ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

Bar/CafeΑμμόχωστοςΓιορτινές λιχουδιές από ζαχαροπλαστεία και φούρνους

Γιορτινές λιχουδιές από ζαχαροπλαστεία και φούρνους

Σοκολατένιες λιχουδιές, γεμιστά αβγά και παραδοσιακά εδέσματα από φούρνους και ζαχαροπλαστεία στολίζουν τα σπίτια μας και δίνουν επιπλέον δόσεις γλύκας στις ζωές μας.

Από την Νταϊάνα Αζά

Φούρνοι Ζορπάς
Εδώ και 45 χρόνια, οι Φούρνοι Ζορπάς μας υποδέχονται στα παραρτήματά τους με το πιο ζεστό τους καλωσόρισμα! Έτσι και το Πάσχα, με σεβασμό στις παραδόσεις του τόπου μας αλλά και με την αγάπη και το μεράκι που βάζουν στις μοναδικές δημιουργίες τους, γεμίζουν με πασχαλινά αρώματα, κάθε κυπριακό σπίτι. Οι μυρωδάτες και νόστιμες φλαούνες, φτιάχνονται βάσει της κυπριακής κλασικής συνταγής, στην οποία παραμένουν πιστοί εδώ και χρόνια και θα τις βρείτε σε 4 εκδοχές – γλυκές, κανονικές με σταφίδες, αλμυρές χωρίς σταφίδες και με αναρή. Ξεχωρίζουν για την τραγανή τους ζύμη, την αφράτη γέμιση και τη μυρωδιά από δυόσμο.  Εκτός από το παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα – τις φλαούνες – από τον πάγκο των πασχαλινών εδεσμάτων των Φούρνων Ζορπάς, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα τσουρέκια, με υπέροχο άρωμα από μαστίχα και βούτυρο, θα τα βρείτε σε τρία μεγέθη – ατομικό, κανονικό και μεγάλο. Για την περίοδο της Σαρακοστής υπάρχει και σε νηστίσιμο, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κλασικό. Εκτός από τα σκέτα τσουρέκια, θα τα βρείτε και με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού, φιστικοβούτυρο ή κάστανο. Την γκάμα συμπληρώνουν τα τσουρέκια ψυγείου, το λαχταριστό τσουρέκι με κρέμα και μπισκότα OREO, με κρέμα πατισερί και φρέσκιες φράουλες και το νέο τσουρέκι με πραλίνα και γκοφρέτα.
www.zorbas.com.cy, Fb/Instagram: @zorbascy.

La Parfaite
Οι φήμες λένε ότι τα Παρφέ γεννήθηκαν στην Κύπρο κατά τη Φραγκοκρατία, η οποία ξεκίνησε το 1191 όταν ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος των Ιπποτών κατέκτησε το νησί από τον Ισαάκ Κομνηνό. Σύμφωνα με τον μύθο, δημιουργήθηκαν όταν ένας Γάλλος ζαχαροπλάστης με ρίζες από τη Σικελία αναγκάστηκε να φτιάξει ένα γλυκό τόσο μοναδικό για να κερδίσει την εύνοια του βασιλιά και το χέρι της μονάκριβής πριγκίπισσάς του, σε γάμο. Το ζαχαροπλαστείο La Parfait, πιστό στην ίδια αυθεντική και αποκλειστική συνταγή, φτιάχνουν Παρφέ και τα συσκευάζουν σε εκλεπτυσμένα και ιδιαίτερα κουτιά, ιδανικά για δώρο, εντάσσοντας παράλληλα στην ποικιλία των προϊόντων τους νέες, πασχαλινές εκδοχές. Εκτός όμως από τα γλυκά-σήμα κατατεθέν τους, αυτή την περίοδο θα εντοπίσεις και τα γευστικά τσουρέκια, σκέτα ή με γέμιση bueno ή πραλίνας, τις φλαούνες και τα σοκολατένια αβγά σε μορφή κουνελιού ή πιγκουίνου.
Γεώργιου Γρίβα Διγενή 63, Λευκωσία, 22661412.

Yolanda’s Chocolateries
Η Αίγλη και η Άννα Ισαβέλλα Σταματίου, βραβευμένες στα International Chocolate Awards 2020, παρασκευάζουν στο εργαστήρι τους στη Λευκωσία μικρά σοκολατάκια που είναι τόσο όμορφα όσο και γευστικά. Κι αυτό το Πάσχα, τα artisanal bonbons τους, θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ στις εποχιακές επιλογές έχουν προστεθεί κομψά πασχαλινά αυγά με σοκολατένια κοτοπουλάκια, που είναι και φινετσάτα και γευστικά.
Παραγγελίες στο yolandaschocolatiers.com, [email protected]. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery σε όλη την Κύπρο.

Choco King
Με το μότο «Art Meets Flavor», το εργαστήρι στην επαρχία Αμμοχώστου φτιάχνει χειροποίητα, μικροσκοπικά και χρωματιστά chocolate bonbons, από αυθεντική σοκολάτα, ιδανικά για να τα κάνετε δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα το Πάσχα. Τα κουτάκια διατίθενται σε τρία μεγέθη, με 6, 12 ή 32 bonbons, με επικάλυψη και γέμιση σοκολάτας γάλακτος, κουβερτούρας, λευκής σοκολάτας ή πραλίνας φουντουκιού.
Δημοκρατίας 90, Δερύνεια, επ. Αμμοχώστου, 23820840. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery σε όλη την Κύπρο.

 Τενκερλής
Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο, φημίζεται για τα κλασικά και γεμιστά τσουρέκια – και όχι μόνο. Εκεί θα γευτείς επίσης ατομικά γλυκά, σιροπιαστά, αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος, νόστιμες πίτες, σάντουιτς και μοσχομυριστό καφέ. Μερικές από τις πιο διάσημες επιλογές που διαθέτει είναι το τσουρέκι με γέμιση κρέμας κάστανου και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, με γέμιση σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας, το τσουρέκι κουλούρα με γλάσο σοκολάτας ή γλάσο λευκής σοκολάτας αλλά και σκέτο, καθώς επίσης και τα τρίγωνα πανοράματος, τα σοκολατένια αβγά και οι πασχαλινές πραλίνες.
28ης Οκτωβρίου 20-22, Έγκωμη Λευκωσία, 77777797.

Wood N’ Fire Art Bakery
Ένας φούρνος που εξειδικεύεται στην παρασκευή ψωμιών με προζύμι σε ξυλόφουρνο, διάφορα εκλεκτά αρτοποιήματα, πίτες και γλυκά. Μότο του το «Baking is Art», γι’ αυτό και αφήνουν για λίγο την τεχνολογία στο πλάι και επιστρέφουν στις ρίζες τους, στις παραδοσιακές τεχνικές, ζυμώνοντας στο χέρι, επενδύοντας στην ποιότητα και όχι στην μαζική παραγωγή. Το Πάσχα θα φτιάξουν τσουρέκι με μαχλέπι κακουλές, παραδοσιακές φλαούνες με σταφίδες η χωρίς και τσουρέκια γεμιστά με πραλίνα ή καραμέλα και φιστικοβούτυρο.
Βυζαντίου 40, Στρόβολος, παραγγελίες και delivery στο 70087878.

Loukou Donuts
Είναι ξακουστό για τα φρέσκα και μυρωδάτα donuts του με διάφορες γεμίσεις και απίθανους συνδυασμούς, τα Danish, τα φρέσκα σάντουιτς, τα αρτοποιήματα και τα γεύματά τους. Κάθε Πάσχα, το επισκεπτόμαστε για τα γιορτινά του εδέσματα, όπως τις φλαούνες με αιγοπρόβειο τυρί, όπως τις έκανε η γιαγιά, τα τσουρέκια, κλασικά αλλά και με κάστανο και με γέμιση bueno, ferrero ή oreo και τα πασχαλινά παραδοσιακά κουλουράκια με αγνό βούτυρο.
Λεωφ. Τσερίου 97, Λευκωσία, 22260233 και 77787007.

Le Petit Rex
Ένα ταξίδι στην Μονμάρτη, αποτέλεσε έμπνευση για ένα ζευγάρι να φτιάξει μια μικρή πατισερί που Le Petit Rex. Στόχος τους ν’  αναβιώσουν τον θεσμό των παλιών παραδοσιακών ζαχαροπλαστείων, προσθέτοντας σύγχρονες πινελιές. Προσφέρει παραδοσιακά γλυκά με κρέμα, παπάδες, καρδινάλιους, γαλακτομπούρεκα, μπισκότα αμυγδάλου, πετιφούρ, και άλλα, ενώ διαθέτει και μια μεγάλη συλλογή από αλμυρά σνακ, όλα φτιαγμένα στο εργαστήρι της, που στεγάζεται στο γνωστό ζαχαροπλαστείο της Λευκωσίας, Rex. Την περίοδο του Πάσχα, το κατάστημα κάνει μια μεγάλη στροφή στην παράδοση, προτείνοντας φλαούνες με σταφίδες ή χωρίς, κλασικά τσουρέκια αλλά και με σοκολάτα, καθώς και βιολογικά αυγά βαμμένα κόκκινα, με παραδοσιακό τρόπο, με το χρώμα που αφήνει το ριζάρι.
Λεωφόρος Αρχαγγέλου 41 Ε, 22250404. Rex, Μετοχίου 38, Λευκωσία, 22781415.

Λιοτατής Lotier
Τα γνωστά ζαχαροπλαστεία στην επαρχία Αμμοχώστου έχουν συνηθίσει να μας προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από εύγεστα γλυκά αλλά και το ιδιαίτερο λουκούμι και μαμούλι. Εκεί θα βρεις σοκολατένια κεράσματα, παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά, προϊόντα ζαχαροπλαστικής, παγωτά σε διάφορες γεύσεις, αλμυρά, μπισκότα και τις εξειδικευμένες τούρτες γενέθλιων, γάμου και βαπτίσεων. Τις μέρες του Πάσχα, μπορείς θα προμηθευτείς λαχταριστές βαρωσιώτικες φλαούνες, γνήσιες σπιτικές, γλυκές και αλμυρές, αλλά και τσουρέκια με διάφορες γεμίσεις.
1ης Απριλίου 77, Παραλίμνι, 77777705.

 Galette Artisan Bakery
Το artisan bakery ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία του, αλλά και τη γαλλική του φινέτσα. Προτείνει homemade προϊόντα, όπως αρτοποιήματα, ψωμιά, διάφορα pastries, κρουασάν και γλυκά με γκουρμέ χαρακτήρα.  Εκεί θα βρεις αλμυρές και γλυκές φλαούνες, καθώς και τσουρέκια κλασικά αλλά και με γέμιση πορτοκάλι, black forest  και bueno.
Σπύρου Αραούζου 33, Λεμεσός, 25100815.

 Φούρνοι Κωνσταντινίδη
Ένας οικογενειακός φούρνος νέας εποχής που εξειδικεύεται στα υγιεινά ψωμιά, τα γλυκά, τις τούρτες, τα μπισκότα, αλλά και πολλές υγιεινές και vegan επιλογές. Τις μέρες του Πάσχα, θα ψήσουν παραδοσιακές αλμυρές φλαούνες αλλά και γλυκές με αναρή και φυσικά τσουρέκια κλασικά και γεμιστά με λευκή σοκολάτα, πραλίνα και Ferrero. Δεν ξεχνούν όμως τους βίγκαν φίλους τους, για τους οποίους θα ετοιμάσουν χορτοφαγικές φλαούνες και τσουρέκια.
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 79Κ, Λατσιά, 22487566.

Pralina Confectionaries
Οι κορυφαίοι της ζαχαροπλαστικής στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, κάνουν και φέτος τη δική τους πασχαλινή πρόταση με καλαίσθητες δημιουργίες για το σπίτι ή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι chef de patisserie δημιουργούν με αγνές πρώτες ύλες, πραγματικά κομψοτεχνήματα για το φετινό τραπέζι. Πασχαλινά αβγά και σοκολατοδημιουργίες, φτιαγμένες από μονοποικιλιακή σοκολάτα γάλακτος από την Γκάνα και λευκή βέλγικη σοκολάτα. Φέτος έχουν ως κύριο χρώμα το κόκκινο εμπνευσμένο από την παραδοσιακή εξιστόρηση των ημερών αλλά και την πασχαλίτσα. Η Πασχαλίτσα φέτος πρωταγωνιστεί στην πασχαλινή γκάμα και συμβολίζει εκτός από το Πάσχα, την τύχη και την εκπλήρωση μιας ευχής, κάτι που χαρακτηρίζει το φετινό, διαφορετικό Πάσχα που μας έρχεται. Από τις επιλογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πεντανόστιμα τσουρέκια και οι παραδοσιακές φλαούνες.  Φέτος το Πάσχα κοσμείστε το σπίτι σας και δωρίστε στους αγαπημένους σας πασχαλινές γαστρονομικές εμπειρίες όπως μόνο τα Pralina Confectioneries μπορούν να προσφέρουν.

https://www.facebook.com/pralinacy
https://www.instagram.com/pralinacy/

Περιοδικό “Go”, τεύχος 158.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS