ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESTV«Spencer»: Το χρονικό ενός (πριγκιπικού) χωρισμού

«Spencer»: Το χρονικό ενός (πριγκιπικού) χωρισμού

ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ DIANA. 

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το μοιραίο δυστύχημα της πριγκίπισσας Diana στο Παρίσι, μια νέα ταινία με τον τίτλο «Spencer» και πρωταγωνίστρια την Kristen Steward, φωτίζει όλα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο της οριστικής ρήξης στον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο αλλά και την απόφασή μιας γυναίκας να μην γίνει ποτέ βασίλισσα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

Δεκέμβριος, 1991. Ο γάμος του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας έχει από καιρό ψυχρανθεί. Αν και κυκλοφορούν διάφορες φήμες για παράνομες σχέσεις και διαζύγιο, η ανακωχή είναι επιβεβλημένη για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων στο Sandringham Estate στο Νόρφολκ της Αγγλίας. Εκεί υπάρχει πολύ φαγητό και ποτό, σκοποβολή και κυνήγι. Η Diana ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι. Τη χρονιά που ξημερώνει, η καμουφλαρισμένη οικογενειακή ευτυχία τους αποκαλύπτεται, το τέλος στον γάμο τους πλησιάζει και ο μελλοντικός τίτλος της βασίλισσας που γινόταν (δικαιωματικά) δικός της διαγράφεται για πάντα από τα όνειρά της. Τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το κρίσιμο Σαββατοκύριακο που έφερε την οριστική ρήξη στη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου και της Diana, φωτίζει τώρα με μια λεπτομερέστατη περιγραφή μια νέα ταινία με τίτλο «Spencer» και με πρωταγωνίστρια την Kristen Steward.

Η ταινία φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του σπουδαίου Χιλιανού Pablo Larrain, δημιουργού, επίσης, των μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών «Νερούδα» και «Jackie» ενώ το σενάριο ανήκει στον Steven Knight, γνωστό για τις επιτυχίες «Locke», «Peaky Blinders» και «Dirty Pretty Things». Μιλώντας για την επιλογή του να σκηνοθετήσει μια τέτοια ιστορία ο διάσημος σκηνοθέτης σε πρόσφατη συνέντευξή του εξηγεί πως «Όλοι μεγαλώσαμε, τουλάχιστον η δική μου γενιά, διαβάζοντας και κατανοώντας τι είναι ένα παραμύθι. Συνήθως ο πρίγκιπας βρίσκει την πριγκίπισσα, της προτείνει να γίνει η σύζυγός του και τελικά εκείνη γίνεται βασίλισσα. Αυτό είναι το παραμύθι. Όταν κάποια αποφασίζει να μην δεχθεί τον ρόλο της βασίλισσας και προτιμά να φύγει, παραμένοντας ο εαυτός της, πρόκειται για μια σοβαρή απόφαση. Αυτή η ανάποδη κατάληξη του συγκεκριμένου παραμυθιού, είναι και η καρδιά της ταινίας. Μιας υπέροχης, παγκόσμιας ιστορίας, που μπορεί να προσεγγίσει εκατομμύρια ανθρώπους και να συνδέεται με ένα παγκόσμιο κοινό».

Ποια είναι (στ’ αλήθεια) η Diana;
«Είναι μια γυναίκα που μέσα στο ταξίδι της ταινίας αποφασίζει και κατανοεί πως θέλει να γίνει η εκείνη που ήταν πριν γνωρίσει τον Κάρολο», δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο Χιλιανός σκηνοθέτης συμπληρώνοντας πως δεν έχει στόχο να παρουσιάσει ολόκληρη της ζωή της Diana μέχρι τον τραγικό θάνατό της, αλλά, μόνο τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε εκείνη για τους δύο γιους της. «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ιστορία για το πώς μια γυναίκα αποφασίζει κατά κάποιο τρόπο να μην γίνει βασίλισσα…», δήλωσε. Μούσα του σ’ αυτό το εγχείρημα η miss «Twilight» Kristen Steward, η οποία πήρε σειρά μετά τις προκατόχους της Caroline Bliss, Genevieve o’Reilly, Naomi Watts, Emma Corrin και άλλες ηθοποιούς που ενσάρκωσαν την πριγκίπισσα σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Μαζί της ο υποψήφιος για το βραβείο BAFTA, Timothy Spall, η υποψήφια για Όσκαρ, Sally Hawkins και ο Sean Harris. «Το φιλμ είναι μια κατάδυση μέσα σε μια συναισθηματική φαντασία για το ποια ήταν η Diana σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής στη ζωή της.

Είναι μια φυσική εξέλιξη καθώς ενώνονται όλα τα κομμάτια της, αρχής γενομένης με το όνομά της. Είναι μια σκληρή προσπάθεια για να επιστρέψει στον εαυτό της, καθώς η Diana προσπαθεί να κρατήσει αυτό που σημαίνει το όνομα Spencer γι’ αυτήν», λέει για την ηρωίδα που πρόκειται να ενσαρκώσει η Kristen Steward, ενώ αποκαλύπτει πως κάνει μαθήματα για να τελειοποιήσει την προφορά της ώστε να είναι πανομοιότυπη με εκείνην της πριγκίπισσας. Η Steward αποκάλυψε, επίσης, πως μελετά τη ζωή της πριγκίπισσας μέσα από τις βιογραφίες που κυκλοφορούν, αφού ο στόχος της δεν είναι απλά να ερμηνεύσει την Diana αλλά να τη γνωρίσει πολύ καλά. Στην πρόσφατη φωτογραφία που μεταδόθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης η ομοιότητα της Αμερικανίδας πρωταγωνίστριας με την αδικοχαμένη πριγκίπισσα είναι εκπληκτική, όχι μόνο επειδή απεικονίζεται με το ίδιο κόκκινο παλτό και με το ίδιο μαύρο καπέλο με το βέλο, που φορούσε και η Diana την ημέρα των Χριστουγέννων του 1991, αλλά (κυρίως) επειδή η Steward έχει την ίδια θλίψη στο βλέμμα με τη μητέρα του William και του Harry. Αναφερόμενος στην επιλογή της νεαρής σταρ για τον ρόλο της πριγκίπισσας, ο σκηνοθέτης εξήγησε πως πρόκειται για μια «από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς στις μέρες μας. Μπορεί να είναι μυστηριώδης, εύθραυστη και δυνατή, στοιχεία που χρειαζόμαστε. Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκε στο σενάριο και η προσέγγισή της στον χαρακτήρα είναι όμορφα. Νομίζω ότι θα κάνει καταπληκτική δουλειά και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα. Είναι μια χαρισματική προσωπικότητα».

Coming soon
Όπως έγινε ήδη γνωστό η παραγωγή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τα γυρίσματά της το αμέσως επόμενο διάστημα σε περιοχές της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα υπολογίζεται περί τα τέλη του 2021, μια χρονική συγκυρία καθόλου τυχαία, καθώς σηματοδοτεί τη μετάβαση στο έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 25 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας σε τροχαίο στο Παρίσι μαζί με τον σύντροφό της Dodi Al Fayet.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS