ΕστιατόριαΛάρνακαIndoor Dining: Επιστροφή στους εσωτερικούς χώρους κορυφαίων εστιατορίων

Indoor Dining: Επιστροφή στους εσωτερικούς χώρους κορυφαίων εστιατορίων

Οι εσωτερικοί χώροι επανέρχονται μετά από μήνες απαγορεύσεων στη ζωή μας και αυτοί είναι όσοι ανυπομονούμε να επισκεφτούμε ξανά, για το όμορφο περιβάλλον, το καλό φαγητό και τα θετικά τους vibes.  

Από την Νταϊάνα Αζά

The Gym
Ένας από τους πιο καλαίσθητους χώρους στην Κύπρο, στον οποίο τίποτα δεν μοιάζει να έχει αφεθεί στην τύχη. Από τα χαλιά και τα έπιπλα, μέχρι τα φωτιστικά, τους πίνακες, τα φυτά και τα πιάτα, τα πάντα ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία και παντρεύουν το μοντέρνο design με τα πιο κλασικά αρτίστικ στοιχεία. Εδώ θα πιεις φοβερά κοκτέιλ από ένα έμπειρο team bartenders, που πάντα έχουν κάτι καινούριο να προτείνουν, ακούγοντας μουσικές που κινούνται σε σόουλ, funk, τζαζ και σουίνγκ μονοπάτια. Στον κατάλογο με τα φαγητά θα βρεις πολλές επιλογές για brunch και lunch, όπως την υπέροχη σαλάτα με σπανάκι και φύλλο κρούστας, τα pancakes με βρόμη και μπανάνα, με μήλο, μέλι και φιστικοβούτυρο.  Το βράδυ το φαγητό αποκτά έναν πιο γκουρμέ χαρακτήρα, με διεθνείς πινελιές και εξεζητημένες πρώτες ύλες.
Ονασαγόρου 87-89, Λευκωσία, 22002001.

D.O.T.
Εκτός από το την υπέροχη ατμόσφαιρα στο πεζοδρόμιο και τη φιλοξενία, σε μια από την πιο όμορφες γειτονιές της εντός των τειχών Λευκωσίας, το DOT μάς είχε πρωτοκλέψει την καρδιά με τον καλόγουστο εσωτερικό του χώρο. Τα βιομηχανικά στοιχεία στο ταβάνι και στον φωτισμό και όλες εκείνες τις λεπτομέρειες, όπως τα λουλούδια στα βάζα, τα έπιπλα που θυμίζουν σαλόνι σπιτιού, οι πίνακες και οι ρετρό πινελιές. Στο μενού του brunch φιγουράρουν ευφάνταστα pancakes με κάθε λογής γαρνιτούρα, αβγά, τοστ και κρουασάν, ενώ για μεσημεριανό και δείπνο απολαμβάνουμε burgers, θαλασσινά, ζυμαρικά και κρέατα, όπως αρνίσιο κότσι και ψαρονέφρι. Αθηνάς 6Α, Λευκωσία, 22101228.

Lab restaurant + bar
Το εστιατόριο-bar σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο της Οδού Ανεξαρτησίας, συνδυάζει το design με το ατμοσφαιρικό σκηνικό και την ανώτερη ποιότητα φαγητού με τα δημιουργικά κοκτέιλ. Εκτός από την ευρύχωρη και ντιζαϊνάτη και καταπράσινη εσωτερική του αυλή, διαθέτει έναν προσεγμένο εσωτερικό χώρο, που αγκαλιάζει την ιστορικότητα του κτιρίου, προσθέτοντας καλλιτεχνικές πινελιές. Η μέρα στο Lab ξεκινά νωρίς με φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ και σάντουιτς και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ με κοκτέιλ, κρασιά και δημιουργικά ορεκτικά και κυρίως πιάτα, αφού οι γεύσεις βρίσκονται πάντα στο μικροσκόπιο. Τα φώτα, όμως, κλέβουν κάθε φορά τα platters του. Οι επιλογές στα τυριά και αλλαντικά είναι πολλές, από παλαιωμένα, γκούντα και πεκορίνο μέχρι κατσικίσιο τυρί, κατσικίσιο με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, κατσικίσιο με μούρα, καπνιστό τυρί και brie, χοιρομέρι, σαλάμι και προσούτο, που συνοδεύονται με εποχιακά φρούτα, μπρουσκέτες και μέλι.
Ανεξαρτησίας 33, Λεμεσός, 25738882.

Artnaldas
Το κουκλίστικο καφέ σε μια πάροδο της Μακαρίου, μας υποδέχεται ξανά στον εσωτερικό του χώρο για να χαζέψουμε τα έργα Κύπριων και Ελλαδιτών καλλιτεχνών, να φυλλομετρήσουμε τα βιβλία του και φυσικά, να απολαύσουμε το καφεδάκι και το γεύμα μας στο cosy του περιβάλλον, που μοιάζει με το σπίτι των ονείρων μας. Στο μενού θα βρεις θρεπτικές σαλάτες με γευστικότατα dressings, σάντουιτς και σπιτικά επιδόρπια, με επιλογές για vegans, καθώς και ανάμεικτους χυμούς, μπίρες και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.
Αρνάλδας 2, Λευκωσία, 22350355.

1900
Τόσο το ιστορικό κτίριο και η ιδιαίτερη διακόσμηση του εστιατορίου-μπαρ στο κέντρο της Λάρνακας, όσο και η ποιότητα όσων σερβίρει, το έχουν κατατάξει αβίαστα στη λίστα με τα πιο αγαπημένα μας spots στο νησί. Εκτός από τη μεγάλη λίστα με τις μπίρες και τα κρασιά που διαθέτει, σερβίρει πλούσια platters με τυριά εισαγωγής ή με κυπριακά τυριά και λουκάνικα, ατομικές πίτσες, λαχματζουν, σκορδόψωμα και πολλά άλλα.
Στασίνου 6, Λάρνακα, 24653027.

Skinny Fox
Η κόκκινη ταπετσαρία αποτελεί το σήμα κατατεθέν του, πρωταγωνιστώντας στις φωτογραφίες στα social media και δίνοντας το στίγμα του στο νυχτερινό σκηνικό της πρωτεύουσας. Ούτε, όμως, το φαγητό του μας έχει απογοητεύσει ποτέ, κρατώντας  σταθερά ψηλά τον πήχη όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Αυτή την περίοδο απολαμβάνουμε το Beef Fillet που σερβίρεται με baby πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια shimeji, το salmon gravlax και τα dumplings με γαρίδες, που αποτελεί και την ολοκαίνουρια προσθήκη στο μενού.
Μενάνδρου 14, 22256070.

The Jolly Joker
Αγναντεύοντας από ψηλά την ανανεωμένη Στασικράτους, το εστιατόριο έκλεψε απ’ την πρώτη μέρα λειτουργίας του τις εντυπώσεις των επισκεπτών για το πληθωρικό του ντεκόρ, με την πολυτέλεια και ξεπηδά από την κάθε γωνιά. Οι αναπαυτικές και μεγαλοπρεπείς πολυθρόνες, τα φωτιστικά, τα προσεγμένα σερβίτσια και η επιβλητική μπάρα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία της διακόσμησης που σου κινούν την προσοχή με το που μπαίνεις στο χώρο. Εξίσου εντυπωσιακά, όμως, είναι και τα φαγητά που βγαίνουν απ’ την κουζίνα του – το χταπόδι με πουρέ σελινόριζας, ριζότο θαλασσινών και λάδι με άρωμα μαϊντανού, σαλάτα με γαρίδες, λιγκουίνι με θαλασσινά και φυσικά, το δημοφιλές ceviche από λαβράκι, με dressing εσπεριδοειδών.
Στασικράτους 26-28, Λευκωσία, 22777774.

jolly_joker

Ivory All Day Concept
Βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους και είναι το all day καφέ, εστιατόριο και μπαρ που έγινε αγαπημένο στέκι σε χρόνο ρεκόρ. Το ντεκόρ του είναι νεανικό και παιχνιδιάρικο, με έντονα χρώματα, βελούδινες ταπετσαρίες, φωτεινό μπαρ και γήινες λεπτομέρειες. Το νέο του μενού υπογράφει ο γνωστός σεφ Σταυρός Γεωργίου, με πιάτα εύγευστα και γκουρμέ, που αρμόζουν με την ταυτότητα του χώρου. Ανάμεσά τους το χταπόδι με καραμελωμένο κουνουπίδι και πίκλα μελιτζάνας, η τσιπούρα με ταραμά, σπανάκι και σάλτσα bonito, το μοσχάρι ταρτάρ με κρόκο κονφί και «ψεύτικο» τυρί και φυσικά μοναδικά επιδόρπια, όπως το Banofee.
Ιάσονος 10, Λευκωσία, 22778807.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 163.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS