ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΤο υπέροχο ρετιρέ της Diane von Furstenberg στο Μανχάταν

Το υπέροχο ρετιρέ της Diane von Furstenberg στο Μανχάταν

Το ρετιρέ της  Diane von Furstenberg στην καρδιά του Μεγάλου Μήλου είναι ένα μέρος που δίνει μαθήματα αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης.

Στο τεράστιο διαμέρισμα της, το οποίο ξεπερνάει τα 3.250 τετραγωνικά μέτρα η Diane διατηρεί και το ατελιέ της ενώ τα κύρια υλικά κατασκευής του χώρου είναι το ατσάλι και το γυαλί. Την κατασκευή του διαμερίσματος ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο WORKac. Μάλιστα, οι αρχιτέκτονες χρειάστηκε να ενώσουν δύο κτίρια που αγόρασε η Diane von Furstenberg το 2006. Εκεί που κάποτε υπήρχε κενό μεταξύ των κτιρίων, τώρα υπάρχει μια τσιμεντένια σκάλα που οδηγεί από το ισόγειο στο εκπληκτικό σπίτι που βρίσκεται στο πιο ψηλό μέρος του κτιρίου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια μάστερ σουίτα 83 τ.μ.

Στον χώρο της η παγκοσμίου φήμης σχεδιάστρια έχει φροντίσει να έχει παντού τα πράγματα που αγαπάει περισσότερο, ανάμεσα τους οι αγαπημένοι της δίσκοι, τα κάδρα που έχει διαλέξει με προσοχή και τα βιβλία της. Την ίδια στιγμή στους τοίχους υπάρχουν γραμμές μερικές από τις λέξεις που σημαίνουν για εκείνη πολλά. Σοφία, Μεταμόρφωση, Χαρά. Εκτός από μαθήματα διακόσμησης η von Furstenberg μας δείχνει και έναν ισορροπημένο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή.

«Είναι μποέμ, όπως εγώ» λέει η διάσημη σχεδιάστρια, μιλώντας για το σπίτι της. «Δεν είμαι μπουρζουά, ποτέ δεν ήμουν και ποτέ δεν θα είμαι». Η Diane von Furstenberg μπορεί να έχει δύο κτίρια στην κατοχή της στο Μανχάταν, όμως η ίδια νιώθει νομάς. Η περιήγηση της από τις Βρυξέλλες στο Μανχάταν, το Λος Άντζελες, το Μπαλί, το Παρίσι και πίσω την έχει βοηθήσει να γίνει αυτή που είναι σήμερα.

Στο εντυπωσιακό καθιστικό δεσπόζει ένα πορτρέτο της σχεδιάστριας

Η τραπεζαρία που ξεχωρίζει στο κέντρο του χώρου με τις καρέκλες γεμάτες έντονα, σχεδιαστικά μοτίβα.

Μια απ’ τις υπέροχες κρεβατοκάμαρες του σπιτιού

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS