GOING OUTCinema«Επικίνδυνη Αποστολή»: Θανάσιμη Εκδίκηση - Μέρος Πρώτο

«Επικίνδυνη Αποστολή»: Θανάσιμη Εκδίκηση – Μέρος Πρώτο

Από τις 12 ΙΟΥΛΙΟΥ στους κινηματογράφους K. CINEPLEX, K. CINEPLEX THE MALL OF CYPRUS, RIO PREMIER THE MALL OF NICOSIA Λευκωσίας, K. CINEPLEX & RIO Λεμεσού, K. CINEPLEX Λάρνακας. K. CINEPLEX THE MALL OF PAPHOS Πάφος.

 

Πρωταγωνιστούν:        Tom Cruise

                                      Hayley Atwell

                                      Pom Klementieff

                                      Ving Phames

                                      Simon Pegg

                                      Rebecca Ferguson

                                      Vanessa Kirby

                                      Henry Czerny

                                      Shea Whigham

                                      Cary Elwes

                                      Indira Varma

                                                                           

                                                                                               

Σκηνοθέτης:                  Christopher McQuarrie

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Ο Ίθαν Χαντ και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια.

 

Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ίθαν αναγκάζεται να θέσει την επιτυχία της αποστολής πάνω από όλους και όλα, ακόμα και από τις ζωές των ανθρώπων που αγαπά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παραλειπόμενα

  • Αρχές του 2019, ο Tom Cruise ανακοίνωσε πως το επόμενο κεφάλαιο του franchise θα κόβονταν σε δύο μέρη, με τις δύο ταινίες να γυρίζονται ταυτόχρονα. Αργότερα ανακοινώθηκε πως με αυτές αποχαιρετούμε τον Ίθαν Χαντ.
  • Ο Henry Czerny επιστρέφει στη σειρά και τον ρόλο του μετά το πρώτο φιλμ της σειράς, το 1996.
  • Ο Nicholas Hoult αντικαταστάθηκε από τον Esai Morales λόγω προβλημάτων με τον  προγραμματισμό του.
  • Η Angela Bassett είχε δηλώσει πως θα εμφανίζονταν κι εδώ, αλλά περιορισμοί της πανδημίας δεν της το επέτρεψαν.
  • Η πανδημία του COVID-19 επέφερε μεγάλες καθυστερήσεις στα γυρίσματα, που είχαν οριστεί να ξεκινήσουν στη Βενετία, τον Φλεβάρη του 2020. Ακυρώθηκαν έτσι οι αρχικές ημερομηνίες εξόδου, που ήταν για το 2021 και το 2022. Αυτά εντέλει πραγματοποιήθηκαν σε Νορβηγία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και ΗΑΕ.
  • Δύο αρνητικά γεγονότα σημάδεψαν τα γυρίσματα. Το πρώτο έλαβε χώρα στο Όξφορντσαϊρ, όπου μετά 6 εβδομάδες προετοιμασίας διεξάχθηκε μία από τις πιο ακριβές σκηνές που γυρίστηκα ποτέ στη Αγγλία. Η επικίνδυνη σκηνή όμως με τη μοτοσυκλέτα έγινε η αιτία για το ξέσπασμα μεγάλης πυρκαγιάς, χωρίς όμως να πάθει κάποιος άνθρωπος κακό. Το επόμενο αφορούσε το Λονδίνο, όπου ένα ηχητικό ντοκουμέντο ήθελε τον Cruise να μιλάει πολύ άσχημα σε μέλη του συνεργείου που δεν τηρούσαν τους κανόνες περί COVID-19. Το κοινό όμως και διάφοροι διάσημοι τέθηκαν στο πλευρό του σταρ, θεωρώντας λογική την πίεση που δέχονταν (στην Ιταλία είχαν βρεθεί 20 άτομα από το συνεργείο θετικά στο τεστ).
  • Από το 2019 η παραγωγή βγήκε προς αναζήτηση γέφυρας τρένου που θα συμφωνούσε το κράτος της να εκραγεί. Οι ελβετικές αρχές αρνήθηκαν για μία που υπήρχε στις Άλπεις, αλλά η Πολωνία είπε το ναι για μία που υπήρχε από το 1912. Αυτό όμως ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις από ντόπιους φορείς και ακτιβιστές, όταν έγινε δημοσίως γνωστό ότι όντως η γέφυρα θα εκρήγνυνταν και δεν θα χρησιμοποιούνταν καθόλου CGI. Η σκηνή εντέλει έλαβε χώρα στη Μεγάλη Βρετανία, με το τρένο να πιάνει τα 97 χιλιόμετρα ανά ώρα.
  • Η μερίδα του λέοντος στα ειδικά εφέ ήταν και πάλι υπό την αιγίδα της Industrial Light & Magic, με τις Blind LTD, Clear Angle Studios και Halon Entertainment να παρέχουν πρόσθετη βοήθεια.
  • Με κόστος 290 έγινε όχι μόνο η ακριβότερη ταινία της σειράς, αλλά και η ακριβότερη στην καριέρα του Tom Cruise.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS