ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

Taste of Asia

Γευστικές αποδράσεις με άρωμα Ανατολής, σε 8 αγαπημένα ασιατικά εστιατόρια σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

MA
Στα ιαπωνικά, η λέξη «ma» συμβολίζει την απόσταση που χωρίζει δύο κόσμους. Δεν δεν μπορούσε κανείς να περιγράψει πιο εύστοχα το πάντρεμα της περουβιανής με την ιαπωνική κουζίνα, που το αποτέλεσμα είναι τα εξαιρετικά πιάτα που σερβίρονται στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blu Hotel στη Λάρνακα. Ακολουθώντας αυτό το κόνσεπτ (που ονομάζεται Nikkei), τα πιάτα σέβονται τον μινιμαλισμό της Ιαπωνίας, τον οποίο διανθίζουν με τις έντονες γεύσεις και τα χρώματα του Περού. Ένα από τα πιο δημοφιλή (και Instagrammable) πιάτα του είναι το Ceviche με white fish lime και βρώσιμα λουλούδια, οι γαρίδες Nigiri με Yuzu Kosho σος και το Rainbow Roll με california rolls. Q Blu Plaza, Ατλαντίδων 2, Λάρνακα, 24505800.

Ma

Ma1

Koi Sushi Bar
Στο sushi bar σε Λευκωσία και Λεμεσό θα πας για τα γευστικά bao buns με κοτόπουλο ή μανιτάρια σιτάκε, τις γαρίδες pop corn με chili mayo sauce, το Koi Combo που αποτελείται από 14 κομμάτια, ανάμεσά τους California και  shrimp rolls, salmon rolls, tuna rolls και, φυσικά, τα εθιστικά Mochi, ένα ιαπωνικό κέικ ρυζιού που σερβίρεται με κρέμα σαντιγί.
Μενάνδρου 3, Λευκωσία, 22260777. Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός, 25583245.

Koi1

Ko2

India IndiaΕίναι το πιο δημοφιλές ινδικό εστιατόριο στην πρωτεύουσα και ένα από τα πρώτα στην πόλη που εξειδικεύτηκαν στη συγκεκριμένη κουζίνα, χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και πρωτότυπους συνδυασμούς μπαχαρικών. Μερικά από τα πιο δημοφιλή του πιάτα είναι το Butter Chicken που μαγειρεύεται με βούτυρο, ντομάτα, κρέμα γάλακτος και γαρνίρεται με κόλιανδρο, το Chicken Tikka Masala, καθώς και οι γαρίδες Korma με γάλα καρύδας, ξηρούς καρπούς και κρέμα γάλακτος.
Αρσινόης 5 και Νίκης, Λευκωσία, 22490440.

India Dal Tadka Naan

India Paneer Palak
 

Wagamama
Το μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου που ψήνεται στη σχάρα, ο πικάντικος ζωμός με τα νουντλς, τα φρέσκα κρεμμύδια και οι καυτερές πιπεριές που δημιουργούν μια ξεχωριστή γεύση στον ουρανίσκο, η οποία κορυφώνεται με τη γαρνιτούρα από κόλιανδρο και lime. Ποιος έχει δοκιμάσει τo Chicken Chilli Ramen του Wagamama και δεν ξετρελάθηκε; Εξίσου απολαυστικό (και καυτερό) το Raisukaree με γαρίδες ή κοτόπουλο, σε μια γευστική σάλτσα κάρι, με τσίλι, φρέσκα lime, κρεμμύδια, πιπεριές και φασολάκι, αλλά και το ορεκτικό edamame, που μπορείς να παραγγείλεις με αλάτι chili garlic.
Σε όλες τις πόλεις. www.wagamama.com.cy

Wagamama

Wagamama1

Golden Monkey
Το Golden Monkey στο Τhe Tower του St Raphael Resort στη Λεμεσό έφερε ένα νέο είδος ασιατικής εμπειρίας στο νησί – μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία με ταϊλανδέζικα πιάτα για τους λάτρεις της συγκεκριμένης κουζίνας. Το εσωτερικό ισορροπεί ανάμεσα σε παραδοσιακά και αυθεντικά έργα τέχνης, γλυπτά και αγάλματα και σύγχρονα στοιχεία διακόσμησης, το ίδιο και η κουζίνα που είναι και δημιουργική και παραδοσιακή ταϊλανδέζικη. Το μενού είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον Ταϊλανδό Head Chef Nuntthawut Poungpouw που μαζί με την ομάδα του έχουν δημιουργήσει πιάτα που δίνουν έμφαση σε ένα υπέροχο σύμπλεγμα διαφορετικών γεύσεων, υφών και χρωμάτων, με γνήσια, ποιοτικά υλικά.
The Tower, St Raphael Resort & Marina, Λεωφόρος Αμαθούντος 502, Λεμεσός, 25834343.

Matsuhisa
Το ντεκόρ είναι σύγχρονο και δημιουργικό σαν την κουζίνα που σερβίρεται στον χώρο, ενώ το περιβάλλον πολυτελές, . Το εκτενές και πρωτότυπο μενού του Matsuhisa προσφέρει τον κοσμοπολίτικο συνδυασμό της ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας, φιλοξενώντας ταυτόχρονα μια σειρά από πιάτα σήμα κατατεθέν του θρυλικού μαγαζιού Nobu. Ταρτάρ με χαβιάρι, ceviche, sashimi, sushi, tempura με γαρίδες, αστακό, κάβουρα ή tofu και προσεκτικά επιλεγμένες επιλογές από κυρίως, με ψάρια και κρεατικά, όπως το χιλιανό λαβράκι Umami, τις γαρίδες ή τα χτένια με σκόρδο ή wasabi, το τρυφερό χραπόδι με yuzu lemon garlic και πολλά άλλα.
Ξενοδοχείο Amara, Λεωφόρος Αμαθούντος 95, Λεμεσός, 25442222.

Akakiko
Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από την ασιατική fusion κουζίνα; Οι δροσερές σαλάτες, τα ολόφρεσκα sushi, τα λαχταριστά poke bowls είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρει το Akakiko, σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Το μενού περιλαμβάνει πολυάριθμες επιλογές: sushi, noodles, σαλάτες, σούπες, χορτοφαγικά γεύματα αλλά και γεύματα με βοδινό, χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια και πολλά άλλα. Οι σεφ ετοιμάζουν όλα τα πιάτα με ολόφρεσκα υλικά μπροστά στα μάτια σας, αμέσως μετά την παραγγελία. Έτσι οι γεύσεις παραμένουν ζωντανές, αναλλοίωτες και αυθεντικές.
akakiko.com.cy

ΗΑΟ Cyprus
H νέα άφιξη στην Αγορά Λεμεσού ονομάζεται HAO και προτείνει πρωτοποριακό «Nouveau Chinese streetfood». Βασίζεται σε ένα εξαίρετης ποιότητας ρύζι Jasmin ή σε νουντλ μαγειρεμένα σε μέτριο βαθμό (au-point) με αυθεντικά κινέζικα μπαχαρικά και φρέσκα υλικά τοπικής προέλευσης με σκοπό να αποτελέσει τη βάση για μια αλχημεία γεύσεων που δεν συγκρίνεται με καμία του είδους της.  Τα πιάτα που προτείνει το ΗΑΟ προσαρμόζονται στις διατροφικές προτιμήσεις του καθενός, προσελκύοντας έτσι κάθε απαιτητικό γούστο. Δημιουργοί δεν είναι άλλοι από τα αδέλφια Liu, Jessy και Yike, που έφτασαν στην Αυστρία από την Κίνα στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και από τότε στέφθηκαν πρωτοπόροι της κινεζικής κουζίνας στην Αυστρία με τη λειτουργία του πρώτου εστιατορίου Sushi και Teppanyaki, καθώς και την καθιέρωση της κατ’ οίκον παράδοσης κινέζικου φαγητού.  Σήμερα είναι ιδιοκτήτριες και λειτουργούν με επιτυχία διάφορα εστιατόρια κινεζικής, ιαπωνικής και  ταϊλανδέζικης κουζίνας υψηλής ποιότητας, καθώς και μπιστρό-μπαρ γαλλικού στιλ.
Αγορά Λεμεσού, Κωνσταντίνου Κανάρη 47-49  (είσοδος από πλατεία Σαριπόλου), Λεμεσός,70070070, www.limassolagora.com

Hao Beijing Duck Rolls

Hap Bao Bun With Fried Tofu

Περιοδικό “Go”, τ. 179.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS