Bar/CafeΠάφοςLouis Ledra Beach: Summer’s On

Louis Ledra Beach: Summer’s On

Απλωμένο μπροστά από την παραλία της Γεροσκήπου στην Πάφο, το Louis Ledra Beach καταφέρνει να συμπυκνώσει στις εγκαταστάσεις του όλα αυτά που ορίζουν το κυπριακό καλοκαίρι: Τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλό φαγητό και την αξεπέραστη κυπριακή φιλοξενία. Εμείς, το επισκεφτήκαμε τις πρώτες ζεστές ημέρες της σεζόν και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.

Από την Νταϊάνα Αζά

Τα κοκτέιλ είναι στοιχισμένα κατά χρώμα, το ίδιο και τα καναπεδάκια, τα φρούτα και τα sushi rolls,  σε μια υπερυψωμένη βεράντα, για να σημάνουν την έναρξη αυτού του διημέρου, σε ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία της αλυσίδας των Louis Hotels, που αυτή την περίοδο του χρόνου σφύζει από ζωή. Η Πάφος, εξάλλου, αποτελεί διαχρονικά -για όσους ζούμε στη Λευκωσία- έναν ιδανικό προορισμό για τις μικρές αποδράσεις εντός Κύπρου, αφού η πόλη έχει τη «μαγική» ιδιότητα να σε μεταφέρει κάπου μακριά, βοηθώντας σε να ξεφύγεις από ό,τι σου θυμίζει την πιεστική καθημερινότητα. Το άγχος της οποίας αποβάλλεις, με το που μπαίνεις στο δωμάτιο που, ντυμένο στα γαλανόλευκα, κοιτάζει αφ’ υψηλού τους καταπράσινους κήπους και τις πισίνες και ατενίζει τις αποχρώσεις του μπλε ορίζοντα.

Louisledra 023

Food Destination

Πρώτη γαστρονομική στάση το Anemi, το πλήρως ανακαινισμένο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, που ξεχωρίζει για τον απέραντο μπουφέ, όπου ψήνονται σε διαφορετικά show cooking stations μπροστά στα μάτια σου κάθε λογής νοστιμιά: από γευστικές μακαρονάδες μέχρι σουβλάκια, τα οποία σερβίρονται κατευθείαν, ζεστά στο πιάτο σου. Το οποίο, φυσικά, μπορείς να γεμίσεις όσες φορές επιθυμείς. Εξίσου δημοφιλές είναι και τις νύχτες, φιλοξενώντας εφτά διαφορετικά themes κουζίνας, ανάμεσά τους η ελληνική, η ασιατική και η μεξικανική. Μετά από μερικές ώρες χαλάρωσης στην πισίνα και στο δωμάτιο, οδηγηθήκαμε στο καινούριο ιταλικό εστιατόριο A Mano, με τη μίνιμαλ αισθητική, το οποίο βρίσκεται μπροστά από την πισίνα. Το «a mano», που στα ιταλικά πάει να πει «με το χέρι», σε καλωσορίζει με ένα μενού που αποτελείται από αυθεντικά χειροποίητα ιταλικά πιάτα, φρεσκομαγειρεμένα από τους σεφ και παρασκευασμένα στην ανοιχτή κουζίνα. Το δείπνο ξεκινάει με τα φρεσοζυμωμένα ψωμάκια, μια πίτσα στον ιταλικό ξυλόφουρνο, ορεκτικά όπως μπρουσκέτα με προσούτο και ντομάτα και μανιτάρι Portobello και συνεχίζει με το βοδινό Osso Bucco και το λαβράκι Parmigiano. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα απολαυστικό τιραμισού και τη σπιτική παραδοσιακή πανακότα με φρούτα του δάσους.

Imperialbeach Burger01

Morning Glory

Το επόμενο πρωί μας ξεσηκώνει το ξυπνητήρι – με τίποτα δεν θα χάναμε το πρόγευμα. Φρούτα, αλλαντικά, τυριά, μαρμελάδες, βάφλες, δημητριακά, κρουασάν, ομελέτες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Με το που πίνουμε την τελευταία γουλιά καφέ, κατευθυνόμαστε στην πισίνα μέχρι που ο δείχτης του ρολογιού δείχνει 13:30 που είναι η ώρα της αναχώρησης από το ξενοδοχείο. Όχι, όμως, και από την πόλη, αφού η τελευταία μας στάση έχει προγραμματιστεί για το εστιατόριο Pygmalion του γειτονικού  Louis Imperial Beach. Ένα burger concept που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στους χώρους εστίασης της πόλης. Διαθέτοντας μια μεγάλη επιλογή από εκλεκτά χειροποίητα μπιφτέκια, φρέσκες σαλάτες και συνοδευτικά, είναι ένα ντιζαϊνάτο, σύγχρονο εστιατόριο που απέκτησε φανατικό κοινό από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις την σπιτική του λεμονάδα, αλλά και τις τηγανητές πατάτες.

Imperialbeach Pygmalion05

Η αποστολή για ένα χαλαρωτικό διήμερο, έχει χωρίς αμφιβολία στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

Info: Το Louis Ledra Beach και το Louis Imperial Beach ανήκουν στο Louis Hotels Family Collection, ενώ τα εστιατόρια αποτελούν μέρος του All-inclusive experience.

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Γεροσκήπου, Πάφος, 26964848.

louisledrabeach.com

Louis Imperial

Louis Ledra

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS