασίλισσα αγαπά τη σοκολάτα, ειδικά την υγείας, και τη μέντα, οπότε πάντα υπάρχει κάποιο σχετικό κέρασμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS