Bar/CafeΛεμεσόςΟι πιο hot νέες αφίξεις της σεζόν για φαγητό και ποτό

Οι πιο hot νέες αφίξεις της σεζόν για φαγητό και ποτό

Νέοι χώροι στην πόλη και στην ύπαιθρο, μας εξέπληξαν ευχάριστα και μας επανέφεραν αβίαστα στην κανονικότητα των ημερών πριν από την καραντίνα. Αυτοί είναι όσοι αξίζει να ανακαλύψεις.

Από την Νταϊάνα Αζά

Κασκαντέρ
Ένα πετρόκτιστο διατηρητέο στο χωριό μεταμορφώθηκε σε αυτό το πανέμορφο καφενείο-μπαρ, που έχει γίνει το εναλλακτικό σημείο συνάντησης για τους κατοίκους ολόκληρους του νησιού. Στόχος τού ιδιοκτήτη του, Μιχάλη Βρυωνίδη, ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο χωρίς ταμπέλες, μακριά απ’ την τοξικότητα της πόλης, που οι θαμώνες του θα μπορούν να αράξουν, θα απολαύσουν το ποτό τους, να ακούσουν ωραίες μουσικές και να έρθουν κοντά, συζητώντας περί ανέμων και υδάτων. Εκεί θα βρεις γηγενείς ποικιλίες κρασιού, κλασικά κοκτέιλ, διαφορετικά είδη ζιβανίας, κουμανταρία  και κρύα πιατάκια, με τυριά, αλλαντικά, φρούτα εποχής και κουλούρι από το χωριό. Ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 17:00 μέχρι τις 24:00. Ολυμπιάδος 6, Λύμπια, 99446051.     

   

                                                                                                                                          

Mailo’s
Είναι το εστιατόριο που εισήγαγε στην Ελλάδα το street pasta, την ολόφρεσκη και φρεσκοκομμένη pasta στο χέρι. Το Mailo’s – Τhe Pasta Project μεγάλωσε και επεκτάθηκε, προσθέτοντας στη λίστα με τα καταστήματά του και το πρώτο του εστιατόριο στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Mall of Engomi. O Mailo, η φιγούρα που δεσπόζει σε κάθε γωνιά του Mailo’s – Τhe Pasta Project, είναι πραγματικός σκύλος και ανήκει στον Νίκο Μουτσουρούφη, τον εμπνευστή του concept. Αγαπώντας τη μαγειρική, δούλεψε από πολύ μικρός σε μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας, βραβευμένα με αστέρια Michelin. Τελειώνοντας την Le Monde, εργάστηκε στο Greenhouse του Λονδίνου δίπλα στον Γάλλο σεφ Arnaud Bignon. Το μεγάλο του πάθος  όμως, ήταν και είναι τα ζυμαρικά. Δηλώνοντας λάτρης του είδους, δεν μπορούσε να αρκεστεί με τίποτα λιγότερο πέρα από το τέλειο. Ταξίδεψε, λοιπόν, στη Γένοβα για να μάθει απ’ τους καλύτερους την παρασκευή των φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών και στη Ρώμη για να βιώσει τη ζεστασιά της ιταλικής τρατορίας. Τελικά, αποφάσισε να μεταφέρει όλη αυτή την εμπειρία της ιταλικής γαστρονομίας, παντρεύοντάς την με την street food κουλτούρα.
Mall of Engomi, 28ης Οκτωβρίου, Λευκωσία, 22870870.

Bobo Pops
Αποτελεί τη νέα, καλοκαιρινή εμμονή των foodies, που έχουν κατακλύσει τους λογαριασμούς τους στο Instagram με αυτά τα ιδιαίτερα παγωτά, που είναι τόσο γευστικά όσο και υγιεινά, αφού δεν περιέχουν ζάχαρη ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα αγνά συστατικά τους περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα αι ξηροί καρποί, ενώ στο μενού θα εντοπίσεις και τις γλυκές μπουκιές με φυτικής προέλευσης κρέμα και κακάο. Γρίβα Διγενή 104Β, Λεμεσός, 99726789.

My View by Roddy Damalis       
Μετά από μια επιτυχημένη πορεία δεκαετιών με το εστιατόριο «Πιατάκια» της Λεμεσού, ο λατρεμένος όλων Roddy έκλεισε έναν κύκλο και άνοιξε έναν νέο, συστήνοντάς μας το νέο του project, το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του, στο χωριό Μοναγρούλι της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για ένα πολυτελή και φιλόξενο χώρο, ο οποίος φιλοξενεί ιδιωτικές εκδηλώσεις, γεύματα ή δείπνα με πριβέ χαρακτήρα και μενού που θα υπογράφει, φυσικά, ο ίδιος. Οι καλεσμένοι απολαμβάνουν μια μαγευτική θέα από ψηλά, αγναντεύοντας το τοπίο και τη θάλασσα, από την εσωτερική ή και την εξωτερική τραπεζαρία, με τα δεκάδες φυτά, τα έργα τέχνης, τους πολυελαίους, τους αναπαυτικούς καναπέδες και τις πολυθρόνες. Το γκουρμέ μενού αποτελείται από πολλά πιάτα, τα οποία παρουσιάζει ο ίδιος ο σεφ και που συνοδεύονται με το κρασί που επιλέγει για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ο σομελιέ, τα οποία δίνουν τη θέση τους στο τέλος στο κονιάκ, τα λικέρ ή τον καφέ.  Στο χώρο πραγματοποιούνται και εργαστήρια μαγειρικής, καθώς και το Sundowners’ Dinner με μουσική είτε ζωντανή είτε από DJs, με καναπεδάκια για την αρχή και 10 πιάτα για τη συνέχεια που αλλάζουν ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων.
Μοναγρούλι, επαρχία Λεμεσού, www.roddydamalis.com

Jasmine Gastrobar
Βρίσκεται στη Λακατάμια και κατάφερε, αν και μακριά απ΄ το πολυσύχναστο κέντρο, να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γαστρονομικό σκηνικό της πρωτεύουσας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο μενού, αλλά και στην αισθητική  του χώρου, το εκλεπτυσμένο design και το νεανικό crowd. Ανάμεσα στα πιάτα που σερβίρονται τα mini brioche με παστράμι, τυρί μανούρι και αλμυρή πραλίνα φουντουκιού, Rib eye με επιλογή κρέατος από Creekstone prime usa black angus ή Uruguay’s angus, καθώς και πολλά άλλα ορεκτικά και κυρίως πιάτα με ψάρια και κρεατικά, αλλά και επιδόρπια. Όλα αυτά, με τη συνοδεία των signature κοκτέιλ, ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας – είτε για τα after work drinks μας, είτε για το brunch του Σαββατοκύριακου ή ως pairing της fine dining εμπειρίας.
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 315Α, Λακατάμια, 96616161.

Samo
Ο νέος πολυχώρος της Λεμεσού συνδυάζει το εστιατόριο, με το μπαρ και τα ψώνια, αφού βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την μπουτίκ Splash by the beach. Σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, ποιοτικά κρασιά και signature cocktails. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, η vegan και sugar-free τάρτα Banoffee, το Dragon style Calamari με σος βασιλικού και παρμεζάνας και η Niçoise Salad, με τόνο, γλυοπατάτα,  ενώ από τα κοκτέιλ παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού μια ιδιαίτερη εκδοχή του Mojito. Λεωφ. Γεωργίου Α’ 129, Λεμεσός, 25733998.

Deliyard
Το νέο ντελικατέσεν της πρωτεύουσας είναι ανοιχτό από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και αποτελεί το στέκι όσων ζουν ή δουλεύουν στο κέντρο της πόλης. Σε έναν ζεστό και καλαίσθητο χώρο, με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, διακοσμημένο με φυτά και λουλούδια, αποτελεί το ιδανικό spot για να πιεις τον πρωινό καφέ σου, να φας το πρωινό σου, να δουλέψεις, να διαβάσεις ή να απολαύσεις το lunch break σου μόνος και με την παρέα. Εκτός όμως από αυτά, εκεί θα βρεις εκλεκτά τρόφιμα, όπως τα αλλαντικά Villani μορταδέλα με pistachio, ένα πικάντικο Chorizo Vela Extra, το Villani Cooked Ham Grangourmet και τα τυριά Provolone Auricchio, Manchego, Brie Montsalvy και πολλά άλλα. Εσπερίδων 17, Λευκωσία, 22525017.

 Περιοδικό “Go”, τεύχος 164.

 

Περιοδικό “Go”, τεύχος 164.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS