ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

Bar/CafeΑμμόχωστοςΈρευνα: Here’s the scoop

Έρευνα: Here’s the scoop

Ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, ο κόσμος ξεχύνεται στις παραλίες κι εμείς, παίρνουμε ανάσες δροσιάς κάνοντας στάση για παγωτό στα αγαπημένα μας ζαχαροπλαστεία, καφετέριες και παγωταρίες.

Από την Άννα Δημητριάδου

Colors Café
Η καφετέρια του Four Seasons, επέστρεψε ανανεωμένη στην όμορφη αυλή γύρω από την πισίνα του ξενοδοχείου, σερβίροντας όπως κάθε χρόνο, το σπιτικό παγωτό και τις παγωτοδημιουργίες του. Το salted caramel, το μασκαρπόνε τιραμισού, το apple pie και το pina colada είναι μόνο μερικές από τις πρωτότυπες γεύσεις που θα συναντήσεις στο μενού, τις οποίες μπορείς να συνδυάσεις με τα σιρόπια της επιλογής σου. Εναλλακτικά, άφησε τους ειδικούς να μεγαλουργήσουν, αναμειγνύοντας περίτεχνα το παγωτό με είδη ζαχαροπλαστικής, σοκολάτες, φρούτα, μπισκότα και ξηρούς καρπούς. Το Summer Refresh αποτελείται από σορμπέ φράουλας και λεμονιού, μαριναρισμένες φράουλες, σαλάτα από εσπεριδοειδή και κρέμα γάλακτος, το Grand Cru Chocolate από παγωτό σοκολάτας, brownies, παχύρευστο σος σοκολάτας και φύλλα σοκολάτας και το Yoghin Rosso, από παγωτό γιαουρτιού, φρούτα του δάσους, μπισκότα αμυγδάλου και τραγανή μαρέγκα. Four Seasons Residences, Λεωφ. Αμαθούντος 67/69, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός, 25858000.

 

Gelato Mio
Με γεύσεις όπως Φαρίν Λακτέ, που είναι και η πιο δημοφιλής, Παστελάκι, Παττίχα με Χαλούμι, Μαχαλεπί και Γαλακτομπούρεκο, η παγωταρία της Λεμεσού κατάφερε να ξεχωρίσει απ’ την πρώτη μέρα λειτουργίας της και να αποκτήσει τακτικούς θαμώνες, που συμπυκνώνουν σε ένα χωνάκι παραδοσιακές κυπριακές γεύσεις και μαζί, όλες τις παιδικές τους αναμνήσεις. Στο μενού, που εμπλουτίζεται συνεχώς ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων, θα εντοπίσεις και τις γεύσεις Γάλα βλάχας, Λιβανέζικο κανταΐφι, Marshmallow, Προφιτερόλ, Bueno White, Morning Coffee, παγωτό με φρέσκο χυμό ροδιού, καθώς και άλλες 10 γεύσεις sorbet. Όλα ολόφρεσκα, σπιτικά και φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά. Ανοικοδομήσεως 26, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός. Σπύρου Αραούζου 21Α, Παλιό Λιμάνι, 25001365.

Kalopesas
Ο Μιχάλης Καλοπέσας υποδέχτηκε τη σεζόν με τα διάσημα signature παγωτά του. Φτιαγμένα αποκλειστικά με ποιοτικά συστατικά, καλύπτουν όλες τις παραδοσιακές γεύσεις, όπως είναι το sorbet μάνγκο, το  sorbet φράουλας και το vegan sorbet τριαντάφυλλου, η βανίλια και η καραμέλα, ενώ δεν λείπουν και οι εναλλακτικές προτάσεις, όπως το παγωτό μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και καραμελωμένη σφολιάτα. Chrysovalantou Bakery, Λεωφόρος Λυκαβηττού 2, Λευκωσία, 22819555.

Τερκενλής
Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο, που φημίζεται για τα γεμιστά θεσσαλονικιώτικα τσουρέκια του, σερβίρει πλέον και ένα απολαυστικό παγωτό που παρασκευάζεται στο εργαστήριό του. Βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, κρέμα, παγωτό λουκούμι, μαστίχα με γιαούρτι μέλι και καρύδια είναι μερικές από τις γεύσεις, που συνδυάζονται περίφημα με τη μηλόπιτα, τη σοκολατόπιτα, το σουφλέ σοκολάτας και την τάρτα καραμέλα. 28ης Οκτωβρίου 20-22, Έγκωμη Λευκωσία, 77777797.

Uluwatu
Στολισμένα με βρώσιμα λουλούδια, όπως βιολέτες και μπιγκόνιες, φύλλα χρυσού ή και ολόκληρα φρούτα, τα παγωτά του Uluwatu Specialty Coffee έχουν γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα. Πέραν όμως από την πρωτότυπή τους εμφάνιση, είναι φτιαγμένα και με πολλή αγάπη, αγνά υλικά και οργανικής ποιότητας γάλα, με πολλές vegan επιλογές. Αγαπημένες γεύσεις είναι το cheesecake espresso, η nutella, η καραμέλα και σοκολάτα, αλλά και το mango and strawberry sorbet. Ανεξαρτησίας 10, Λεμεσός, 25222191.

Liotatis Lotier
Τα γνωστά ζαχαροπλαστεία, δεν σταμάτησαν στιγμή να μας γλυκαίνουν αυτές τις δύσκολες μέρες. Τώρα πια το κάνουν και με τα ολόφρεσκα παγωτά τους, με γεύσεις όπως Cheesecake, Snickers και Kinder Bueno. Εμείς επιλέγουμε τις κλασικές, που προσθέτουν την απαραίτητη –καλοκαιρινή- νότα στα πεντανόστιμα γλυκά τους, όπως το Red velvet με λευκή σοκολάτα και βατόμουρο ή το Crunchie cake, με έξτρα σος καραμέλας. Πατρών 6, Λάρνακα. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 64, Φρέναρος. 1ης Απριλίου 77, Παραλίμνι. 77777705.

New York Sweets
Μικρές μπουκιές που σε στέλνουν κατευθείαν στον παράδεισο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψεις τα παγωτίνια του New York Sweets, με γεύσεις όπως snickers, μπισκοτίνο, cheesecake, σοκολάτα με κεράσι, αμύγλαδο ή φυστίκι και γιαούρτι με ρόδι. Εκεί θα βρεις, επίσης, και το καλύτερο ίσως παγωτό μόκα στο νησί, καθώς και μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι. Νίκης 3Γ, Λευκωσία, 22493737. Μακαρίου 116Α, Λεμεσός 25368506, 25311716, Γρίβα Διγενή 47, Λάρνακα, 24627770, Ελευθέριου Βενιζέλου 56, Πάφος, 26944855.

 

Regis Ice Cream
Τα παγωτά Regis έχουν «μεγαλώσει» γενιές και γενιές. Ποιος δεν θυμάται το παγωτό πλάκα (choc ice), το χωνάκι αγρινό και τη γρανίτα πορτοκάλι σε ξυλάκι; Κι ενώ κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά και αμετάβλητα, όπως τα αγνά και ποιοτικά υλικά, η εταιρία καινοτομεί με νέες γεύσεις όπως το Orange Ripple με σιρόπι σοκολάτας, τα mini-bites και το μαστίχα και βατόμουρο χωρίς ζάχαρη, που συνάδουν με τις τάσεις της νέας εποχής. Εκτός από τα ψυγεία, όπου θα εντοπίσεις τις κλασικές και τις νέες επιλογές, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από παγωτό που προσφέρεται χύμα για να βάλεις στο δικό σου χωνάκι ή κυπελάκι, στην παγωταρία τους στην παλιά Λευκωσία. Λήδρας 73, Λευκωσία, 22877930.

Ηρακλής
Με ιστορία που μετρά πάνω από 80 χρόνια, τα αγαπημένα παγωτά συνεχίζουν την ίδια γλυκιά παράδοση, δημιουργώντας με τα πιο αγνά υλικά τις κλασικές γεύσεις που τα καθιέρωσαν. Πλέον, παράγουν περισσότερες από 30 γεύσεις παγωτού, καθώς και γιαουρτοπαγωτό, παγωτά για διαβητικούς και γρανίτες. Η δική μας εμμονή, τις τελευταίες μέρες, είναι το δροσιστικό Cherry Sorbet που παρασκευάζεται με φρέσκα κεράσια, χωρίς γάλα, χωρίς λιπαρά και ελάχιστες θερμίδες, αλλά και το fruity yogurt με καρπούζι. Λήδρας 110, Λευκωσία, 22664198. Γρηγόρη Αυξεντίου 165Α, Άγιος Δομέτιος, 22664523.

Napolea
Με γαλλικό σπιτικό παγωτό από τα χεράκια του Γάλλου pastry chef τους, το Napolea αποτελεί το αγαπημένο παγωτό στην περιοχή του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, με τους παραθεριστές να ορκίζονται αιώνια πίστη στις ιδιαίτερές του γεύσεις. Ποιος δεν θα ξετρελαινόταν με ένα παγωτό Black Forest, Cheesecake και Brownie, ένα bream brulee με καραμέλα ή ένα δροσιστικό sorbet με λεμόνι, φράουλες, raspberry ή τριαντάφυλλο; Λεωφόρος Νησί, Αγία Νάπα, 99380611, Παραλία Fig Tree Bay, Πρωταράς, 23832896.

Pahit Ice
Όλα ξεκίνησαν από μια ιταλική παραδοσιακή συνταγή, που χάρισε μια Φλωρεντιανή παγωταρία σε έναν νεαρό Κύπριο. Ο παραλήπτης, Χρίστος Παχίτας, με την επιστροφή του στην Κύπρο στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ίδρυσε το Pahit Ice. Με σκληρή δουλειά, επεξεργάστηκε τις συνταγές, προσαρμόζοντάς τις ανάλογα για μεγάλη παραγωγή, και σύστησε το Pahit Ice στην κυπριακή αγορά το 1981. Ο κόσμος αγάπησε, και εξακολουθεί να αγαπά, τη μοναδική γκάμα γεύσεων που καθιέρωσε το Pahit Ice, δίνοντάς του μια πρωταγωνιστική θέση στην αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια. Ανάμεσα στις signature δημιουργίες, είναι το The Exotic με sorbet σοκολάτας, raspberry, μάνγκο και λεμόνι, το The Festive με Cheesecake φράουλας, βανίλια και καρύδα και το The Artist, με σοκολάτα, φουντούκι, Bueno και Coffee Chocolate Chip. Σε όλες τις πόλεις.  pahit-ice.com

 

PAPAFILIPOU Ice Cream
Το παγωτό τους φτιάχνεται με ολόφρεσκο γάλα, κρέμα, αβγά, φρούτα και καθόλου συντηρητικά και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που είναι εδώ και χρόνια ανάρπαστο. Εμείς δεν χορταίνουμε τις αναμίξεις gourmet παγωτού, τις οποίες πλέον μπορούμε να παραγγείλουμε για παράδοση στο σπίτι. Το Vanilla Loacker Mix, με παγωτό Nostalgia βανίλια Μαδαγασκάρης, πραλίνα φουντουκιού και γκοφρέτα Loacker, το Cookies Mix με παγωτό Nostalgia βανίλια Μαδαγασκάρης, πραλίνα φουντουκιού και μαύρο μπισκότο, το Cheesecake Mix με sauce φρούτα του δάσους και το Temptation Mix, με παγωτό Nostalgia σοκολάτας, λευκή σοκολάτα, φρέσκες φράουλες και μαύρο μπισκότο είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα μας. 28ης Οκτωβρίου, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία, 22351554.

Gelamo
Όποιον Παφίτη κι αν ρωτήσεις για την καλύτερη παγωταρία της πόλης θα σου δώσει την ίδια απάντηση: Gelamo. Ένα υψηλής ποιότητας σπιτικό παγωτό, σε δεκάδες εμπνευσμένες γεύσεις (βλ. Πράσινο μήλο, Rum&Raisin και Unicorn) που δροσίζει εδώ και χρόνια τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες, που σουλατσάρουν στην περιοχή του λιμάνιού. Ιδανικός συνδυασμός του παγωτού με γεύση σοκολάτα, καραμέλα ή μόκα με τα bubble waffles που μοσχοβολούν βανίλια και γαρνίρονται με πραλίνα φουντουκιού. Αποστόλου Παύλου 114, Λιμάνι, Κάτω Πάφος, 26933769.

La Galerie by Galactica Patisserie
Το sorbet μαύρης σοκολάτας τους κάνει θραύση εδώ και 9 χρόνια στη Λεμεσό, όπως και τα gelato Twix, Salty Peanuts, Lion, μπανάνα με καραμέλα και Maltesers , το Fruit Selection που συνδυάζει παγωτό και φρέσκα φρούτα εποχής, το Chocoholic με μπράουνις, καρύδια και παγωτό μαύρης σοκολάτας και το αγαπημένο των παιδιών Georgiana, με παγωτό βανίλιας και σοκολάτας, smarties και σος σοκολάτας. Το αδερφάκι του στο Nicosia Mall κατάφερε να κρατήσει τον πήχη ψηλά, προσφέροντας γλυκά και παγωτά που μοιάζουν με έργα τέχνης. Μαδρίτης 2, Λευκωσία (Nicosia Mall), 22570581. Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός, 25750666. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με Σπύρου Κυπριανού, Μέσα Γειτονιά, 25750665.

Häagen-Dazs
Τα Häagen-Dazs  ιδρύθηκan από τους Reuben και Rose Mattus στο Brooklyn Heights της Νέας Υόρκης το 1961, με την πρώτη boutique Häagen-Dazs να ανοίγει το 1976. Σήμερα, το δίκτυο της εταιρίας έχει περισσότερα από 900 καταστήματα παγκοσμίως, ανάμεσά τους και η Κύπρος, με μοναδικές συνταγές και περισσότερες από 24 γεύσεις παγωτών. Αυτό το καλοκαίρι επέστρεψαν με παιχνιδιάρικη διάθεση, προτείνοντάς μας παγωτοδημιουργίες που συνδυάζουν το παγωτό, με φρέσκα φρούτα, μπισκότα, γλυκά και ξηρούς καρπούς, σε χωνάκια, κύπελλα ή στο πιάτο. Αθηνών 77, Φοινικούδες,  Λάρνακα, 24664460. Σπύρου Αραούζου 21, Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός, 25510700.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 121.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS