ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOING OUTCiacco: Η νέα άφιξη που σερβίρει πίτσα, πάστα και κοκτέιλ στην καρδιά...

Ciacco: Η νέα άφιξη που σερβίρει πίτσα, πάστα και κοκτέιλ στην καρδιά του Πρωταρά

Ένας casual χώρος, με αέρα Νάπολης, γουστόζικη διακόσμηση και αυθεντική ιταλική κουζίνα.

Οι ιδιοκτήτες της δημοφιλούς κυπριακής ταβέρνας «Βαγγέλης» στον Πρωταρά, έπειτα από δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο της εστίασης, πήραν την απόφαση να επεκτείνουν την  επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Έτσι, επενδύοντας σε ένα ολοκαίνουργιο εστιατορικό κόνσεπτ, μερικά μόλις μέτρα μακριά από το φημισμένο μαγαζί της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, δημιούργησαν ένα νέο, αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο, με ναπολιτάνικο αέρα.

Εμπνευσμένοι από την «Κόλαση του Δάντη», βάφτισαν τη νέα άφιξη του Πρωταρά «Ciacco», το όνομα ενός από τους χαρακτήρες που δημιούργησε ο σπουδαίος Ιταλός ποιητής, ο οποίος χαρακτηριζόταν για την λαιμαργία και την αχορταγία του. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του Ciacco, ήρθαν να κλειδώσουν με τις αδυναμίες των ιδιοκτητών του νέου ιταλικού εστιατορίου του Πρωταρά: η ιταλική κουζίνα και η δική τους αγάπη για το καλό φαγητό. Μέσα από την αδυναμία τους στην ιταλική γαστρονομία, γεννήθηκε ο δικός τους λαίμαργος «Ciacco», που ήρθε για να μας προτείνει νόστιμα comfort food πιάτα με άρωμα Ιταλίας. 

Πίτσα, πάστα και κοκτέιλ

Η φιλοσοφία του Ciacco βασίζεται στο τρίπτυχο: πίτσα, πάστα και κοκτέιλ με ένα μικρό, ευέλικτο μενού, με κύριο στόχο την ποιότητα, την φρεσκάδα στις πρώτες ύλες και με επιλογές για όλα τα γούστα. Ο χώρος είναι φτιαγμένος από μέταλλο και ξύλο, εκτείνεται σε μία μεγάλη βεράντα που την περιστοιχίζουν ξύλινες πέργολες, με χαμηλά και ψηλά τραπέζια, διασκορπισμένα στον χώρο. Μερικές γουστόζικες διακοσμητικές πινελιές προσδίδουν στο εστιατόριο μία πιο exotic αισθητική όπως τα μεγάλα ψάθινα φωτιστικά και οι floral αναπαυτικές μαξιλάρες. Τέλος, το μεγάλο, ντιζαϊνάτο, γωνιακό μπαρ κλέβει τις εντυπώσεις και σερβίρει αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ μέχρι και τη 01:00.

Ο σεφ Φλώρος Κυριάκου, με μακρόχρονη εμπειρία σε ιταλικά εστιατόρια της Αγγλίας, υπογράφει το μενού του εστιατορίου. Ο Φλωρεντίνος ήρωας Ciacco, από την «Κόλαση του Δάντη» δεν έδωσε μόνο το όνομα στο μαγαζί αλλά έγινε πηγή έμπνευσης τόσο για το μενού του φαγητού αλλά και των κοκτέιλ. Γι’ αυτό συναντάμε τα τέσσερα signature cocktails του μπαρ με την γενική ονομασία Divine Cocktails (θεϊκά κοκτέιλ) που είναι το Inferno (Κόλαση), Paradiso, Dante και Purgatorio δηλαδή καθαρτήριο, ο χώρος πριν οι ψυχές περάσουν στην Κόλαση ή τον Παράδεισο.

Το μενού του φαγητού περιλαμβάνει τα antipasti, έξι ορεκτικά πιάτα όπως bruschetta, beef carpaccio, asparagus soup, πέντε δροσερές σαλάτες με μεσογειακό χαρακτήρα και υλικά, επιλογές από ραβιόλι, ριζότο αλλά και επτά κυρίως πιάτα ιταλικής γαστρονομίας, με πινελιές από κυπριακά ντόπια υλικά, όπως το πιάτο με τον χοιρινό λαιμό που σερβίρεται με κυπριακό κολοκάσι.

Ένας μπρούτζινος, κίτρινος ξυλόφουρνος που έφτασε στην Κύπρο ειδικά για το Ciacco θα ψήνει δέκα διαφορετικά είδη χειροποίητης, αυθεντικής, ναπολιτάνικης πίτσας, με επιλογές και για χορτοφάγους. Πίτσες όπως η κλασική Μαργαρίτα, η λαχταριστή Quatro formaggi, η πικάντικη Diavole, η εκλεπτυσμένη Portobellini Florentine, η δημιουργική Cipriota θα φτάνουν στο τραπέζι μαζί με πεντανόστιμα ιταλικά πιάτα ζυμαρικών που ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Η νέα άφιξη του Πρωταρά, με την αξιοπιστία των ανθρώπων της ταβέρνας «Βαγγέλης», υπόσχεται μία μοναδική, infernal taste εμπειρία, αυθεντικής ιταλικής κουζίνας, σε ένα χώρο που μπορείτε να απολαύσετε ένα ευχάριστο δείπνο, με την μουσική λίγο μετά τις 23:00, όταν θα κλείνει η κουζίνα, να ανεβάζει ντεσιμπέλ και το μπαρ να συνεχίζει να σερβίρει divine-και όχι μόνο ποτά, μέχρι και τη 01:00.

Ciacco7

Πληροφορίες:

•     Μέρες-ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 17:30-23:00 (κλείνει η κουζίνα), 01:00 (κλείνει το μπαρ).

•     Διεύθυνση: Λεωφόρος Πρωταρά 53, Πρωταράς, Κύπρος.

•     Τηλ.: 23040900 (το εστιατόριο λειτουργεί χωρίς κράτηση).

•     Facebook: Ciacco

•     Instagram: ciacco.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS