ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΛευκωσίαΘωμάς Μπέκας - Βαρνάβας Ηλία: Γιατί μιλάνε όλοι (ακόμα) για την Μπέμπα;

Θωμάς Μπέκας – Βαρνάβας Ηλία: Γιατί μιλάνε όλοι (ακόμα) για την Μπέμπα;

Δύο σχεδόν χρόνια έχουν περάσει από τότε που η «Μπέμπα»  πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσα, ταράζοντας τα νερά της γαστρονομικής σκηνής με την ιδιαίτερη φιλοσοφία που την ανέδειξε ως ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στο νησί. Οι ιδιοκτήτες της, όμως, δεν επαναπαύονται στιγμή – βάζουν όλο και πιο ψηλά τον πήχη, αντιμετωπίζουν τις νέες προκλήσεις και μας μεταφέρουν τα ενθαρρυντικά τους μηνύματα για την επόμενη μέρα στο χώρο της εστίασης στην Κύπρο.

Από την Νταϊάνα Αζά
Φωτο: Δημήτρης Βαττής

Τι είναι αυτό που έκανε την «Μπέμπα» να ξεχωρίσει από την πρώτη μέρα λειτουργίας της;

Θωμάς: Δεν ξέρω αν είναι κάτι συγκεκριμένο, σίγουρα όμως η αγάπη και ο ενθουσιασμός της ομάδας  έπαιξε το ρόλο του. Αυτά πιστεύω συνδυάστηκαν με επαγγελματική συνέπεια.

Βαρνάβας: Η κινητήρια δύναμη της ομάδας να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία στους καλεσμένους, μέσα από το φαγητό και το σέρβις, καθώς και η προσπάθεια που γίνεται ώστε ο πελάτης φεύγοντας από το εστιατόριο να νιώθει μόνο όμορφα συναισθήματα.

Ποια είναι η φιλοσοφία του εστιατορίου;

Θωμάς: Η ποιότητα, η εποχικότητα και ο σεβασμός προς τον πελάτη.

Βαρνάβας: Ο πελάτης να έχει μπροστά του ένα φαγητό το οποίο να φτιάχτηκε με άριστες πρώτες ύλες και αγάπη, σερβιρισμένο με ένα χαμόγελο

Πόσα έχουν αλλάξει αυτά τα δύο χρόνια λειτουργίας;

Θωμάς: Έχουν αλλάξει πολλά, γιατί στην αρχή ξεκινάς κάπως αμήχανος, μαγκωμένος. Ξέραμε πού θέλαμε να φτάσουμε, αλλά έπρεπε να το πάρουμε βήμα-βήμα. Στην αρχή της λειτουργίας μας, αν εξαιρέσεις 3-4 άτομα που γνωριζόμασταν, οι υπόλοιποι ήμασταν άγνωστοι μεταξύ μας. Μετά από δυο χρόνια, η ομάδα έχει δέσει και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα για πολλά περισσότερα πράγματα.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε κάθε φορά τα νέα σας πιάτα;

Βαρνάβας: Το μενού αποτελείται κυρίως από πιάτα διαχρονικά αγαπημένα των πελατών, που συμπληρώνονται με προτάσεις εποχιακές. Για κάθε καινούριο μενού, λαμβάνουμε υπόψη την εποχικότητα των προϊόντων. Ανοίξαμε στις 21 Μαΐου με νέο μενού και τώρα σκοπεύουμε να το αλλάξουμε, καθώς βρίσκουμε και άλλα υλικά, που δεν ήταν διαθέσιμα πριν από μερικές μέρες, όπως είναι οι ανθοί της κολοκυθιάς και οι φρέσκες γαρίδες.

Ο κόσμος λειτουργεί ως οδηγός;

Θωμάς: Βεβαίως, γιατί παίρνεις feedback. Και το feedback είναι καθημερινό.

Βαρνάβας: Πάντα.

Πόσες ώρες δουλειάς απαιτούνται για αυτό το αποτέλεσμα;

Βαρνάβας: Αμέτρητες!

Θωμάς: Οι ώρες ένιαι πάρα πολλές,  ζεις και αναπνέεις για αυτή τη δουλειά.

Πώς ήταν η επόμενη μέρα μετά την καραντίνα;

Βαρνάβας: Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αλλά με μάσκες, γάντια και μεγάλες δόσεις αντισηπτικού.

Θωμάς: Εγώ θα πάω λίγο πίσω στις μέρες τις καραντίνας, που μας έκαναν πιο δημιουργικούς. Λειτουργήσαμε το bebabun, ένα concept που το σκαφτόμασταν καιρό και δεν είχαμε το χρόνο να το στήσουμε. Φτιάξαμε ένα νέο μενού και αναβαθμίσαμε την αυλή μας. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι η επόμενη μέρα μάς βρήκε ανανεωμένους και ξεκούραστους.

Ο Κύπριος πελάτης διαφέρει από τους πελάτες άλλων χωρών;

Θωμάς: Δεν θα το έλεγα. Ο πελάτης, ανεξάρτητου προέλευσης, θέλει να βγει έξω και να περάσει καλά. Και εμάς η δουλειά μας είναι να τον κάνουμε να περάσει καλά.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον; Μέχρι πού θέλετε να φτάσει η «Μπέμπα»;

Βαρνάβας: Εγώ προσπαθώ να πηγαίνω στο σπίτι μου στο τέλος της ημέρας και να νιώθω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτός είναι και ο καθημερινός μου στόχος.

Θωμάς: Εγώ προσωπικά θα ήθελα η Μπέμπα να γίνει σημείο αναφοράς  για τη νέα κυπριακή κουζίνα.

Info: Πινδάρου 2, Λευκωσία, 22252626. Δευτέρα-Σάββατο 12:30-15:30, 19:30-23:00.

Περιοδικό Go, τεύχος 119.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS