ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΞανά στο προσκήνιο η δικτατορία της νεότητας στο Χόλιγουντ

Ξανά στο προσκήνιο η δικτατορία της νεότητας στο Χόλιγουντ

Όταν η Kim Cattrall άφησε πίσω της το Sex & the City, αποχαιρέτησε οριστικά τη “Samantha” και κάθε άλλο πικάντικο ρόλο. Όχι όμως από επιλογή της.

Η ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC με αφορμή το ρόλο της στη σειρά του Netflix “Sensitive Skin”, όπου υποδύεται μια γυναίκα εκ διαμέτρου αντίθετη με την πληθωρική Samantha, μια σύζυγο εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που περνά κρίση, αποκαλύπτοντας ότι τώρα που έχει μεγαλώσει δεν της προσφέρονται πικάντικοι ρόλοι.

catrall

Η ηθοποιός έθιξε ξανά τον άγραφο κανόνα του Χόλιγουντ που θέλει τις γυναίκες να έχουν ημερομηνία λήξης, την οποία η ίδια τοποθετεί στην ηλικία των 35 ετών, τονίζοντας πως «Το θέμα δεν είναι να είσαι νέος. Το ζήτημα είναι να είσαι μεγάλος και να νιώθεις νέος.»

Γυναίκες όπως οι Helen Mirren, Judi Dench, Meryl Streep, Kristine Scott Thomas και Michelle Phiffer έχουν μιλήσει για το ίδιο ακριβώς άτυπο όριο ηλικίας που ισχύει για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ.

«Μέχρι το προσδόκιμο ζωής μας φτάσει τα 150 ή κάπου εκεί γύρω, δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες μετά τα 50 θα θεωρούνται βιώσιμο είδος», έχει πει η 54χρονη ηθοποιός Κristine Scott Thomas, προσθέτοντας: «Δεν θέλω να σας φλομώσω στις λυπηρές ιστορίες για εμάς τις μεγάλες γυναίκες που δεν έχουμε δουλειές στις ταινίες, γιατί θα βαρεθείτε. Όμως αυτή είναι η αλήθεια».

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει παλαιότερα και η Michelle Phiffer λέγοντας ότι στο Χόλιγουντ είναι κανόνας ότι οι γυναίκες έχουν ημερομηνίας λήξης. «Ξέρω γυναίκες συναδέλφους που κυριολεκτικά δεινοπαθούν όσο πλησιάζουν τα 50. Το Χόλιγουντ είναι λούνα παρκ για τα νιάτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS