CELEBRITIESSHOWBIZΤο μυστήριο της Jennifer Aniston

Το μυστήριο της Jennifer Aniston

Δυναμική, απροσποίητη και σέξι. Η Ελληνοαμερικανίδα σταρ έχει όλες τις προδιαγραφές για να την αγαπούν τα περιοδικά. Κυρίως διαθέτει μια αναπόδραστη κοινοθνητοσύνη που την κάνει ακαταμάχητη για το κοινό, ακόμα και στα 50 της χρόνια.

Του Κώστα Μπουρούση

Η Όντρεϊ και ο Νικ είναι ένα τυπικό αμερικανικό ζευγάρι της διπλανής πόρτας, που θα συναντήσεις αν μένεις στο Μπρούκλιν και μέσα στη μαύρη νύχτα ψάξεις να δανειστείς ένα λεμόνι ή έστω λίγη ζάχαρη. Εκείνη είναι κομμώτρια που αντί, σύμφωνα με ριζωμένα στο DNA των όπου γης κομμωτηρίων ήθη και έθιμα, να ψυχαναλύει τις πελάτισσές της, ψυχαναλύεται μέσα από την προβολή του εαυτού της στις βιωματικές καθημερινές ιστορίες τους. Εκείνος είναι ένας αστυνομικός που τρέφει τον ευσεβή πόθο να ανελιχθεί σε επιθεωρητή. Εις μάτην, αφού αποτυγχάνει με χαρακτηριστική συνέπεια στις σχετικές εξετάσεις. Ο γάμος τους δεν πηγαίνει ακριβώς από το κακό στο χειρότερο. Είναι όμως υποταγμένος σε μια ρουτίνα που δουλεύει με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Η παλιά αλλά ουδόλως λησμονημένη υπόσχεση για ένα ταξίδι στην Ευρώπη που θα λειτουργήσει ως σπίθα μήπως και θυμηθούν ότι κάποτε υπήρξαν ερωτευμένοι είναι καιρός να ευοδωθεί. Μέσω μιας μάλλον υπερβατικής σύμπτωσης στην πτήση για την Ισπανία γνωρίζουν έναν βαθύπλουτο Βρετανό γόνο με τίτλο ευγενείας που τους καλεί σε χλιδάτη κοτεράδα για να γιορτάσει τον γάμο της πρώην συντρόφου του με τον θείο του. Η Όντρεϊ και ο Νικ αποδέχονται την πρόσκληση με την ελπίδα να ξορκίσουν τον μικροαστισμό τους με τη μεγαλομανία του ζάμπλουτου νέου φίλου τους. Ο μεγιστάνας θείος δολοφονείται εν πλω – αφού πρώτα έχει αποκληρώσει όλο του το σόι- και το ζευγάρι των Αμερικανών που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα ανάμεσα σε έναν λόρδο, ένα μαχαραγιά, μια χολιγουντιανή ηθοποιό, έναν αμίλητο Ρώσο κι έναν μονόφθαλμο βετεράνο Αφρικανό συνταγματάρχη κατηγορείται για τον φόνο.

Απλοϊκή και σχεδόν αναμενόμενη, αυτή είναι σε αδρές γραμμές η πλοκή του νέου φιλμ του Netflix, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Jennifer Aniston και ο Adam Sadler υποδυόμενοι παρολίγον πειστικά τους αφελείς Αμερικανούς που θαμπώνονται από το όνειρο της Ευρώπης, το χρήμα, την ίντριγκα και τα βάσανα μιας φαινομενικά ευλογημένης από το θεό και τα funds οικογένειας. Το Murder Mystery αποδομεί όλα τα κλισέ των ταινιών μυστηρίου, διακωμωδώντας τα. Δε θα περίμενε κανείς ότι μια ταινία που ώρες – ώρες μοιάζει λιγότερο ενδιαφέρουσα κι από ανάλατο ποπ κορν θα υπερέβαινε τον πήχη της εμπορικής επιτυχίας και θα πετύχαινε ρεκόρ. Όμως με την Jennifer Aniston (εντάξει, και τον Adam Sadler) στο ρόστερ της το αναπάντεχο έγινε το πλέον αναμενόμενο. Το Netflix ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι το Murder Mystery είδαν μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του σχεδόν 31 εκ. συνδρομητές της υπηρεσίας, αναδεικνύοντάς το στην κορυφαία ταινία στην ιστορία του δικτύου και άρα της on demand τηλεόρασης. Για την ιστορία αξίζει να θυμηθούμε ότι μέχρι πρότινος την πρωτοκαθεδρία είχε το πολυθρύλητο πια Birdbox με τη Sandra Bullock.

 

Ποια να συγκριθεί όμως με την Aniston που μπορεί να μη δίνει κάποιο ρεσιτάλ ερμηνείας, όμως υπηρετεί με ευλάβεια την λίγο πολύ τυποποιημένη κινηματογραφική εικόνα της, μιλώντας κατευθείαν στο θυμικό του κοινού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η 50χρονη ηθοποιός είναι μια γυναίκα φαινόμενο. Κι αυτό δεν το πιστοποιεί και δεν το επισφραγίζει αποκλειστικά η συνεργασία της με το Netflix – η οποία πιθανότατα ελέω viral σοδειάς πιθανότατα θα συνεχιστεί -, αλλά το γεγονός πως ό,τι και εάν πει, όπως και αν φωτογραφηθεί, όσες φορές και αν εμφανιστεί από τον Τύπο ως η γυναίκα που οι άνδρες ναι μεν ερωτεύονται και κατόπιν παντρεύονται, αλλά νομοτελειακά εγκαταλείπουν για κάποια καλύτερη, η Aniston συνεχίζει να εμπνέει. Μάλιστα, όσο μεγαλώνει ηλικιακά έχει αποφασίσει να λέει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, γοητεύοντας ακόμα περισσότερο με την πηγαία ειλικρίνειά της, εκείνην που δύσκολα συναντά κανείς σε έναν κόσμο προγραμματισμένο πια να ακκίζεται και να στρογγυλεύει στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Ίσως για αυτή τη μεγάλη διαφορά της Aniston να ευθύνεται η έμμονη αποχή της από το παιχνίδι των social media, στα οποία ακόμα δεν έχει ενδώσει – τουλάχιστον με επίσημους λογαριασμούς. Ό,τι έχει να πει, το λέει μέσω των συνεντεύξεων και των φωτογραφήσεών της, οι οποίες είθισται τα τελευταία χρόνια να προκαλούν σιελόρροια ακόμα και σε άνδρες που ήταν αγέννητοι όταν η ηθοποιός βρισκόταν στο απόγειό της, υποδυόμενη την από κάθε άποψη καθοριστική Ρέιτσελ στα Φιλαράκια. Η παλιοκαιρίστικη συνήθειά της να κάνει εξώφυλλα αντί εφήμερα trending topics μοιάζει σοφή. Στις αρχές Μαΐου φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του Harper’s Bazaar πιο θελκτική, σέξι και σε καλή φόρμα από ποτέ. Εννοείται ότι η topless φωτογραφία της – στην οποία καλύπτει το στήθος της με τα χέρια της – έγινε το απόλυτο “τυράκι” για να ασχοληθούν όλοι μαζί της. Η ίδια υποστήριξε ότι δεν έκανε κάτι παραπάνω από το να “αγκαλιάσει” – κυριολεκτικά και κυρίως μεταφορικά τον εαυτό της. «Το ένιωσα εντελώς φυσικό. Πιστεύω πως τα σώματά μας είναι όμορφα και πως το σημαντικό είναι να τα χαιρόμαστε και να νιώθουμε άνετα. Δεν έχει καμία σημασία η ηλικία. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία ντροπή ή αμηχανία γύρω από αυτό”. Αυτό ειπωμένο από μια γυναίκα που πάτησε τα 50 – και τα γιόρτασε με ένα all star πάρτι, στο οποίο μάλιστα έδωσε το “παρών” μέχρι και ο φερόμενος ως μετανιωμένος Brad Pitt- αποκτά άλλη βαρύτητα.

 

Η Ελληνοαμερικανίδα υποστήριξε τα ίδια και λίγες εβδομάδες αργότερα και ως καλεσμένη στην τηλεοπτική εκπομπή της Ellen De Generes. Εκεί είχε όλον τον χρόνο να απαντήσει σε όλους εκείνους που πεισματικά καθηλωμένοι στα πατριαρχικά στερεότυπα την μέμφονται ότι είναι ένα θαύμα της πλαστικής χειρουργικής και της κοσμετολογίας. Φυσικά αυτοσαρκαζόμενη: “Όπως φαίνεται, πρόσφατα έκανα ένα makeover κόστους ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Οπότε να’ μαι. Είναι κάτι που υποτίθεται πως πας και τα σηκώνεις όλα, τα μαζεύεις και τα κόβεις. Μετά τα πετάς”, είπε. Φυσικά και η Aniston είναι αναμφίβολα χάρμα ιδέσθαι. Κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εξωτερική ομορφιά της. Είναι μια γυναίκα, μια ηθοποιός, ένας άνθρωπος που πάντα έχει κάτι να πει. Και το δηλώνει απλά, εύληπτα και κατανοητά. Χωρίς ποτέ να κομπάζει ότι ανακάλυψε τις μεγάλες αλήθειες της ζωής – στην καθημερινότητα ή στην τέχνη της -και να της μοιράζει ως σοφή σαμάνα. Αυτή η τιμιότητά της είναι που την κάνει ακαταμάχητη. Το γεγονός ότι την κάνει και συμπαθέστερη, πλουσιότερη, επιδραστικότερη και πιο σταρ απ’ όσο ήδη έχει καταφέρει είναι απλώς η λογική αλληλουχία των πραγμάτων.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS