CELEBRITIESTV«Υπάρχει χώρος και για 4η και για 5η σατιρική εκπομπή»

«Υπάρχει χώρος και για 4η και για 5η σατιρική εκπομπή»

Μαρίνος Χατζηβασιλείου – Κωνσταντίνος Τσιολής: «O ένας είναι το αντίδοτο του άλλου»

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Η χημεία τους είναι δεδομένη κι αυτό φαίνεται από τις απαντήσεις τους παρόλο που η συνέντευξή έγινε σε ξεχωριστούς χρόνους και με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο Μαρίνος Χατζηβασιλείου και ο Κωνσταντίνο Τσιολής είναι έτοιμοι για την πρώτη επίσημη του «Omega Troll Show» και μιλούν για όλα όσα τους ενώνουν και τους… χωρίζουν.

Έχω την αίσθηση ότι δεν είναι να γλυτώσει ο ένας από τον άλλο.
Μαρίνος: Δυστυχώς, όχι. Η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια.
Κωνσταντίνος: Πως να γλυτώσει μάτια μου ο ένας απ’ τον άλλον… Οι τρέλες μας ενώθηκαν.

Μετά από πόσο διάστημα ξανασυναντιέστε;
Μαρίνος: Πριν από 1 ώρα, αφού προηγουμένως ήμασταν μαζί στο ραδιόφωνο αφού κάθε πρωί -εδώ και 10 μήνες- βλέπει ο ένας τη φάτσα του άλλου κάθε πρωί. Τηλεοπτικά ανταμώνουμε μετά από 14 χρόνια. Ναι, τότε είχαμε μαλλιά.
Κωνσταντίνος: Ήμασταν μαζί στο «30 και κάτι» και θεατρικά σ’ ένα παιδικό στο τότε Ανοικτό Θέατρο.

Είναι ωραίο, πάντως, Μαρίνο, το γεγονός ότι συνεργάζεσαι με κάποιον που λίγο ή πολύ γνωρίζεις τα χούγια του.
Μαρίνος: Όταν ξεκινήσαμε την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή μας δεν τον γνώριζα καθόλου. Πίστευα πως ήξερα τον Τσιολή αλλά σήμερα λέω πως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Μιλάμε για ένα ευαίσθητο, τρελό μωρό, με τις ανασφάλειες και τη δίψα του να μάθει όσα πιο πολλά μπορεί. Η τρέλα μας και τα χούγια μας κάποτε ταιριάζουν και άλλοτε κάνουν ηλεκτρικό σοκ, που και αυτό είναι πολύ υγιές σε μια αληθινή σχέση. Αγαπώ τον πελλόν, αγαπώ τον!

 Αλήθεια, πόσο καλά ξέρει ο ένας τον άλλο;
Κωνσταντίνος: Τους τελευταίους μήνες περνάμε πολλές ώρες μαζί λόγο της εκπομπής μας στο ραδιόφωνο. Πιστεύω είμαστε σε σημείο που ξέρουμε αρκετά πράγματα ο ένας τον άλλον.

Μαρίνο, τι είναι αυτό που γνωρίζεις για τον Κωνσταντίνο και δεν το ξέρει ο κόσμος και θα ήθελες να το μάθει; 
Μαρίνος: Αυτό που είπα προηγουμένως. Ότι είναι μια ευαίσθητη ψυχή, και όλη αυτή η τρέλα και υπερκινητικότητα που βγάζει, τις περισσότερες φορές είναι η άμυνα του και ο φόβος του να μην πληγωθεί. Πάνω απ’ όλα, είναι αυθεντικός.

Εσύ, Κωνσταντίνε για τον Μαρίνο;
Κωνσταντίνος: Έχει πάρα πολλές ευαισθησίες. Δεν μπορώ να πω ότι τις κρύβει από τον κόσμο, γιατί είναι ειλικρινής. Δεν του αρέσει το ψέμα σε καμία περίπτωση. Ο Μαρίνος είναι ένας αιώνιος έφηβος με παιδική ψυχή.

Υπάρχει «αντίδοτο» σε όλη αυτή την τρέλα που κουβαλάτε;
Κωνσταντίνος: O ένας είναι το αντίδοτο του άλλου.
Μαρίνος: Αν υπήρχε αντίδοτο στην τρέλα ο κόσμος θα ήταν αγγελικά πλασμένος και η ζωή θα έχανε το ενδιαφέρον της. Μήπως η τρέλα που κουβαλούμε είναι αυτό που λείπει από τους «νορμάλ» με τα αντικαταθλιπτικά;

Κι είπατε να εξωτερικεύσετε την τρέλα σας με μία σατιρική εκπομπή;
Μαρίνος: Τι ποιο τρελό; Μια σατιρική εκπομπή από δυο μισότρελους. Μην ξεχνάς ότι σε όλα τα έργα, οι «τρελοί» λένε πάντα αυτά που δεν τολμούν να δουν οι άλλοι ή να το θέσω αλλιώς, που δεν μπορούν να πουν οι νούσιμοι.

Κωνσταντίνος: Είπαμε να συνδυάσουμε την τρέλα και το χιούμορ μας για να βοηθήσουμε τον κόσμο να χαμογελάσει να γελάσει γιατί το έχει ανάγκη. Ειδικά τον τελευταίο καιρό.

Θέλετε να πείτε ότι η δική σας πρόταση έρχεται κόντρα στις υπόλοιπες σατιρικές εκπομπές;
Μαρίνος: Δεν είναι καθόλου κόντρα. Κάνουμε κάτι με βάση το δικό μας στίγμα και τη δική μας προσωπικότητα και αυτό θα κάνει και τη διαφορά.
Κωνσταντίνος: Δεν είναι θέμα κόντρας. Είναι θέμα περιεχομένου. Και στην τελική ο τηλεθεατής είναι αυτός που θα κάνει την επιλογή του.

Θεωρείτε ότι υπάρχει χώρος για άλλη μία, τρίτη, σατιρική εκπομπή; Είναι αρκετό το υλικό ώστε να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό;
Μαρίνος: Υπάρχει χώρος και για 4η και για 5η σατιρική εκπομπή. Ο στόχος που θέσαμε δεν είναι να διαφοροποιηθούμε από τους άλλους, αλλά να περνούμε εμείς καλά και ο κόσμος καλύτερα. Υπάρχουν πολλών ειδών μουσικής που μιλάνε για αγάπη. Ο καθένας διαλέγει τον ήχο του-τη μελωδία του, αναλόγως γούστου και διάθεσης.

Κωνσταντίνος: Υπάρχει αρκετό υλικό γενικά. Το θέμα είναι πως θα το αξιοποιήσεις. Με ποια ματιά θα το δεις. Πως θα το βγάλεις προς τα έξω.

Γιατί επιλέξατε την Πέμπτη αντί την Παρασκευή ή το Σάββατο που παραδοσιακά ο περισσότερος κόσμος μένει στο σπίτι και παρακολουθεί τηλεόραση;
Κωνσταντίνος: Ξέχασες την Κυριακή. (γέλια) Ήταν μία πρόταση του καναλιού που μελέτησε και καταλήξαμε στη συγκεκριμένη μέρα. Άλλωστε, τώρα είναι καλοκαίρι και ο κόσμος πια άρχισε να βγαίνει έξω το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Μαρίνος: Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε απέναντι στον Λούη ή τον Μιχαλη τάχα μου για να «κλέψουμε» μερίδιο τηλεθέασης. Αυτά είναι ξεπερασμένα τρικς, δεν είναι για εμάς. Αυτό που λέω πάντα και το είπα και στον Μιχάλη: «Μακάρι όλοι να πηγαίνουμε καλά. Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος περνάει καλά μαζί μας, κάθε μέρα ξεκουράζετε και ψυχαγωγείτε που μας βλέπει». Αυτή μάλλον είναι και η αποστολή μας.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη συνταγή για μία σωστή σατιρική εκπομπή;
Μαρίνος: Να είσαι ειλικρινής στον κόσμο, να λες τα πράγματα με το όνομά τους και καλοπροαίρετα. Η τρέλα και ο αυθορμητισμός είναι τα απαραίτητα υλικά γι’ αυτή τη συνταγή. Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται πίστη και θετική σκέψη σε αυτό που κάνεις.
Κωνσταντίνος: Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο. Υπάρχει παλμός γεγονότων και πώς θα βλέπουμε τα θέματα μας. Το σημαντικό είναι η χημεία μας.

Εύκολη ή δύσκολη υπόθεση, τελικά, η σάτιρα στην Κύπρο;
Μαρίνος: Δεν είναι δύσκολη υπόθεση γιατί οι πολιτικοί μας, μάς δίνουν πολύ υλικό. Ο κόσμος είναι απαιτητικός στην Κύπρο και θα του δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε.
Κωνσταντίνος: Όχι. Αφού στην χώρα της μπανανίας υπάρχει αρκετό υλικό.

Αλήθεια, ποιος είναι ο μεγαλύτερος μύθος γύρω από τη σάτιρα; Υπάρχει;
Κωνσταντίνος: Ξέρω μόνο από τους μύθους του Αισώπου.
Μαρίνος: Οι μύθοι είναι για να σπάζουν.

Πόσο εύκολα μπορεί να ξεφύγει ένας ηθοποιός-παρουσιαστής από μια λάθος ατάκα; Ή υπάρχει η λύση του μοντάζ;
Μαρίνος: «Άγιο» το μοντάζ. Κάνει θαύματα. Δοξάζω την Χάρη του.
Κωνσταντίνος: Μα δεν πηγαίνεις απροετοίμαστος, ξέρεις τι θα πεις. Τώρα αν υπάρχει μια λάθος ατάκα, ναι, το μοντάζ κάνει θαύματα. Όχι μόνο για λάθος ατάκες αλλά μια καλή μοντέρ και ένας καλός σκηνοθέτης είναι μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό προϊόν.

Ο ρόλος του παρουσιαστή είναι το επόμενο βήμα για ένα ηθοποιό που ίσως έχει κουραστεί από τα κυπριακά σίριαλ;
Κωνσταντίνος: Εξαρτάται από το άτομο.
Μαρίνος: Δεν είναι κανόνας, αλλά γιατί όχι;

Σε αυτή τη φάση της ζωή σας, δηλώνετε ηθοποιοί ή παρουσιαστές;
Κωνσταντίνος: Δηλώνω, καλλιτέχνης.
Μαρίνος: Ηθοποιοί σε ρόλους παρουσιαστών και μουσικών παραγωγών.

Σας αρέσει να βλέπετε τον εαυτό σας στην τηλεόραση;
Κωνσταντίνος: Αν μ’ αρέσει; Πολύ. Να φανταστείς αγόρασα 900ων ιντσών τηλεόραση για να με βλέπω κι αν κάποτε χάσω έστω και μια σκηνή βάζω πίσω το έργο για να με ξαναδώ. (γέλια)
Μαρίνος: Παρακολουθώ και κρίνω συνέχεια τον εαυτό μου για να καλυτερεύω και να ανανεώνουμε. Κι αν με ρωτάς αν είμαι ψώνιο, κάθε άνθρωπος της τηλεόρασης έχει το ψώνιο μέσα του. Μικρό η μεγάλο. Επικίνδυνο ή ακίνδυνο.

Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Θεωρείτε τον εαυτό σας influencer;
Κωνσταντίνος: Δεν δηλώνω influencer. Αλλά είμαι αρκετά ενεργός στα social media.

Ποιος έχει τους περισσότερους ακόλουθους;
Κωνσταντίνος: Εγώ λόγω του ότι ασχολήθηκα από παλιά. Πριν τον Μαρίνο.
Μαρίνος: Εγώ με 1000 και κάτι ακόλουθους είμαι «wannabe» influencer. Δεν είναι μανία, είναι μια ωραία μόδα της εποχής που έχει πολύ ενδιαφέρον γιατί πρώτα απ’ όλα είναι παγκόσμιο. Ειδικά το Tik Tok είναι ένα τεράστιο θέαμα με καθημερινούς καλλιτέχνες.

Ποιος κάνει τα περισσότερα βίντεο στο Instagram; Τα έχετε μετρήσει;
Μαρίνος: Ο Τσιολής. Θ’ αρχίσω να τα μετρώ όταν γίνουν πάνω από 10. (γέλια)
Κωνσταντίνος: Έχω πιο σοβαρά πράγματα να μετρώ.

Δε μου λέτε, τι σας δίνει αφορμή για ένα σατιρικό βιντεάκι των 15 δευτερολέπτων;
Μαρίνος: Οτιδήποτε. Ένα σκάνδαλο στην Βουλή μέχρι μια πιτόμουγια.
Κωνσταντίνος: Κάτι που μπορεί να δω στο δρόμο. Η επικαιρότητα. Αν ακούσω κάτι κουφό.

Να υποθέσω ότι κάποια από αυτά θα τα χρησιμοποιήσετε και στην εκπομπή σας;
Μαρίνος: Εννοείται.
Κωνσταντίνος: Ακατάχνωτα.

Θεωρείτε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που σας ακολουθούν στα social media θα σας βλέπουν και στην τηλεόραση;
Μαρίνος: Κι αυτό εννοείται.
Κωνσταντίνος: Ένα μεγάλο ποσοστό, ναι.

Άβυσσος, όμως, η ψυχή του τηλεθεατή.
Κωνσταντίνος: Ναι. Και όχι μόνο. Ο τηλεθεατής και ο ακροατής είναι ο κριτής μας. Αν δεν του αρέσεις απλά πατάει άλλο κουμπάκι στο τηλεχειριστήριο.
Μαρίνος: Άβυσσος η ψυχή της τηλεθεάτριας. Του τηλεθεατή είναι πιο νορμάλ τα πράγματα. (γέλια)

Πότε κάνετε πρεμιέρα;
Κωνσταντίνος: Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 9.10μ.μ. στο Omega.

Έχετε αποφασίσει τη σκαλέτα της πρώτης εκπομπής;
Κωνσταντίνος: Ναι, φυσικά. Και χτίζουμε καθημερινά πάνω σε αυτή.
Μαρίνος: Η σκαλέτα έγινε βάση του πιλοτικού επεισοδίου που υποβάλαμε στο κανάλι αλλά μπορεί να γίνουν κάποιες αλλαγές. Θα δείτε.

Θα μου συστήσετε την κυρία της παρέας ή να περιμένω μέχρι την πρεμιέρα;
Μαρίνος: Αναμονή για την έκπληξη.
Κωνσταντίνος: Ανυπόμονε άνθρωπε.

Και τώρα η κλισέ ερώτηση, είστε αγχωμένοι;
Κωνσταντίνος: Ό,τι καινούριο κάνεις στη ζωή σου υπάρχει το άγχος. Όχι της επιτυχίας ή της αποτυχίας αλλά του καινούριου βήματος. Θα ήταν πολύ ανησυχητικό αν δεν ήμασταν αγχωμένοι.
Μαρίνος: Πέρασα τρεις μέρες άγχους αλλά κατάφερα να το μετατρέψω σε δημιουργία. Αν δεν αγχωνόμουν και αν δεν ανησυχούσα θα έλεγα ό,τι κάτι δεν πάει καλά. Ευτυχώς όμως θα περάσει! Το υπόσχομαι!

Έτοιμοι να καταπλήξετε τα πλήθη;
Κωνσταντίνος: Έτοιμοι να περάσουμε ωραία. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Για να έρθουμε και λίγο στα πιο προσωπικά, πώς βιώσατε όλη αυτή την περίοδο της καραντίνας;

Κωνσταντίνος: Ασχολήθηκα περισσότερο με τον Κωνσταντίνο και η αυτοκριτική με βοήθησε να αλλάξω τρόπο σκέψης αναθεωρώντας μέσα μου πολλά πράγματα. Κέρδισα αρκετά και πέταξα ακόμα περισσότερα.
Μαρίνος: Από την άλλη, εγώ, επέστρεφα από την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή μας, έκανα κατασκευές, έβαφα, και ολοκλήρωσα κάποιες δουλειές που πάντα αμελούσα. Μάλιστα έγραψα σενάριο για μια κωμωδία στο θέατρο που μάλλον πήρε έγκριση από κάποιο θίασο. Γεεεα μπέιμπι.

Φοβηθήκατε για τη ζωή σας, για τους δικούς σας ανθρώπους;
Κωνσταντίνος: Όχι γιατί όλοι παίρναμε κι εξακολουθούμε να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα και τις προφυλάξεις μας. Επειδή χαλάρωσαν τα μέτρα δεν πάει να πει ότι εξαφανίστηκε το πρόβλημα.
Μαρίνος: Καθόλου. Μάθαμε από την αρχή ότι είναι ιάσιμο, και με προσευχή και υπομονή μας βγήκε σε καλό.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το απόφθεγμα όλης αυτής της κατάστασης;
Μαρίνος: Μάλλον ήταν μια καραμπινάτη κομπίνα. Μην με ρωτήσεις να το εξηγήσω… Βαρκούμαι. (γέλια)
Κωνσταντίνος: Οι αξίες και η χαρά της ζωής δεν είναι στα λεφτά και στην καλοπέραση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Να έχουμε την υγεία μας και τα υπόλοιπα είναι συμπληρωματικά.

Γίναμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο προσεχτικοί ή κατάσταση μας δε σώζεται όσα lockdown κι αν βιώσουμε;
Κωνσταντίνος: Οι θετικοί παρέμειναν θετικοί, οι αρνητικοί και κλαψιάρηδες ξεκίνησαν τα zanax, οι εργατικοί βρήκαν τρόπους να συνεχίσουν να κάνουν την εργασία τους (αν τους το επέτρεπε το διάταγμα) με τα νέα δεδομένα. Οι εργατικοί που δεν τους άφησε το διάταγμα να δουλέψουν βρήκαν άλλα πράγματα και γέμισαν τις ώρες τους. Οι μουρμούρηδες και τεμπέληδες εννοείται όπως πάντα βρήκαν 1000 δικαιολογίες. Όσο αφορά τα lockdowns πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που 1 και 1 ισούται με 87.
Μαρίνος: Κάποιοι σιγουρεύτηκαν ότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Για κάποιους άλλους, όμως, δεν ίδρωσε ούτε τ’ αυτί τους. Ό,τι αξίζει στον καθένα παίρνει. Την αγάπη μου.

Φωτογραφίες: Ειρήνη Θεοδώρου
Styling: Πάνι Ιακώβου
Μακιγιάζ: Thea Chrys
Ρούχα από Mork
Φόρεμα από Mindy

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS