ΕστιατόριαΑμμόχωστοςEuro και καλό φαγητό στα αγαπημένα στέκια των ποδοσφαιρόφιλων

Euro και καλό φαγητό στα αγαπημένα στέκια των ποδοσφαιρόφιλων

Ο τελικός του Euro πλησιάζει κι εμείς κλείνουμε τραπέζι στα πιο ζεστά και φιλόξενα στέκια, που συνδυάζουν το ποδόσφαιρο με το καλό φαγητό και το ποτό.

Από την Νταϊάνα Αζά

Java
Με ένα ολοκαίνουριο μενού υποδέχτηκε τους επισκέπτες του το αγαπημένο εστιατόριο στη λεωφόρο Περνέρα του Πρωταρά, που επέστρεψε και αυτό το καλοκαίρι ανανεωμένο. Ανοιχτό τις καθημερινές από τις 6 το απόγευμα και  τα Σαββατοκύριακα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για brunch και το βράδυ για δείπνο, διαθέτει έναν καλαίσθητο εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, με αναπαυτικούς καναπέδες, χαμηλά και ψηλά τραπέζια και ντιζαϊνάτα φωτιστικά, προβάλλοντας όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στις μεγάλες του οθόνες. Εμείς θα δώσουμε το παρών μας για το Wild Berry fillet steak, με ποιοτικό βοδινό απλωμένο πάνω σε μια στρώση από σάλτσα με μούρα, το Orange Teriyaki Fillet με rib eye που σερβίρεται με σάλτσα τζίντζερ τεριγιάκι και φρούτο πορτοκάλι και οι Grilled King Prawns, που είναι μεγάλες γαρίδες στη σχάρα με σος λεμονιού σερβιρισμένες με σοταρισμένα λαχανικά, σπαράγγια και ρύζι.
Λεωφόρος Περνέρα 58-60, Πρωταράς,  23730830.

Moondog’s Bar and Grill
Το Moondog’s έχει πλέον καθιερωθεί σαν ένα από τα πιο γνωστά παμπ-εστιατόρια της πρωτεύουσας, για τις διοργανώσεις ποδοσφαιρικών βραδιών, τα επικά φεστιβάλ αλλά και τα εντυπωσιακά μπέργκερ που βρίσκονται στο μενού του. Αρχίζουμε με τα Beer Nachos και το θρυλικό Thunderstruck, ένα μπέργκερ-φόρος τιμής στους AC/DC, που υπόσχεται να μας…  κεραυνοβολήσει με τη γεύση του. Τριπλό μπερκγερ με μπέικον, τυρί τσένταρ, τηγανητό αβγό, αγγουράκι τουρσί, onion rings, μαρούλι και ντομάτα με τη συνοδεία coleslaw σαλάτας και επιλογή από τηγανητές, στριφτές ή πουρέ πατάτας. Η μεγάλη γκάμα με τις μοναδικές της μπίρες από κάθε γωνιά του πλανήτη ανανεώνεται συνεχώς, με περισσότερες από 45 νέες να έχουν προστεθεί τις τελευταίες μέρες στη λίστα με τις επιλογές μας. 
Μυκηνών 7, Λευκωσία, 70006300.


Chesters Bar and Restaurant
Το Chesters είναι ένα από τα πιο παλιά και γνωστά παμπ-εστιατόρια της Λεμεσού. Στη φιλόξενή του ατμόσφαιρά, απολαμβάνουμε ανελλιπώς τους αγώνες σε συνδυασμό με τα πιάτα από το τεράστιο μενού του, με επιλογές για όλα τα γούστα. Από τα ορεκτικά, παραγγέλνουμε τα Buffalo Chicken Wings που συνοδεύονται με σάλτσα blue cheese.  Το μπέργκερ που λατρεύουμε εδώ, το οποίο ψήνεται στον εξειδικευμένο ξυλόφουρνο josper,  είναι το Chesters Burger, με 100% USDA βοδινό μπιφτέκι, με κρεμμύδι τεριγιάκι, ντομάτα, μαρούλι, κόκκινη πιπεριά στη σχάρα, μπέικον, κόκκινο τυρί τσένταρ και Γιαπωνέζικη μαγιονέζα, μέσα σε φρεσκοψημένο μπριός και συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες και σάλτσα μπάρμπεκιου. Προτείνουμε να το συνοδεύσετε με τα καταπληκτικά French Onions και μια από τις μπίρες του μενού, που προσφέρονται πάντα παγωμένες.
Λεωφόρος Αμαθούντος 194, Λεμεσός, 25025555.

B.R. Hub
Εγκατεστημένο στην περιοχή Σταυρού του Στροβόλου, λίγο μακριά από το κέντρο, αυτή η παμπ έχει καταφέρει να προσελκύσει άτομα από κάθε γωνιά της Λευκωσίας, ποδοσφαιρόφιλους και μη, για την ατμόσφαιρα αλλά, το πολύ καλό φαγητό του και τις λογικές τιμές. Από το μενού, ξεχωρίσαμε το Local Derby burger, με τηγανητό αβγό, μπέικον, μανιτάρια και σος με άρωμα μπέικον, το Le Tour με brie και σπιτική μαρμελάδα από raspberries, το Ringside Chop με χοιρινή μπριζόλα που λιώνει στο στόμα και τα μαριναρισμένες με barbecue σος baby ribs που συνδυάζουμε με coleslaw, τηγανητές πατάτες, tabbouleh ή άγριο ρύζι.
Αθηνών 22, Στρόβολος, Λευκωσία,  22252825.

Babylon
Μια από τις πιο γνωστές μπιραρίες της πρωτεύουσας, όπου έχουμε περάσει ατελείωτες ποδοσφαιρικές νύχτες, είναι διακοσμημένη με ρετρό πόστερ, παίζει κλασική ροκ μουσική και ξεχωρίζει για τη χαλαρή ατμόσφαιρα του προσεγμένου εξωτερικού της χώρου. Εκεί έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις από μια τεράστια ποικιλία ετικετών μπίρας από όλο τον κόσμο. Αγαπημένες επιλογές του μενού το σουβλάκι ταντούρι και τα ζουμερά μπέργκερ τους, αλλά και οι πιατέλες με μιξ γκριλ που μπορείς να μοιραστείς με την παρέα σου.
Ιάσονος 6, Λευκωσία, 22665757.

Draught Microbrewery
Παραμένει εδώ και δεκαετίες μια από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για φαγητό στην περιοχή του Κάστρου της Λεμεσού, που παρόλο που διαθέτει μια πανέμορφη αυλή ακριβώς δίπλα από το επιβλητικό μεσαιωνικό κτίριο, μάς κέρδισε για τον εσωτερικό του χώρο. Που θυμίζει κλασικό ζυθοποιείο, με τη ζεστασιά του ξύλου και των δερμάτινων καναπέδων από όπου θα απολαύσεις την μπίρα σου, μένοντας ενημερωμένος για την έκβαση του κάθε αγώνα. Παράγγειλε τις φτερούγες κοτόπουλου, τις τεράστιες μπριζόλες, το  χοιρινό κότσι σιγοψημένο ή το αρνίσιο κότσι σιγοψημένο σε Κουμανδαρία.
Οδός Βασιλίσσης, περιοχή Κάστρου, Λεμεσός, 25820470.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 167.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS