ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOING OUTΕκδηλώσεις«Ούλλα λάθος» στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου

«Ούλλα λάθος» στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου

Στο πλαίσιο του 36ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ, η Θεατρική Ομάδα ΔΙΓΕΝΗΣ Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Ούλλα λάθος».

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Ο Χρυσόστομος και η Ρούλλα. Ένα ζευγάρι μυθοπλασίας που μπορεί να βρίσκεται ανάμεσά μας. Συγγραφέας ο Χρυσόστομος, πλούσια «νοικοκυρά» η Ρούλλα, ευχαριστημένη με την ανέμελη ζωή της, κάνει παρέα με τη φίλη της, Πέτρα, αλλά ταυτόχρονα ενοχλημένη από τους μπελάδες που θα μπουν στη ζωή της. Οι ξαδέλφες του άντρα της, που πρέπει να φιλοξενεί στο σπίτι της για λίγο καιρό, ένα εκκεντρικό μέντιουμ που καλεί ένα βράδυ ο σύζυγός της στο σπίτι και… το ενοχλητικό φάντασμα της Ελβίρας, της πρώην συζύγου του Χρυσόστομου. Και τότε είναι που παίρνουν όλα την κάτω βόλτα.

Μια κωμωδία γραμμένη από ‘μένα, ειδικά για τα μέτρα της θεατρικής μας ομάδας, βασισμένη σαν αρχική ιδέα στη μαύρη κωμωδία του Άγγλου συγγραφέα Νόελ Κάουαρντ «Το Πονηρό Πνεύμα», που γράφτηκε μέσα σε 5 μέρες την Άνοιξη του 1941.
Gn Oulla5

Το έργο έσπασε ρεκόρ παραστάσεων στο West End, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές, υποκρινόμενος πως όλα παν καλά, όλα είναι όπως πριν. Αυτό είχαν ανάγκη να πιστεύουν σε μια περίοδο πολέμου. Από τη μία πόνος και καταστροφή κι από την άλλη η αιώνια φόρα του ανθρώπου προς τα εμπρός. Κάτι αντίστοιχο πιστεύουν και οι ήρωες του Νοέλ Κάουαρντ στο Πονηρό Πνεύμα. Ότι όλα είναι καλά!

Στη δική μας περίπτωση οι ήρωες του έργου μας τα βλέπουν όλα κακά! Όλα λάθος! Ούλλα λάθος! Στην ουσία όμως έχουν την ίδια ανάγκη -να ξεχαστούν από τα πραγματικά τους προβλήματα, ενασχολούμενοι με κάτι διαφορετικό που θα τους δώσει δύναμη να ανταπεξέλθουν. Αυτό χρειαζόμαστε να πιστεύουμε κι εμείς, 80 χρόνια μετά! Έχουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε πάση θυσία, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είτε προσωπικά, είτε ως κοινωνία, είτε σε παγκόσμια κλίμακα. Η ζωή μας συνεχίζεται! Δεν σταματάει ποτέ! Ό,τι κι αν συμβεί! Πάντα με γέλιο και θετικό πνεύμα!

Gn Oulla4

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις θέσεις σας και αφήστε ό,τι σας προβληματίζει πίσω και γελάστε με την καρδιά σας τα επόμενα 80 λεπτά! Όλα είναι καλά! Ούλλα καλά!

Ευχαριστώ την ομάδα για τις θυσίες που έκανε για να ανεβεί αυτή η παράσταση.

Ευχαριστούμε τον αείμνηστο ηθοποιό και σκηνοθέτη Φώτο Φωτιάδη, που χάσαμε δυστυχώς το περασμένο καλοκαίρι, ο οποίος πριν «φύγει» μας χάρισε αντικείμενα από τη συλλογή του και σκηνικά που χρησιμοποιούμε στην παράσταση. Ένας άνθρωπος που αγάπησε και χάρισε τόσα πολλά στο θέατρο. Αφιερώνουμε την παράστασή μας στη μνήμη του.

Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης (Σκηνοθέτης)
 

Info
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, 19.30
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, 18.30
Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, επ. Λευκωσίας
Είσοδος €5
Πληροφορίες 99599891

380140017 218682334369444 4153928556070489350 N

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS