CELEBRITIESSHOWBIZΤρεις οι μνηστήρες, δύο οι διεκδικητές για το TVOne

Τρεις οι μνηστήρες, δύο οι διεκδικητές για το TVOne

Μετά τον Alpha Κύπρου, η διαχείριση του οποίου πέρασε στα χέρια του Ομίλου Παπαέλληνα, τώρα και το TVOne βρίσκεται ένα βήμα πριν την αλλαγή. Ποιοι μπαίνουν στο παιχνίδι εξαγοράς του… Αρχαγγέλου;

Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη

Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις, ατελείωτα πήγαινε-έλα σε Ελλάδα και Κύπρο, μυστικά ραντεβού, σωρούς από έγγραφα και καταλυτικούς μεσολαβητές, η διοίκηση του σταθμού βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη συμφωνία για αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του σταθμού. Μετά τον Ιβάν Σαββίδη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συζητά με άλλους δύο υποψήφιους επενδυτές αυξάνοντας τον αριθμό των μνηστήρων σε τρεις.

Όσον αφορά στον Ιβάν Σαββίδη, ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου συζητά διάφορες μορφές συνεργασίας, όπως η εξαγορά  ή η απλή διαχείριση του σταθμού αναμεταδίδοντας το πρόγραμμα και τις εκπομπές του Epsilon στην Κύπρο.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες μας, στο παιχνίδι μπαίνουν ακόμα δύο διεκδικητές. Πρόκειται για δίδυμο επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη διαχείριση του σταθμού έναντι μηνιαίας σταθερής αμοιβής προς την Αρχιεπισκοπή. Το ίδιο σενάριο συζητά και ο τρίτος μνηστήρας, του οποίου ωστόσο οι οικονομικές προτάσεις δεν φαίνεται να ικανοποιούν την Αρχιεπισκοπή.

Πάντως, μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το ρεπορτάζ δεν υπήρχε τελική κατάληξη, οπότε αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Για την ιστορία, το TVOne ξεκίνησε ως «Ο Λόγος» στις 25 Απριλίου 1992, ήταν ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Κύπρο και ανήκε εξ ολοκλήρου στην Εκκλησία της Κύπρου. Από το 1999, το «Λόγος TV» ξεκίνησε συνεργασία με τον «Τηλέτυπο Α.Ε.» της Ελλάδας. Ο «Λόγος TV» διαβιβάστηκε με το διακριτικό σήμα του Mega Channel στις 11 Οκτωβρίου 1999. Το 2000 τη διαχείριση του καναλιού ανέλαβε η εταιρία «Τηλέτυπος Κύπρου ΛΤΔ» μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου του 2015, όπου ανέλαβε εκ νέου η «Τηλέτυπος Υπηρεσίες ΛΤΔ», μετά τη χρεοκοπία της προηγούμενης εταιρίας. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, λόγω οικονομικών προβλημάτων στο ελληνικό κανάλι, μετονομάστηκε σε MegaOne για να αλλάξει και πάλι στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 και να βαπτιστεί σε TVOne.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS